Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Το να γίνω Άνθρωπος είναι η αληθινή Μεταμόρφωση...

 κα Μαυρίκη -Μπόβη Ουρανία, φιλόλογος

                      Φωτό.Federiko Andreotti ( Italian painter ) 1847 - 1930

Η βαθυστόχαστη φιλόλογος της Βαλύρας, κυρία Ουρανία Μαυρίκη -Μπόβη, ανεβάζει ψηλά τον πήχη της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η αληθινή μεταμόρφωση σε αυτή τη ζωή είναι να γίνουμε “άνθρωποι “ μέσα από την άσκηση της αρετής, και την  αναθεώρηση της γνώμης μας για το ¨κακό”, θεωρώντας το ως ευκαιρία ελέγχου των παθών μας και πνευματικής εξέλιξης. Η ίδια η κα Μαυρίκη -Μπόβη, ως άριστη σύζυγος και μητέρα, τονίζει την αρμονική συνύπαρξη του ανδρόγυνου, τη συμπόρευση του ζεύγους με βάση τις συμφωνίες του και την εξομάλυνση των οικογενειακών διαφορών. Η ενότητα και όχι η αντιπαλότητα θα πρέπει να χαρακτηρίζει τους συζύγους και η “έννοια άνθρωπος” να είναι ο κοινός παρανομαστής της οικογενειακής πορείας  τους.

Η άξια φιλόλογος αναφέρεται στο Μάρκο Αυρήλιο, ο οποίος γράφει ότι " πρέπει να εκμεταλλευόμαστε το χρόνο στη ζωή μας για άσκηση της αρετής, επίγνωση και πνευματική πρόοδο. Η ζωή μας είναι πρόσκαιρη και δεν πρέπει να σπαταλάμε το χρόνο άσκοπα, καταναλώνοντας την ενέργειά μας" . Το θεάρεστο στόχο να “γίνουμε άνθρωποι”, να υποστούμε εργαζόμενοι συστηματικά  αυτή την αληθινή  μεταμόρφωση, καλλιεργώντας τις αρετές,  θέτει ως  στόχο ζωής η λόγια εκπαιδευτικός της Βαλύρας, και μάς περιμένει με τον κατάλογο ανοιχτό, να δούμε σε αυτό το μάθημα ποιος από τους μικρούς  ή μεγάλους μαθητές   θα αριστεύσει!

Ας απολαύσουμε  το λόγο της δημοφιλούς φιλολόγου της όμορφης Βαλύρας μας:


                              Η κα Ουρανία Μαυρίκη  -Μπόβη, φιλόλογος

Έχουμε έρθει στον κόσμο για να λάμψει η Αρετή μέσα μας και έξω μας....

Μπορούμε να δούμε το Κακό..... απ' όπου κι αν προέρχεται ως ευκαιρία εξέλιξης....

Κουραστήκαμε αιώνες τώρα.... να θρέφουμε τα πάθη μας.... Και να νιώθουμε τις όποιες διαφορές μας.... κυρίως - ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα - ως εστία Αντιπαλότητας περισσότερο..... και λιγότερο Ενότητας....

Ο κοινός μας παρονομαστής μπορεί να είναι η έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!!

Και σύμφωνα με το Μάρκο Αυρήλιο.... δεν ζούμε καιρούς για να χάνουμε χρόνο και ενέργεια....

Μη συζητάς καθόλου για το πώς είναι ο καλός άνθρωπος, γίνε τέτοιος....

Το να γίνω Άνθρωπος είναι η αληθινή Μεταμόρφωση¨.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ουρανία Μαυρίκη -Μπόβη, φιλόλογο, για τον εμπνευσμένο λόγο της και το φωτογραφικό υλικό.



Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

13/3/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου