Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Το μελοφέγγαρο ενός σκίουρου σε πάρκο της Νεάς Υόρκης

               


                               Σου αρέσω αγάπη μου; Φωτό: National Geographic


Το μελοφέγγαρό του ζει σε πάρκο της Νέας Υόρκης  ένας ανεπανάληπτος σκίουρος, όταν τον επισκέπτεται η “γυναικούλα” του, και τον ταΐζει καρπούς στο στόμα. Στέκεται ευχαρίστως όρθιος και ακίνητος, όσο αντέχουν βέβαια τα πόδια της λιγνής γιαγιάς, που συντονίζει τη συνεύρευσητης γλυκιάς γιαγιούλας , που κάτω από τη μαντίλα της κρύβει καρδιά παιδίσκης, και κινεί ρυθμικά τα  βήματα τούτης της  ερωτικής σχέσης.

Δεν γνωρίζουμε αν ο φακός του National Geographic απαθανάτισε την κοινωνικά ευαισθητοποιημένη Αμερικανίδα γιαγιά , με τον υποτακτικό της σκίουρο και την έξυπνη μαριονέτα της, στο Gentral Park, στο High Line ή στο Bryant Park της Νέας Υόρκης.

Η αλήθεια είναι ότι  ο χαριτωμένος σκίουρος συνάντησε τη γυναίκα της ζωής του στο πάρκο, την ερωτεύθηκε σφόδρα, και δεν σταματά να τρώγει μέσα από το αβρό δεξί της χέρι!

Στην αποβάθρα της ζωής και πριν το πλοίο σαλπάρει για τους απέραντους ουρανούς, η καλαίσθητη γιαγιά της Νέας Υόρκης, δαμάζοντας θεάρεστα τις καταιγίδες του νου, που ενσκίπτουν εμπρός στη σταδιακή απώλεια της ζωής, λόγω του γήρατος, και ευκρινώς αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες του φίλου της σκίουρου, πρωτοτύπησε και τον κατέστησε διάσημο. Αλλοίθωρος την κοιτούσε για ημέρες , και δεν πλησίαζε για να γευτεί τροφή από το δικό της τίμιο χέρι. Διαισθανόμενη τις ανάγκες τού χαριτωμένου αρσενικού, με δημιουργική διάθεση, κατασκεύασε μία όμορφη νεαρή κυρία στα δικά του μέτρα  και σταθμά, προκειμένου να μην τον βλέπει να περιφέρεται νηστικός, και για να της δώσει τη χαρά της φιλίας του.

Η καλλίγραμμη ξανθούλα μαριονέτα, με το λευκό μακριμάνικο πουκάμισο και το μπλε καρό μίντι φορεμά της , ιδίως όταν άρχισε να κινεί τα χέρια και τα πόδια της εμπρός στον νεαρό σκίουρο, έκανε την καρδιά του να σκιρτήσει από έρωτα με την πρώτη ματιά, και την ουρά του να χορεύει τρελά.

Η Αμερικανίδα γηραιά κυρία, επιτυχώς μεταλαμπάδευσε την επιθυμία της για αγάπη και φροντίδα προς τον νεαρό φίλο της, προσκαλώντας τον για lunch (γεύμα) στο πάρκο , ενδεδυμένη “τρισχαριτωμένη μικρούλα”, θέλοντας με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να μην καταδικαστεί η φιλία τους, αφού η ζωή τούς έφερε σε επαφή ετεροχρονισμένα.

Με κατάθεση ψυχής, προσπαθώντας να μη καταδυναστεύσει τη σχέση τους, για να μην της καταλογιστεί το ακατάλληλο της ανθρώπινης επέμβασης, κατέληξε στην κατασκευή της όμορφης και έξυπνης μαριονέτας της.

Κούρνιασε με ευχαρίστηση η ψυχή τής γιαγιάς ορθή στο πόστο της , αναμετρώντας τις αντοχές του σώματός της, εμπρός στο εξαίσιο θέαμα. Προετοιμάζοντας επιμελώς τις λήψεις τροφής του σκίουρου, θα τη ζήλευε ο B.F. Skinner και όλοι οι συμπεριφοριστές των Η.Π.Α. , για την αποτελεσματικότητα της ευφυούς επέμβασής της, με την εδώδιμη ενίσχυση, τον έλεγχο του κορεσμού και τη σταθερότητα της διαρκείας ανταπόκρισης, εκ μέρους του τυχερού σκίουρου.

Σε ψυχαναλυτικό επίπεδο, θα λέγαμε ότι ερωτικώς προσέγγισε και ευλαβώς πλησίασε το αρσενικό της ζωής της , καθιερώνοντας μέθεξη, στο πλαίσιο της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τα όμορφα “ζώα” αυτής της γης, αγνοώντας τους περιορισμούς της πρόσκαιρης και φθαρτής ζωής,  και ό,τι άλλο αυτό σημαίνει.

Το διάσημο ραντεβού στο πάρκο της Νέας Υόρκης, του νεαρού σκίουρου με την κουκλάρα του, που η φιλόζωη Αμερικανίδα γιαγιά τον αγάπησε και του έφτιαξε μία γυναίκα στο δικό του δυσθεώρητο ύψος και στα γούστα του , παραπέμπει στις καθεαυτό επεμβάσεις από τον ίδιο τον Θεό στη ζωή του ανθρώπου. Γι΄αυτό, ό,τι καλό μάς στέλνει ο Θεός για  ικανοποίηση, οφείλουμε να σηκώνουμε το βλέμμα ψηλά και να Τον αντικρίζουμε ευχαριστώντας Τον, και όχι να παραμένουμε τυφλοί στην επίπλαστη ωραιότητα της ηδονής.


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

19/4/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου