Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Χρωστάμε στις Γυναίκες στη Βαλύρα!

 



                                         Ο κος Γιώργος Φειδάς.Φωτο: lyrasiblogspot.com


Δήλωσα αδελφοποιτός προς τον κύριο Ιωάννη Δ. Λύρα , λέγει ο κύριος Γιώργος Π. Φειδάς, γιατί πίσω από τις σκέψεις και ανιδιοτελείς δράσεις του είδα τη λέξη “Γυναίκα”.

"Προσωπικά δεν επιδιώκω δόξα και τιμή, αδελφοποιτός δηλώνω λόγω βαθιάς υποχρέωσης και σεβασμού προς τις ίδιες τις γυναίκες του χωριού μας.

Με συγκίνησε η στάση της κυρίας Ευγενίας Ντουραμάκου, δραστήριου μέλους του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, η οποία, παρά τις δυσκολίες των καιρών, λέγει με αποφασιστικότητα “δεν εγκαταλείπω”! Συγχαρητήρια και στην φιλόλογο, κυρία Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, που στέκεται δίπλα στις γυναίκες του χωριού μας, με τις ειδικές γνώσεις της.

Έχω βαθιά υποχρέωση και τρέφω μεγάλο σεβασμό προς τις γυναίκες στη Βαλύρα.

Όταν πέθανε η αείμνηστη μητέρα μου Όλγα, κανένα από τα παιδιά της δεν ήταν μαζί της στο χωριό, λείπαμε στο εξωτερικό. Οι γυναίκες στη Βαλύρα της έκλεισαν τα μάτια, έπλυναν το σώμα της, της φόρεσαν το σάβανο , στόλισαν το φέρετρό της, την έκλαψαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι, και την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Αυτές της έκαναν τα μνημόσυνα, άναβαν το καντήλι τον μνήμα της, έπλυναν τα οστά της και τα τοποθέτησαν σε κασέλα στο χωνευτήριο του κοιμητηρίου της Βαλύρας, αυτές τη μνημονεύουν ακόμη τα Ψυχοσάββατα.

Οι γυναίκες στο χωριό μας θέλουν και αγαπάνε τη ζωή.

Για μένα η γυναίκα είναι το καλό δέκα με τόνο (10΄).

Προθυμοποιήθηκα να προσφέρω στην προσπάθεια του καθηγητή Ιωάννη Δ. Λύρα, γιατί μεγάλη και σεβαστή είναι η μάνα μας Βαλύρα.

Ο Μεγαλοδύναμος Θεός ανταποδίδει στον καθένα με βάση τα έργα του , γιατί η αγαθοεργία είναι ύψιστη αρετή. Προσωπικά, έχουν συμβεί πολλά γεγονότα στη ζωή μου, που με έχουν πείσει για την συνεχή παρουσία του Θεού. Ο Θεός ανταποδίδει στο πολλαπλάσιο για κάθε καλή μας πράξη προς τους συνανθρώπους μας.

Δεν μετρά το χρηματικό ποσόν, αλλά η πράξη καθαυτό και ο σεβασμός προς την γυναίκα. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις κυρίες, που δραστηριοποιούνται μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών Βαλύρας, εύχομαι κάποια στιγμή να τις γνωρίσω και να τις συγχαρώ από κοντά .

Μέσα από την καρδιά μας, ας βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη κι ας βοηθήσουμε τις δράσεις των γυναικών στο χωριό μας.

Άλλωστε πραγματικά δικό μας είναι ό,τι δίνουμε και όχι ό,τι λαμβάνουμε".


Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Π. Φειδάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου