Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Εκστρατεία καθαριότητας στη Βαλύρα Μεσσηνίας, για την υποδοχή του Επιταφίου και την Αγία Ανάσταση

       


                     Δενδροφύτευση στη Βαλύρα. Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Αφιερωμένο στην κα Ευανθία Λεγάκη, ομογενή στον Καναδά


Κάθε χρόνο στη Βαλύρα, διατηρώντας το παλιό έθιμο των παππούδων μας, το χωριό καθαρίζεται και ασπρίζεται από γωνιά σε γωνιά, τα σπίτια στολίζονται και όλα είναι αστραφτερά και όμορφα , έτοιμα για την υποδοχή του Επιταφίου και τον εορτασμό της Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας.

Με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Μεσσήνης, αλλά και τη συμβολή των ομογενών μας, η Βαλύρα και φέτος ενδύεται τη Πασχαλινή της φορεσιά, προσφέροντας ελπίδα για ζωή και χαρά στην όμορφη γενέτειρά μας.

Περιχαρής η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, μάς ενημέρωσε σχετικά, για το συντονισμό του όλου έργου και την αποτελεσματικότητα αυτής της αξιοθαύμαστης προσπάθειας, τονίζοντας τα ακόλουθα:

- “Ομολογώ ότι αυτές τις μέρες επικρατεί μεγάλη κινητικότητα στο χωριό μας. Η καθαριότητα είναι σαρωτική, ξεκινά από την είσοδο και έξοδο τού χωριού και φτάνει σε κάθε γειτονιά όπου θα γίνει και η περιφορά τού Επιταφίου.


                          
                  Καθαρίζοντας από άκρη σε άκρη. Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Επιμελήθηκε το σταθμό μας το συνεργείο του Δήμου Μεσσήνης, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (χωρίς να θέλω να διαχωρίσω την προσπάθεια) έγινε από τον κ. Παναγιώτη Χαραλαμπόπουλο , με χρήματα που μάς διέθεσε η αγαπητή κα Ευανθία Λεγάκη, ομογενής από τον Καναδά.

Μέσα στον καλλωπισμό συμπεριλαμβάνεται και το φύτεμα τής πλατανομουριάς (αναφέρομαι για τον σταθμό) το οποίο επιμελήθηκαν ο κ. Στασινός Μπόβης (γιος των καθηγητών Αθανασίου Μπόβη και κα Ουρανίας Μαυρίκη-Μπόβη καιεπιχειρηματίας ελαιοπαραγωγός, εξαγωγέας στο εξωτερικό ) και ο κ. Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος, όπως άλλωστε φαίνεται και στη φωτογραφία”.


                        Γερά στη γη για να πιάσει! Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου τονίζει τη σημαντικότητα της συμπαράστασης των ομογενών μας, σε αυτή την προσπάθεια του ευπρεπισμού της Βαλύρας, που αντανακλά την εικόνα και εσωτερική συνοχή του ιδίου μας του εαυτού. Η κοινωνική ευαισθητοποίηση των ομογενών μας είναι άκρως σημαντική και απαραίτητη. Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, απέδωσε ώριμους καρπούς, αφού με τη βοήθεια των αδελφών Γιώργου και Ανδρόνικου Παρ. Φειδά ολοκληρώνεται και η ανακαίνιση του Κοινοτικού Ιατρείου μας.


                                 Ανθισμένες αυλές στη Bαλύρα. Φωτό: google


Ευλογημένη να είναι η κα Ευανθία Λεγάκη, να αυξάνονται τα εύοσμα άνθη της καρδιάς της, και 
ο Θεός να της ανταποδίδει τη γενναιοδωρία της με τις χάρες του Αγίου Πνεύματος, υγεία , ευημερία, και πολλή αγάπη.

 Λέγει η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου:

                         
   Καθαρίζοντας τους δρόμους της όμορφης Βαλύρας. Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου


άθε χρόνο , όπως αναφέραμε, έτσι και φέτος, ενόψει του Πάσχα, γίνεται στο όμορφο χωριό μας Βαλύρα, εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού. Όμως, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια και να έχει σταθερή συνέχεια, χρειάζεται και τη δική σας συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο τού χωριού μας, κ. Σταύρο Μακρή, πού είναι και ο συντονιστής αυτής τής προσπάθειας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

690 943 3995

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, για την ενημέρωση και το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό.


 Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

12/4/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου