Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Λόγος Αποχαιρετιστήριος προς την Αλησμόνητη Κατερίνα Τσαγκάρη

 

                                  Διπλός ανθός  κρίνου (Λίλιουμ).Φωτο: Βικιπαίδεια



 

Σήμερα, το άρμα του προφήτη Ηλία κατέβηκε από τον ουρανό, για να ανεβάσει την αλησμόνητη Κατερίνα μας, ως νικήτρια τούτης της πρόσκαιρης ζωής . Υπηρέτησε με ήθος, υπομονή , επιμονή , Θεού πίστη και πολλή αγάπη, την οικογένεια της και τον συνάνθρωπο. 

Θυσίασε με χαρά τον ίδιο της τον εαυτό, εμπρός στο όραμα των παιδιών της, και ανέθρεψε ακριβά διαμάντια, για να υπηρετήσουν θεάρεστα τούτη την κοινωνία.

Θεία Κατερίνα, σας θυμάμαι μικρή μανούλα, στο πλατύσκαλο του σπιτιού σας , καθόσασταν με την αγαπημένη ,περισσότερο κι από αδελφή φίλη σας, την αείμνηστη Μαρία Παπαγεωργίου, πλέκατε, υφαίνατε, μπαλώνατε , ξηλώνατε και ράβατε ατέλειωτα, αλλά δεν ξεχνούσατε να δανείσετε η μία στην άλλη αυγά και λεμόνια, για να αυγοκόψετε τη σούπα των παιδιών σας , όταν γύριζαν κουρασμένα και πεινασμένα από το σχολείο.

Κολλητά , η μία δίπλα στην άλλη , ανηφορίζατε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, με αναμμένες τις λαμπάδες σας ,τη νύχτα της Ανάστασης, προστατεύοντας η μία το φως της άλλης, μέχρι να φθάσετε στο σπίτι, να χαράξετε τον σταυρό στο ανώγι της εξώπορτας και να ανάψετε την ακοίμητη καντήλα σας.

Δυο γελαστά, δροσερά κρινάκια , σε ίδιο μίσχο ήσασταν, η ομορφιά και το καμάρι της γειτονιάς, καθώς ανέμιζαν οι μεταξωτές μαντίλες σας και τα χέρια σας κρατούσαν σφιχτά τα λαγήνια σας, με δροσερό νερό από το πηγάδι του Πουλόγιαννη.

Έφυγε πρώτη η αλησμόνητη Μαρία, πήγε να στρώσει το σαλόνι με κεντίδια, για να υποδεχτεί τη φίλη της, σε αιώνια , φωτεινά ανώγια.

Συλλυπητήρια στις άξιες κόρες σας και στα εγγόνια σας, που στάθηκαν με σεβασμό και αγάπη δίπλα σας, και πλήρης ημερών, με τις ευλογίες του Κυρίου, αφήσατε τούτον τον μάταιο κόσμο.

Αύριο όλοι, συγγενείς και φίλοι , θα συνοδεύσουν την αγαπημένη μας θεία Κατερίνα, με τις ευχές και  τα άνθη του ύστερου αντίο, στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Βαλύρας, στις 7:00 μμ.

Ο Θεός να αναπαύσει στον Παράδεισο, σε ουράνια δώματα, αυτό το ακριβό στολίδι της Βαλύρας μας.

Καλό ταξίδι θεία Κατερίνα.



Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

19/7/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου