Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Η Αποτελεσματικότητα της Φυσικοθεραπείας υπό το Πρίσμα της Αμοιβαίας Εμπιστοσύνης

 

                              Φωτογραφίες κ. Δημήτρης Αναστ. Σιάγκρης

Το έτος 1990 είδε το φως της ζωής, με την πρόνοια του Θεού στη Βαλύρα, ο κ. Δημήτρης Αναστ. Σιάγκρης, για το καλό όλων μας, αφού ο αριστούχος φυσικοθεραπευτής έχει αναλάβει, σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, τη  θεραπεία των κατοίκων των Δήμων Μεσσήνης, Οιχαλίας και Καλαμάτας, καθώς και των  χωριών που συνορεύουν βόρεια με τη Μεσσηνία.


Ο δεύτερος από τους τρεις γιούς τού ζεύγους Αναστασίου και  Παναγιώτας Σιάγκρη, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας και στο Λύκειο Μελιγαλά. Μετά από πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στη Σχολή Φυσικοθεραπείας του Αιγίου, η οποία ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου και αρίστευσε. Συνεργάστηκε με κέντρα φυσικοθεραπείας, πριν από τη στρατιωτική θητεία του, και συνέχισε μετά την απόλυσή του από  τον  στρατό  ιδιωτικά στην Καλαμάτα. Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, δεν σταμάτησε την εκπαίδευσή του και ενημέρωση, σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στις τρέχουσες ανάγκες των πελατών του.



Παντρεύτηκε το 2018 με  την κλινική διαιτολόγο, απόφοιτο της Χαροκοπείου Σχολής Αθηνών, κα Μαρία Χριστίνα Πολυχρονοπούλου, και απέκτησαν δύο γιούς, τον Αναστάσιο, ηλικίας 5 ετών , και τον  6  μηνών  χαριτωμένο μπέμπη, που αναμένεται κατά τη βάπτιση του να λάβει το όνομα Σταύρος, προς τιμήν του πατέρα της υπέροχης μητέρας του.



 Προάγγελος μεγάλης ευλογίας ήταν η είδηση για  τον κ. Σιάγκρη ότι θα γίνει πατέρας… Γι ΄αυτό, με μεγαλύτερη από ποτέ υπευθυνότητα έφερε τα πάνω- κάτω και ίδρυσε το κέντρο φυσικοθεραπείας που φέρει το όνομά του , στην κωμόπολη του Μελιγαλά,     που  πολύ αγάπησε κατά τα μαθητικά του χρόνια και σήμερα υπηρετεί με ευλάβεια. Αν και η οικογένειά του έχει εγκατασταθεί στην πόλη της Καλαμάτας, όπου η κα Μαρία Χριστίνα Πολυχρονοπούλου-Σιάγκρη λειτουργεί  ιδιωτικά   Γραφείο Διαιτολογίας, ο αγαπητός  φυσικοθεραπευτής  των Μεσσηνίων δηλώνει καθημερινά παρών στον πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, και κατάλληλα διαμορφωμένο θεραπευτικό χώρο του. Ας δούμε όμως τι μοιράστηκε μαζί μας ο ίδιος στην τηλεφωνική μας συνέντευξη:



-Κύριε Σιάγκρη, οι πελάτες σας για τι είδους παθήσεις περισσότερο προσέρχονται στον θεραπευτικό σας χώρο;

-Μυοσκελετικές παθήσεις, κακώσεις και τραυματισμούς. Η σπονδυλική στήλη και ο αυχένας είναι αυτά που περισσότερο ενοχλούν, ιδίως τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, αν και τα προβλήματα του καθενός είναι ιδιαίτερα και ποικίλα.

- Από ποιες περιοχές προσέρχονται στον χώρο σας;

-Από την Τρίπολη, τα βόρεια σύνορα της Μεσσηνίας και την Κυπαρισσία, έως την Κορώνη, ιδίως όλα τα χωριά γύρω από τον Μελιγαλά, ακόμη και μέσα από την Καλαμάτα δέχομαι ασθενείς.

-Πώς  μαθαίνουν για εσάς;

-Εκτός από το action therapy.gr  όπου μπορούν να μπουν στο googlefacebook και Ιnstagram για πληροφορίες, η καλύτερη διαφήμιση είναι από στόμα σε στόμα. Όσοι μένουν ικανοποιημένοι με την πρόοδο που σημειώνουν, το  μοιράζονται με τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς τους. Αυτή για εμένα είναι η καλύτερη διαφήμιση.

-Τι θεωρείτε σημαντικό στη σχέση  με τους πελάτες σας;

- Να εδραιωθεί μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε να υπάρξει ισορροπία και καλή ροή, όσον αφορά τη θεραπευτική αντιμετώπιση. Να μπορώ να επέμβω προληπτικά, ώστε ο ασθενής να αποφύγει την εκδήλωση της πάθησης. Παράλληλα δεν με ενδιαφέρουν οι εξαρτημένοι πελάτες, ούτε τα χρήματα είναι ο πρωταρχικός μου  στόχος. Τα χρήματα βοηθούν να παραμένω αναπόσπαστος στην εργασία μου και να βελτιώνω τα μέσα παροχής υπηρεσιών, για παράδειγμα με νέα μηχανήματα και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας προς πρωταρχικό όφελος του  πάσχοντος.

-Τι σημαίνει σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη;

-Ειλικρίνεια μεταξύ μας και αφοσίωση  για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος. Να μην είναι ο πελάτης απλά ένας τυπικός δέκτης φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών, σε απρόσωπο επίπεδο. Να μπορούμε να κοιταχτούμε στα μάτια αβίαστα…να πιούμε κι έναν καφέ με ευχαρίστηση …τα υπόλοιπα έρχονται.

 -Τι  θα θέλατε να μοιραστείτε με  εκείνους που χρήζουν φυσικοθεραπείας;

- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημά τους. Υπάρχει ένας κανόνας  στην ιατρική επιστήμη που λέει ότι «το λίγο μπορεί να είναι το πολύ». Αυτό σημαίνει ότι με τα πρώτα συμπτώματα είναι σημαντικό να ζητούν τη γνώμη των ειδικών και να μην αφήνουν το πρόβλημα να εξελίσσεται, γιατί μειώνεται με την πάροδο του χρόνου   η επιτυχία της αποκατάστασής του.



-Αν κάνατε τρεις ευχές,  γενικά, ποιες θα ήταν αυτές;

-Πρώτον, εύχομαι υγεία, αφού είμαι στον χώρο της υγείας και προσπαθώ να  την υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις, υπέρ των συνανθρώπων μου.

-Δεύτερον, εύχομαι καλή πρόοδο σε όλους και σε όλα τα επίπεδα, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά, ακόμη και σε εκείνους που πιστεύουν ότι έληξε το σενάριο της ζωής τους…πάντα υπάρχει περιθώριο για ουσιαστική βελτίωση.

-Τρίτον, εύχομαι πίστη αληθή. Η πίστη είναι σανίδα σωτηρίας εκ Θεού δοσμένη…είναι η ευδαιμονία κατά τον Αριστοτέλη…είναι εκείνη που βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας σε υλικό και πνευματικό επίπεδο….σε κάνει περισσότερο δημιουργικό άνθρωπο...    συμπορεύεσαι αρμονικά με τον συνάνθρωπο  και αντλείς χαρά μέσα από την κοινωνική  προσφορά.



Λέγει η κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, η φιλόλογος της Βαλύρας μας, που είχε την όμορφη ιδέα να δώσουμε τον λόγο στον κ. Δημήτρη Αναστ. Σιάγκρη, προς ενημέρωση όλων μας:

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας…λίγα λόγια για  τον άξιο, νεαρό και σπουδαίο επιστήμονα φυσικοθεραπευτή, κ. Σιάγκρη Αναστ. Δημήτρη από τη Βαλύρα, που έχει φυσικοθεραπευτήριο στο Μελιγαλά. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ταπεινό άτομο και δεν θα ήθελε την προβολή του….Όμως θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβάλλονται νέα άτομα με ήθος και επιστημονική γνώση ….»



Θερμές ευχαριστίες στον κ. Δημήτρη Αναστ. Σιάγκρη, φυσικοθεραπευτή, για την από καρδιάς ενημέρωση, υπέρ των εχόντων θεραπευτική ανάγκη στη  Μεσσηνία, αλλά και όλων μας.

Ο Θεός μεθ΄ ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

11-5-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου