Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Εμπρός στο Σταυρό του Κυρίου μας, η Μάνα Γη οδύρεται σήμερα.....

         

                                           Φωτό: Η Συγχωρεμένη του Greg Olsen 

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούση γυνή” δεν είναι καμία ιερόδουλη για να την αναζητήσουμε σε οίκο ανοχής, ή στο πεζοδρόμιο όπου εμπορεύεται το σώμα της. Είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, ο οποίος, όταν έρχεται σε επαφή με το Λόγο του Κυρίου μας , αντιλαμβάνεται πόσο απέχει, εξ αιτίας τής καταβύθισης στα αλόγιστα πάθη και τις αμαρτίες του, από την Ύψιστη Αγιότητα. Τότε , καταρρέοντας ο άνθρωπος για τη διαβολική παραπλάνηση κατά τον πρότερο βίο του, και την ψυχοσωματική βεβήλωση που υπέστη, συγκλονισμένος και μετά δακρύων, αναγνωρίζοντας την αρρώστιά του, αναφωνεί όπως η Κασσιανή, η οποία, από τη χλιδή των πλουσίων ανακτόρων του Βυζαντίου, μετέβη στον άγιο οίκο του Θεού: “η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούση γυνή”.

Με εκπορνευμένες τις αισθήσεις του, τη σκέψη και το σώμα του, πορεύεται στη ζωή ο ανυποψίαστος και απαίδευτος άνθρωπος, σε μία κοινωνία που προωθεί επίπλαστες ανάγκες, για πρόσκαιρη ηδονή, και οδηγεί αμετάκλητα στη λήθη και απόκλιση από τον πραγματικό προορισμό σε τούτη τη ζωή.

Η αποδοχή των αμαρτιών, και η ειλικρινής παράκληση για συγχώρηση από τον Θεό, προϋποθέτει τη μετάνοια και αποδοχή της πνευματικής μας πτωχείας.

Αμάρτησα Κύριε, γιατί πίστεψα ότι η ευχαρίστηση της κοιλίας μου δεν είναι εκπόρνευση, δεν είναι αμαρτία η ηδονή του στόματος , λαμβάνοντας, χωρίς πρότερη νηστεία, τροφή. Πίστευα ότι δεν αμάρτανα όταν οι οφθαλμοί μου αναζητούσαν προκλητικά θεάματα. Τελικά , ό,τι με ευχαριστούσε και φρόντιζα να το ικανοποιήσω τάχιστα, δεν γνώριζα ότι ήταν και είναι σε βάρος της σωματικής , ψυχικής υγείας και πνευματικής μου ανάπτυξης. Έτσι πράττουν όλοι οι “καθωσπρέπει άνθρωποι” , παρομοίως έμαθα κι εγώ να συμπεριφέρομαι από τα γεννοφάσκια μου. Επαναπαυόμουν, και ξεχνούσα τη σημαντικότητα της θρησκευτικότητας στη ζωή μου, όταν οι άλλοι  μού έλεγαν , “ιδού ένας καλός άνθρωπος”!

Σαν φαρισαίος νόμιζα ότι έπραττα το “σωστό”, και ότι δεν απέκλινα από την ηθική, όπως βέβαια την έχει παγιώσει, επάνω στα δικά της μέτρα και σταθμά, η σημερινή κοινωνία, στην οποία ζω και αλληλεπιδρώ.

Κι όμως! 

Γονατιστή εμπρός στον Σταυρό των Παθών Σου σήμερα, αντιλαμβάνομαι ότι όλες οι θύρες στο κορμί μου είναι ανοιχτές, στους πέντε ανέμους. Μία πόρνη κατέστη το ταλαίπωρο κορμί μου, που παρασύρθηκε από τις ύπουλες ηδονές του βίου, και επαναπαύθηκε στην άγνοια της παρουσίας του Θεού στη ζωή μου.

Πόρνη είναι και ο “ηγεμόνας της γης”, κάτω από τα πολυτελή του ενδύματα, τη συνεχή σεξουαλική ευχαρίστηση, την ικανοποίηση του στομάχου του με πλούσια εδέσματα, τη μεταφορά του με ακριβά οχήματα, τον λογαριασμό του στις τράπεζες, τα περιουσιακά του αποκτήματα, και το διαβολικά παραπλανημένο νου του. Με την αμαρτωλή συμπεριφορά του εκπορνεύει την ίδια την οικογένειά του, και όλους όσους άγονται και φέρονται, εξαρτημένοι από το σατανικό άρμα του.

 Βυθίζοντας στην αμαρτία τους ίδιους τους εαυτούς μας, παρασύρουμε στην καταστροφή και τον Παράδεισο τούτου του όμορφου πλανήτη, που αναδύεται ολάνθιστος εμπρός μας. Επιλέγουμε αλόγιστα να τον καταντήσουμε μία κόλαση του ακράτου πυρός της γεέννης , που αδάμαστη κατακαίει το βεβηλωμένο σώμα μας , και σκοτεινιάζει την τραυματισμένη ψυχή μας.

Εμπρός στον Σταυρό του Κυρίου μας, η μάνα γη οδύρεται   σήμερα , για τον πόλεμο που ασκεί η σκοτία του διαβόλου στο ανθρώπινο γένος.

Είθε ο Τριαδικός Θεός να φωτίζει το γένος των ανθρώπων.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

12/4/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου