Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Λόγος Αποχαιρετιστήριος προς την Έλλη Νικολοπούλου-Λουκάκη

 



Το περιστέρι της ψυχής.Φωτο: gr.dreamstime.com



Έλλη μας,

Η αείμνηστη μητέρα σου Γιαννούλα, έστρωνε ένα περιβόλι με άνθη, για να στολίζει τις Άγιες Εικόνες του Αγίου Νικολάου, στο όμορφο εξωκκλήσι του, μήνα Ιούλιο και Αύγουστο, που ανθίζουν τα όμορφα Ζίνια, τα Κουφετάκια της όπως τα έλεγε, σε όλες τις ονειρικές αποχρώσεις . Χρύσιζαν στο φως του δειλινού, όταν χτυπούσε η καμπάνα του Εσπερινού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, έτοιμα να παραδοθούν για σκοπό θείο. Σήμερα, 13.7.2022, τα άνθη της Βαλύρας σε συνόδευσαν στο αποχαιρετιστήριο ταξίδι σου, στις 7:00 μ.μ., όπου κηδεύτηκε η σεπτή σωρός σου, στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βαλύρας.

Σε θυμάμαι όμορφη κοπελούδα, στα 23 σου χρόνια, όταν έκανες παρέα με τη θεία μου Πότα Γρίβα, και οι δύο μετανάστριες στην Ελβετία στη συνέχεια.

Ένας λαμπρός ήλιος ήσουν, και τώρα ένα χλωμό φεγγάρι, που παρέδωσε τη σκυτάλη της οικογενειακής ζωής στον άγγελό του, στην όμορφη Μαριάννα , την αγαπημένη κόρη σου.

Μαζί στολίζατε, μάννα και κόρη, όπως η αείμνηστη γιαγιά Γιαννούλα, όλα τα εξωκκλήσια του χωριού, και χαιρόταν η Μαριάννα, δεχόμενη θεία ευλογία στην τρυφερή ψυχή της, θυμάται η αγαπημένη σου Βάσω Ηλιοπούλου.

Ανθοστόλιστη περπατάς σε τούτο το θείο μονοπάτι, με αγγελική προστασία, αφού υπηρέτησες με ήθος και αρετή τούτη τη ζωή, για να συναντήσεις όλες τις ψυχές των δικών σου, που αλύπητα σου έκλεψε ο θάνατος και ο χρόνος.

Να είσαι σίγουρη ότι ο Παντοδύναμος Θεός , οι συγγενείς και οι συγχωριανοί μας στη Βαλύρα, θα φροντίσουν για την όμορφη και αγαθή Μαριάννα σου, το άγιο πλάσμα της οικογένειάς σου, που οι θείες δυνάμεις ανέλαβαν να διαβιώνει άσπιλο και αμόλυντο, σε αυτόν τον πρόσκαιρο βίο.

Οι συγγενείς σου, Βάσω και Μαρία Ηλιοπούλου, σου εύχονται καλοτάξιδη, και υπόσχονται ότι θα παραμένουν κοντά, όσο δύνανται, ως ζεστή παρηγοριά και προστασία, στην αγαπημένη Μαριάννα τους.

Τη φίλη σου Πότα Γρίβα, που μόλις τίμησε το τρίμηνο της μνήμης του συζύγου της Κώστα, εκεί θα την δεις, δίπλα στο μνήμα σου, στο κοιμητήριο του Αη Γιώργη, να σου ανάβει το καντηλάκι και να σε μνημονεύει τα Σάββατα.

Ναι Έλλη μου, αλήθεια είναι! Η αλησμόνητη μητέρα σου Γιαννούλα, ως γλυκιά Παναγιά, στολίζει το προσκέφαλό σου τώρα, για να πλαγιάσει το κουρασμένο από τις κακουχίες της ζωής σώμα σου.

Ο Κύριος να αναπαύει την ταλαιπωρημένη ψυχή σου, σε παραδείσια στρώματα και ουράνια δώματα.


Καλό Ταξίδι αλησμόνητη Έλλη μας.


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

13/7/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου