Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Δημόσια Έργα Θαυμαστά και Άκρως Απαραίτητα , σε Εξέλιξη στον Κάμπο της Βαλύρας

                        

               Από αριστερά ο χειριστής κ. Τζαβάρας και  ο κ. Γιώργος Φωτεινός

                        στον κάμπο της Βαλύρας. Φωτό: κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια


Το αχτύπητο δίδυμο, κ. Γιώργος Φωτεινός και κα Αθανασία Μπατάλια, με την ιδιότητα ο κ. Φωτεινός του Αντιπροέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας και η κα Μπατάλια της συμβούλου, έχει φορέσει κυριολεκτικά φτερά στα πόδια του. Παρίσταται ολοταχώς και με όλες του τις δυνάμεις, προσφέροντας πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια τόσο στους κατοίκους του χωριού, όσο και στα δημόσια έργα και δράσεις που λαμβάνουν χώρο στον εύφορο κάμπο της όμορφης Βαλύρας μας. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, με καλή καρδιά και ευγνωμοσύνη προς το Θεό, που τους κρατά υγιείς, για να συνεχίσουν να στέκονται σταθερά στα πόδια τους και να προσφέρουν ακόμη περισσότερο!

- “Τι να απαριθμήσω πρώτο, αναρωτιέται ο κος Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, αφού ο φίλος μου Γιώργος Φωτεινός , τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρίσκεται παντού , ακούραστος και για συνεχείς δεκαετίες, όποιες δυσκολίες κι αν τον κάλεσε η μοίρα να αντιμετωπίσει στη ζωή του”.

Όσο για την αεικίνητη Αθανασία Μπατάλια της Βαλύρας, ίδια στη κοινωνική προσφορά όπως η αείμνηστη γιαγιά της, της οποίας φέρει επάξια το όνομα, και ο αήττητος στο χρόνο πατέρας της Αχιλλέας, τα χέρια έχει απλωμένα παντού, από τους γέροντες και ανήμπορους ανθρώπους του χωριού μας, μέχρι το γήπεδο Μαρακανά του Αστέρα, όπου διατελεί σύμβουλος και υπεύθυνη του γηπέδου, μαζί με τον αγαπητό γεωπόνο της Βαλύρας, κο Νίκο Καρύδη. Στο καρναβαλικό γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου “ο Θάμυρις” έβαλε το χεράκι της, “για να πάνε όλα καλά”, αλλά και στην ανακαίνιση του Κοινοτικού Ιατρείου της Βαλύρας παρίστατο ενεργά, κάνοντας αισθητή την προσφορά της.


                          H διάνοιξη του κεντρικού δρόμου προς το Πλατύ

                       στον κάμπο της Βαλύρας. Φωτό: κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια

Σημαντικό έργο είναι αυτή τη χρονική περίοδο, όπως δηλώνει η κα Μπατάλια σε σχετική ανάρτηση στο facebook, η διάνοιξη και ο καθαρισμός του κεντρικού δρόμου προς το Πλάτυ, καθώς και των παραδρόμων στην περιοχή του κάμπου της Βαλύρας, όπου επιβλέπει τις εργασίες, κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, ο κ. Γιώργος Φωτεινός. Λέγει η κα Μπατάλια:

 - “Σε εξέλιξη βρiσκεται ένα σημαντικό έργο, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια, που περιλαμβάνει τη διάνοιξη και τον καθαρισμό του κεντρικού καθώς και των παραδρόμων στην περιοχή του κάμπου της Βαλύρας μας! Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη κ. Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσουκαλά, καθώς και τον αξιόλογο συνεργάτη τους, χειριστή κ. Τζαβάρα....θα ευχηθώ και εις άλλα".


                         Το έργο διάνοιξης δρόμων σε εξέλιξη στη Βαλύρα. 

                                             Φωτό: κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια

 Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ανάρτησε η δραστήρια σύμβουλος της Κοινότητας της Βαλύρας, που σαφώς δείχνουν ότι το έργο προχωρεί αποτελεσματικά, παράλληλα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα αποκατάστασης, τόσο στον κάμπο, όσο και στον ποταμό της Μαυροζούμενας στη Βαλύρα, στο απώτερο μέλλον.


                                    Η κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια.

                                 Φωτό: κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια στο facebook

Εκ μέρους της ιστοσελίδας μας , θα θέλαμε να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στο αγαπητό “δίδυμο¨, κ. Γιώργο Φωτεινό και κα Αθανασία Μπατάλια, και να ευχηθούμε ο Θεός να τους έχει καλά, και η Παναγία μας η Βουλκανιώτισσα να   στέφει την προσφορά τους με τους πνευματικούς ανθούς τής χάρης Της. 

Συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, στον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσουκαλά, και στον ακούραστο και αποτελεσματικό εκτελεστή του έργου, χειριστή κ. Τζαβάρα. Είθε το ενεργό ενδιαφέρον τους για τη γενέτειρά μας Βαλύρα, να παραμείνει στην ιστορία του χωριού μας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Αθανασία Αχ. Μπατάλια, Σύμβουλο της Κοινότητας Βαλύρας, για την ενημέρωση και το φωτογραφικό υλικό.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

6/4/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου