Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Τα παιδιά είναι φτιαγμένα για σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους από ένα διαγώνισμα

           

                                                                  Φωτό: Meteora24

 

Η αγωνία των γονέων έχει κορυφωθεί εν όψει των  Πανελληνίων εξετάσεων και τα  μελετηρά  νιάτα χρειάζεται, παράλληλα με τη συγκρότηση του εαυτού τους, να παρηγορούν   και  τους γεννήτορές τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι μόνο θετικά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα…Εκτός και βάλει ο διάβολος το ποδάρι του και  συμβεί κάτι απρόοπτο,  το οποίο ενδεχομένως να αλλάξει τον ρου της ιστορίας! Αλλά κι αυτό ακόμη αν συμβεί, προς όφελος των εξεταζόμενων θα είναι, αφού η αναποδιά τέχνες κατεργάζεται και ουκ  ολίγοι ανακάλυψαν ένα λαμπρότερο μέλλον, πέραν της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ένας φωτισμένος διευθυντής σχολείου έγραψε   μία εμπνευσμένη  επιστολή, προς τους γονείς των   μαθητών που δίνουν  Πανελλήνιες εξετάσεις.  Παραθέτουμε την επιστολή, όπως την ανάρτησε ο κ. Μαρίνος Γεωργάτος στη σελίδα του στο Fb ως βοήθημα προς  κάθε αγχωμένη ψυχή αυτών των ημερών:  

                                                                         
                                                                  Φωτό: AlfaVita

 Αγαπητοί γονείς,

Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.

Σας παρακαλώ, όμως, θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά… Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία… Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία… Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική…

Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει, όμως… σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μία εξέταση!

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.

Πείτε του, πως ό,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.

Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ, ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.

 Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ο Διευθυντής του Σχολείου


                                                                         
                                                                Φωτό: Nea Kriti

 Μαζί με τα παιδιά μας  δίνει εξετάσεις ο ίδιος ο Θεός που τα εμψυχώνει εντός τους …. Εκείνος που τα γνωρίζει όλα, ως πάνσοφος. Με υπομονή θυσιάζεται για τα γεννήματά Του, που είδαν το φως αυτής της επιγείου ζωής και χρειάζεται να διαμορφώσουν συνειδητά εαυτόν,  καθώς και να αποκτήσουν, όπως το επιθυμούν,  επαγγελματική ταυτότητα. Αν οι τριτοβάθμιες σπουδές δεν είναι το ζητούμενο για την καταξίωση ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά προς όφελός του είναι να ακολουθήσει διαφορετική πορεία στη ζωή,  λογικό είναι  να μην περάσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ή κάτι αλλό δραστικό να συμβεί στη ζωή του…   Ας λάβουμε υπόψη μας ότι αρκετοί χριστιανοί επιστήμονες, με διεθνές κύρος αλλά χωρίς ψυχική καταξίωση και ευτυχία,  εμπρός στη θεία αποκάλυψη  του μεγαλείου του Δημιουργού μας, έσχισαν τα πτυχία τους…   Μπορεί τελικώς να μην αποποιήθηκαν της επιστημονικής τους ιδιότητας, όμως την έθεσαν  με ταπείνωση και μετάνοια, ως  ανθό προσφοράς, στον σταυρό της αγάπης του θεανθρώπου Χριστού. Λογικό είναι,   αν κάποιος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, να μελετήσει με την ησυχία του  για  να περάσει κατά την  επόμενη  εξεταστική περίοδο.  Άκρως καταθλιπτικό και ψυχοφθόρο είναι για παράδειγμα οι καλλιτεχνικές προσωπικότητες ή όσοι σε πρακτικό επίπεδο διαθέτουν επιχειρηματικό νου, να αναγκαστούν να  επενδύσουν σε μία επιστήμη για την οποία η ψυχή τους αισθάνεται αποστροφή. Ένα από τα καλύτερα βιβλία Υφαντικής διεθνώς, το έγραψε ένας επιτυχημένος γιατρός, αλλά δυστυχής εσωτερικά,  ο οποίος άφησε το επάγγελμά του και βρήκε το νόημα της ζωής του ασκώντας  την υφαντική τέχνη. Ένας δυστυχής αλλά επιτυχημένος οικονομολόγος και επιχειρηματίας, μού αποκάλυψε πριν από κάποια χρόνια, ότι όταν απεβίωσε ο πατέρας του τα εγκατέλειψε όλα και  ασχολήθηκε αποκλειστικά με το πιάνο, τον φίλο των παιδικών και εφηβικών του χρόνων. Γι΄ αυτό μην θεωρείτε οι γονείς ότι πορεύονται τα παιδιά σας  στη ζωή ψυχικά και νοητικά μόνα κι  ανεξέλεγκτα …έχει γνώση ο Θεός εντός τους και οι δοκιμασίες τους είναι  ανάλογες, με βάση τις ουσιαστικές ανάγκες και τάσεις τους!


                                                                 Φωτό: Proson.gr

 Αγαπημένα μας παιδιά, καλή  δύναμη και επιτυχία στον έντιμο αγώνα σας!

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Μαρίνο Γεωργάτο,  για την ανάρτηση της εμπνευσμένης επιστολής στη σελίδα του στο FB.

O Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

27-5-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου