Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Λόγος Αποχαιρετιστήριος προς τον Θείο μας Τάσο Ιωαννίδη

 

                                                Φωτο: kuklamino.gr


Θείε Τάσο,

Σήμερα κατήλθε εξ ουρανού η ψυχή του αείμνηστου θείου Κώστα Ανδρινόπουλου, και σε γαμήλιο άμαξα ανάπαυσε το ταλαιπωρημένο σώμα σου και την φυλακισμένη σε τούτη την πρόσκαιρη ζωή ψυχή σου, για να ανέλθετε εκεί που ο νους του ανθρώπου δεν θωρεί και ο Θεός προστάζει.

Μαζί με τον Θείο Κώστα ενωμένοι, σαν μια γροθιά , δημιουργήσατε δύο όμορφες οικογένειες στην Ελβετία, με τις δύο σεβάσμιες κόρες της Βαλύρας, Καλλιόπη και Πότα Γ. Γρίβα. Δύο υπέροχους γιους αποκτήσατε με τη θεία Καλλιόπη, τον Κωνσταντίνο και τον Γιώργο, ο δεύτερος φέρει το όνομα του αείμνηστου παππού μας Γιώργου Δ. Γρίβα.

Μέγας , τρανός και καταξιωμένος χειρουργός γυναικολόγος είναι ο Κωνσταντίνος , καθώς και η σύζυγός του στη Ζυρίχη, στην ιδιωτική τους κλινική, και φύλακας άγγελός σου υπήρξε καθ΄ όλη τη διάρκεια του βίου σου.

Μία χάρη του ζήτησες, πριν από λίγο καιρό: Να σου φτιάξει έναν τάφο όμοιο σαν του θείου Κώστα Ανδρινόπουλου, ο οποίος έφυγε πριν από τρεις μήνες από τη ζωή , προκειμένου να θαφτείς ακριβώς δίπλα του. Η επιθυμία σου εκτελέστηκε με τον καλύτερο τρόπο!

Έτοιμο είναι το αιώνιο κρεβάτι σου, στο οποίο θα αναπαυθεί το δοκιμασμένο και συγχωρεμένο σώμα σου, δίπλα στον περισσότερο από αδελφό σου, τον αγαπημένο όλων μας Θείο Κώστα.

Τα παιδιά σου, οι συγγενείς και οι φίλοι σου, θα προσέλθουν στην κηδεία σου την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, για να σε ανθοστολίσουν και συνοδεύσουν στο Ιερό Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Βαλύρας.

Συλλυπητήρια στα ξαδέλφια μας Κωνσταντίνο και Γιώργο Α. Ιωαννίδη, στη θεία μας Πότα Γ. Γρίβα, η οποία με γενναιότητα ψυχής, πίστη στον Θεό και ελπίδα υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μας, γεύτηκε διπλό ποτήρι θανάτου, μέσα σε τρεις μήνες , και στην άξια κόρη της, και εξαδέλφη μας Ιωάννα, η οποία της συμπαραστέκεται με αγάπη.

Η ενενηντάχρονη μητέρα μας Ευγενία Γ. Γρίβα, προσεύχεται στον Θεό συνεχώς, με πίστιν αληθή, εκ βάθους καρδίας, με δάκρυα στα τιμημένα μάτια της, τόσο για τον αδελφό της Δημήτρη, και τον πατέρα μας Ηλία Α. Κοντόπουλο, τον οποίο χάσαμε πριν από δύο χρόνια, όσο και για τους δύο γαμπρούς της τώρα.

Ο Κύριος είναι μαζί της, και τούτο το μαρτύριο , με καρτερία και υπομονή, ο Θεός την βοηθάει, μαζί με τη δική μας αγάπη, στοργή και φροντίδα,   να το αντέξει.

Ο Θεός να σε αναπαύσει Θείε Τάσο σε τόπο χλοερό , άνευ οδύνης, λύπης και στεναγμού, στα παραδείσια πεδία Του.


Καλό Ταξίδι.


Οι ανεψιές σου,


Έφη, Ντίνα και Πώλα Η. Κοντοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου