Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Η επιτυχής ολοκλήρωση των έργων καθαρισμού πίσω από την αποθήκη του ΟΣΕ στη Βαλύρα

        

                   Τα μέσα καθαρισμού του Δήμου Μεσσήνης  στον ΟΣΕ  Βαλύρας.

                                              Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν” (Ιλιάδα, Ζ. 208), πάντα να αριστεύετε και να ξεπερνάτε τους άλλους, να τιμάτε το πατρώο γένος που ανήκετε, λέγει ο Όμηρος, φράση που οδήγησε τους Αρχαίους Έλληνες σε έργα μεγάλα και αθάνατα. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, κύριος Γιώργος Αθανασόπουλος, εναρμονισμένος πλήρως με τους αντιδημάρχους του, το εννοεί και αυτό αποδεικνύεται σταθερά από τις καίριες επεμβάσεις   στο Δήμο Μεσσήνης.

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα έργα καθαρισμού πίσω από την αποθήκη του ΟΣΕ στη Βαλύρα, με την επέμβαση του δραστήριου Αντιδημάρχου Μεσσήνης, κυρίου Δημήτρη Γαλιάτσου και του αποτελεσματικού προσωπικού τεχνικών έργων. Στο κάλεσμα της κυρίας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, ανταποκρίθηκε τάχιστα ο δημοφιλής Αντιδήμαρχος . Με σύνεση, λογική αλλά και συναισθηματική νοημοσύνη αξιοποιεί με μέτρο και ακριβοδίκαια τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, προς όφελος όλου του Δήμου.

                                Ένα διήμερο μεγαλόπνοο έργο στον ΟΣΕ Βαλύρας. 
                                            Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου


Άλλαξε ραγδαία η εικόνα στο χώρο του ΟΣΕ που θύμιζε εγκατάλειψη και αναγεννήθηκε όπως η γη την Άνοιξη μετά από ένα βαρύ Χειμώνα. Η Βαλύρα νοικοκυρεύεται ευχάριστα κι αυτό αναπτερώνει το ηθικό των κατοίκων του χωριού και τους καθιστά θετικούς και ενεργούς για μελλοντικά δημόσια έργα. Η κυρία Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, με χαμόγελα ανακούφισης και ικανοποίησης είπε τα ακόλουθα:


           Αναγέννηση του χώρου του ΟΣΕ Βαλύρας. Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Είμαι πολύ ικανοποιημένη τόσο για το αποτέλεσμα πού άλλαξε ριζικά την εικόνα τού χώρου όσο και για την άψογη συνεργασία τού Αντιδημάρχου Μεσσήνης, κυρίου Δημήτρη Γαλιάτσου και του προσωπικού τεχνικών έργων. Το συνεργείο δούλευε για δύο συνεχόμενες ημέρες, πού και αυτό ήταν για εμάς μεγάλο κατόρθωμα! Οι εργασίες έγιναν πίσω από την αποθήκη του ΟΣΕ, εκεί υπήρχαν τραβέρσες φθαρμένες από το χρόνο, σάπιες, για να μάς θυμίζουν διαρκώς την εγκατάλειψη και την αδιαφορία όλων μας”.


          Οι λεπτομέρειες κατά μήκος στους φράκτες στον ΟΣΕ Βαλύρας δεν έμειναν 
                                απαρατήρητες. Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Από το πανηγύρι του καθαρισμού δεν έλειπε και ο χαριτωμένος Ερμής, ο σκύλος της κυρίας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου. Μπορεί να μη διέθετε τα εντυπωσιακά τεχνικά μέσα του Δήμου Μεσσήνης, αλλά κι αυτός συμμετείχε ενεργά με τα αεικίνητα πόδια του, έσκαβε ασταμάτητα, αφού λόγω υψηλής νοημοσύνης μπήκε τάχιστα στο νόημα τής τόσο  σημαντικής επέμβασης.


                             Ο επιμένων νικά. Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Φροντισμένος πλέον ο χώρος προκαλεί για το στολισμό του με καλλωπιστικά φυτά, κάλλιστα θα μπορούσε αυτό να είναι μία ευχάριστη ,  διδακτική και συνεχής δραστηριότητα για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.


                Σαν ζωγραφιά μεταμορφώθηκε ο χώρος  στον ΟΣΕ Βαλύρας.
                                  Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Αιέν αριστεύειν !

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου , Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, για την ενημέρωση και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

6/3/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου