Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Γιατί ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, δεν πρέπει να απεικονίζεται σαν Γιόγκι

          

                        Και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος! Φωτό: In.gr

Ορισμένοι επιχειρηματίες του εξωτερικού, θέλοντας να προσελκύσουν λιγότερο πιστούς και μη ενήμερους Χριστιανούς στις κερδοφόρες πρακτικές των πολλών μορφών της γιόγκα, έφτασαν ξεδιάντροπα στο σημείο να απεικονίσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό  σαν γιόγκι. Δυστυχώς, κάποιοι ταλαντούχοι Έλληνες καλλιτέχνες, χωρίς να πολυσκεφτούν αυτή η απεικόνιση τι ενδεχομένως σημαίνει και πού αποσκοπεί η απαράδεχτη,     διαβολική ενέργεια, μιμήθηκαν το συγκεκριμένο έργο ζωγραφικής, προσθέτοντας και τις δικές τους πινελιές.

Ο Εσταυρωμένος για τις αμαρτίες του κόσμου Ιησούς Χριστός απεικονίζεται σωστά, κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, μέσα από τις Αγιογραφίες που  διατηρούν σιωπηλά πληροφορίες χιλιετιών και παραδίδουν τη θεόπνευστη γνώση στις επόμενες γενιές αγιογράφων, με τη μέγιστη ακρίβεια.

Η αγιογραφία άλλωστε δεν είναι ζωγραφική που ο καλλιτέχνης μπορεί να εκφράσει τις προσωπικές του τάσεις, απόψεις και στάσεις απέναντι στην τέχνη και τη θρησκεία που ασπάζεται, με βάση το επίπεδο της δικής του πνευματικής προόδου. Η αγιογραφία είναι ιερή τέχνη και όλες οι βελτιώσεις, όσον αφορά τις άγιες μορφές, οφείλουν να συμφωνούν με τον λόγο του Ευαγγελίου. 

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δάμασε το κέντρο της ρίζας, το πρώτο ενεργειακό κέντρο στο σώμα του ανθρώπου, το οποίο εδράζεται στη γεννητική περιοχή. Δεν προκάλεσε την ενέργεια και κατάρα του όφεως να ανέλθει με ασκήσεις γεέννης, όπως συνηθίζουν οι γιόγκι, προκειμένου να φθάσει ο πειραματιζόμενος σε έκσταση και να ακούσει δήθεν τον Θεό, ουσιαστικά όμως τον δαίμονα της πορνείας ακούει , από αυτόν δεσμεύεται και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται. Το Άγιο Πνεύμα, επί της κεφαλής του Βαπτισθέντος Ιησού Χριστού λάλησε , και δεν επικάθησε ως κατάρα επί του ανδρικού αιδοίου.


     Ιδού το διεθνές προτεινόμενο πρότυπο για τη διακόσμηση των ναών του μελλοντος!


Θυμάμαι έναν γνωστό Ινδό γιόγκι, όταν δίδασκα στον Τομέα Ψυχολογίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη δεκαετία του 1990, ο οποίος δρομολογούσε τις ¨κουλτουριάρες” φοιτήτριες  σαν παλλακίδες του. Η εργασία τους ήταν να του τρίβουν η μία μετά την άλλη τον φαλλό του ( στη βάση του) για να του ανεβαίνει η ενέργεια και να έρχεται σε έκσταση. Έτσι άκουγε εκείνος τον Θεό και προφήτευε.


       Ο εξευτελισμός της Αγίας Μορφής του Ιησού Χριστού. Φωτό: Harman visions.com

Ο Εσταυρωμένος Χριστός έχει τα πόδια κλειστά και καρφωμένα, φορεί το  ιμάτιο της  ταπείνωσης και τον ακάνθινο στέφανο επί της κεφαλής του. Ο δε Αναστάς Χριστός είναι όρθιος,   υπερίπταται και όχι καθισμένος σαν γιόγκι, ενδεδυμένος με το  λευκό ιμάτιο της δόξης του. Καθισμένος είναι ο Άδης που πικράθηκε, γιατί έχασε την εξουσία του. Είναι Θεάνθρωπος ο Κύριος και όχι γιόγκι με επτά “κουμπιά”, στα χρώματα του ουρανίου τόξου,   τα λεγόμενα τσάκρας (ενεργειακά κέντρα), που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις επτά κατάρες του Φαραώ. Ο Κύριος δεν συνεργάζεται με τους δαίμονες, υποπόδιο του υποποδίου των ποδών  Αυτού  είναι, μέσα από την αυστηρότητα της κάθαρσης του σώματος και  του νού,   του εξαγνισμού της ψυχής και της πλήρους υπακοής στον Θεό και Πατέρα του, που ζει εντός Του, και στο Άγιο Πνεύμα.

Στο όρος των Ελαιών ο Κύριος προσκυνά με κλειστά τα πόδια και λυγισμένα τα γόνατα, δεν τα ανοίγει ξεδιάντροπα, όπως ο γιόγκι, εκθέτοντας τη θύρα της γεννητικής του περιοχής στα ακάθαρτα πνεύματα. Νομίζουν οι αθλητές της γιόγκα ότι θα φθάσουν στη θέωση, μέσα από τέτοιου είδους πρακτικές. Το μόνο που κατορθώνουν, ιδίως με τις αναπνευστικές ασκήσεις, είναι να δημιουργήσουν παρενέργειες στους αδένες του σώματός τους, και κυρίως στον αδένα της πρόσθιας υπόφυσης, στο μέτωπο. Μπορεί να μη είναι εμφανές στο γυμνό οφθαλμό του ανθρώπου, αλλά με ένα ενεργειακό φίδι που τους έχει πάρει τα λογικά κυκλοφορούν οι γιόγκι, το οποίο εξέχει στο μέτωπό τους.

Η θέωση είναι στενή οδός. Απαιτεί ταπείνωση, πίστη στον Θεό, αγάπη προς τον πλησίον, νηστεία, ελεημοσύνη, αφιλαργυρία, ακτημοσύνη, πραότητα, ήθος και διαρκή άσκηση της αρετής. Χρειάζεται θεία διάκριση. Κάποιοι γιόγκι κατορθώνουν να καθαρίσουν τον εαυτό τους με τη συνεχή πρακτική σε αυτές τις αρετές και λόγω της φτώχειας στην οποία  ζουν,  ώστε εξωτερικά   μοιάζουν σαν άγιοι. Εκείνο όμως που συμβαίνει εντός τους είναι αξιολύπητο, γιατί η Κουνταλίνι, ο κουλουριασμένος ενεργειακός όφις, ανεβαίνει από το ιερόν οστούν, καταλαμβάνει την τρίτη κοιλία του εγκεφάλου, παραποιεί την πραγματικότητα, ως δαίμων που είναι, και αποπροσανατολίζει τον ασκητή. Το μόνο που τελικά κατορθώνει ο δυστυχής γιόγκι, σε αυτή τη ζωή, είναι να βλέπει πίδακες ύδατος να ρέουν επί της κεφαλής του και να έχει την ψευδαίσθηση ότι έφθασε στην αγιότητα, βέβαιος ότι τελικά θα βγει η ψυχή του από το κανάλι της Σουσούμνα (κεντρικό κανάλι ενεργείας) που σημαίνει ότι πλέον θα είναι αθάνατος και ελεύθερος, ως θεός! Ουσιαστικά, είναι παραδομένος  στους επτά δαίμονες που καταπονούν την ανθρώπινη φύση του και τον οδηγούν στον όλεθρο.

Δεν είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ο Κολοσσός της Ρόδου, με τα πόδια ανοιχτά, και από κάτω να ταξιδεύουν καράβια. Δεν είναι Κάβειρος σε κατάσταση πριαπισμού και δαιμονίας έκστασης, δεν είναι ο παντρεμένος Ινδός Θεός που ερωτοτροπεί αυξάνοντας τη γέεννα στην κόλαση. Είναι ο Υιός της Αειπαρθένου Μαρίας , είναι Εκείνος που δάμασε την πορνεία και τον όνο (την απληστία) της κοιλίας του ανθρώπου, Εκείνος που αφαίρεσε τα επτά δαιμόνια από την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή. Η Αγία Γραφή, το Ιερό Ευαγγέλιο είναι Φως εκ Φωτός, εκ Θεού αληθινού. Δεν είναι Κάμα Σούτρα, δηλαδή συνταγές για καλό κρεβάτι , που φουντώνει τη γέεννα και κατακαίει την ψυχή του αδαούς ανθρώπου, ούτε κάποια άλλη θεόσταλτη σούτρα. Είναι ψαλμοί μετανοίας και ταπείνωσης του Δαβίδ και των Αγίων Πατέρων μας. Για ένα πράγμα περισσότερο απ΄ όλα θα πρέπει να χαίρονται οι Έλληνες, γιατί ο Τριαδικός Θεός τούς έδωσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να γεννηθούν πρωτίστως και να βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Να έχουν τη δύναμη του Σταυρού στα τρία δάκτυλα της δεξιάς τους , να μπορούν να λένε “Κύριε Ελέησον” και να εισακούονται στον Ουρανό. Σε τι ουσιαστικά μάς είναι χρήσιμη η ξενόφερτη πολυθεΐα; Μήπως στην απώλεια του Παραδείσου που μάς έδωσε ο Εσταυρωμένος Κύριος;

Ελέησόν μας ο Θεός κατά το μέγα έλεός Σου". 

Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

22/4/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου