Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ένα σύγχρονο θαύμα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης με το Άγιο Μύρο και μία Βαλυραία κυρία

               

                                Η αυθεντική εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης

 Μία ηλικιωμένη Βαλυραία κυρία που ζει για χρόνια στην Αθήνα, και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, παρέστη στον πανηγυρικό εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Γλυφάδα Αττικής, πριν από τρία έτη.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ανήμερα της εορτής, συνάντησε στο προαύλιο του Ιερού Ναού ένα μοναχό από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, ο οποίος πωλούσε μπουκαλάκια με άγιο μύρο και κατέγραφε τα ονόματα των πιστών για να τους αναφέρει για 40 ημέρες στο κομποσκοίνι του. Το μύρο που αγόρασε η κυρία ήταν αρίστης ποιότητας και την ικανοποιούσε πολύ, ιδιαίτερα όταν κατά διαστήματα αισθανόταν δυσφορία, δύσπνοια ή είχε εφίδρωση, εισέπνεε άγιο μύρο και θεράπευε με αυτό τον τρόπο τον εαυτόν της.

Στο σαλόνι του σπιτιού της έχει μία έγχρωμη φωτογραφία με την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, μεγέθους Α4, όσο ένα φύλλο τετραδίου. Την έχει τοποθετήσει σε κορνίζα και εμπρός της ανάβει ένα κεράκι καθημερινά και προσεύχεται ανελλιπώς.

Η μορφή αυτή της Θεοτόκου είναι της αυθεντικής παλιάς εικόνας και όχι φωτογραφία από το μετέπειτα ευλογημένο αντίγραφο που χρησιμοποιείται στις λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο στην Ιερά Μονή Βουλκάνου στην Ιθώμη, και στην πόλη της Μεσσήνης κατά την κάθοδο της Θεοτόκου το Σεπτέμβριο.


                         Η Ιερά Μονή Βουλκάνου στην Ιθώμη. Φωτο: monastiria.gr

Η πιστή Βαλυραία, καθώς ένα απόβραδο με χαμηλό φως παρατηρούσε τη μορφή της Θεοτόκου, τής φάνηκε ότι άρχισε να κοκκινίζει το πρόσωπό Της και στη μύτη Της  ότι έχει λάβει μία μαχαιριά από άπιστο και   τρέχει αίμα. Το ίδιο παρατήρησε και στο δεξί μάτι του Ιησού Χριστού.

Συγκλονισμένη σηκώθηκε, έκανε τον σταυρό της και άλειψε με μύρο τα σημεία με τις πληγές που τής έδειξε η Παναγία, ευχόμενη από το βάθος της καρδιάς της να μη αιμορραγήσει ποτέ ξανά η Μητέρα όλων μας και ο Υιός της ο αγαπητός. Έκτοτε, άρχισε να αλείφει συστηματικά την εικόνα με το μύρο του μοναχού που έλαβε μαζί με τις ευλογίες του, γύρω από την περίμετρο της κεφαλής της Θεοτόκου και του Ιησού Χριστού , επίσης επάνω στα χέρια τους και στα πόδια του Κυρίου μας, όπως την καθοδήγησε η διαίσθησή της και η αγάπη της για τη Παναγία και τον Κύριο.

Όταν , μετά μία μικρή περίοδο χρόνου, άρχισε να λιγοστεύει η ποσότητα του μύρου, είχε μειωθεί στο ένα εκατοστό , η γυναίκα άρχισε να αγχώνεται τι θα κάνει από εκεί και εμπρός χωρίς το “συγκεκριμένο μύρο” που ευωδίαζε τόσο ωραία. Προσπάθησε να αγοράσει νέο μπουκαλάκι του εμπορίου, αλλά η ευωδία αυτού που έλαβε από τον σεπτό μοναχό ήταν υπέρτερη και τίποτα άλλο δεν την ικανοποιούσε.


                H παρασκευή του Αγίου Μύρου στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

                                                             Φωτο: sansimera.gr

Ένα απόβραδο, καθώς κοιτούσε την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, τής ήρθε η σκέψη να γεμίσει το μπουκαλάκι με καθαρό νερό και να το αναμείξει με το λιγοστό μύρο που είχε απομείνει μέσα. Όντως έτσι έκανε, και με θαυμαστό τρόπο πλούσια ανέβλυσε η ευωδία του μύρου σε όλο το χώρο γύρω της. Η γυναίκα έκθαμβη, γονάτισε και προσκύνησε με δάκρυα στα μάτια την Παναγία Οδηγήτρια τω όρει Βουλκάνω που το μύρο δεν λιγόστεψε. Όσο όμως περνούσε ο καιρός και γέμιζε ξανά και ξανά το μπουκαλάκι, άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι το θαύμα ήταν διαρκείας! Μία περίοδο ξεχάστηκε, λόγω των δύσκολων καθημερινών της υποχρεώσεων, και παραμέλησε για 7 ημέρες να μυρώσει την Αγία Εικόνα . Ασθένησε η ίδια, και όταν πήγε να αλειφθεί με μύρο εκείνο ήταν άοσμο σαν νερό! Σηκώθηκε από το κρεβάτι της έντρομη, άλειψε αμέσως την αγία εικόνα με μύρο και παρακάλεσε τη Θεοτόκο να μη της στερήσει την ευλογία Της. Την πληγή της Παναγίας μας και του Ιησού Χριστού από την μαύρη περίοδο τη εικονομαχίας μυρώνει καθημερινά η θεοσεβής και ταπεινή κυρία, και το μύρο δεν    λιγοστεύει σε ευωδία, όσες φορές κι αν έχει ξαναγεμίσει το μπουκαλάκι κατά τα τελευταία τρία χρόνια! Με αυτό τον τρόπο θεραπεύεται η ίδια, με τη σταθερότητα της πίστεως όχι μόνο σε λόγια, αλλά και έργα, με την καθημερινή άσκηση και προσευχή, καθώς και με τη φροντίδα των συνανθρώπων της, αφού κρατεί ανελλιπώς στην τσάντα της το ευλογημένο μύρο και μυρώνει όσους πάσχουν και συναντά στο διάβα της, μαζί με το γλυκό της, γεμάτο αληθινή αγάπη λόγο.


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

7/3/2023



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου