Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Λόγος Αποχαιρετιστήριος προς τον Αγαπημένο μας Θείο Κώστα Ανδρινόπουλο

 

                                                         Φωτο:spiritearth.gr

Σήμερα, 11 Απριλίου 2022 και ώρα 16:00 μ.μ., ο ήλιος κατέβηκε στη γη για να ανεβάσει στους ουρανούς τον λατρεμένο μας θείο Κώστα Ανδρινόπουλο, σύζυγο της αδελφής της μητέρας μας και θείας μας Πότας Γρίβα.

Αν έναν άνθρωπο αγαπήσαμε τόσο πολύ για το ήθος του, την αφοσίωσή του στην οικογένεια του, τη σεμνότητα και την αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, είναι αδιαμφισβήτητα ο θείος μας Κώστας Ανδρινόπουλος.

Εργάστηκε σκληρά και έντιμα, από νεαρή ηλικία στη Ζυρίχη, στην Ελβετία ,ως μετανάστης ,και πρόκοψε τα μέγιστα. Κατάφερε, μετά τη συνταξιοδότηση του, να υλοποιήσει το όνειρό του, να οικοδομήσει ένα όμορφο σπίτι στο λιβάδι , στη μακαρία γη της Βαλύρας μας, και να γαληνέψει η ψυχή του μετά της υπέροχης  συζύγου του, κοντά στην όμορφη φύση του τόπου μας.

Κατά τη τελευταία δεκαετία, έδωσε σκληρό αγώνα με την υγεία του, αλλά με υπομονή άντεξε όλες τις δοκιμασίες και αποδείχτηκε πρωταθλητής αυτής της πρόσκαιρης και σύντομης ζωής. Έφυγε με πίστη στον Θεό, συμφιλιωμένος με τον θάνατο και συνειδητοποιημένος για το μακρινό και αγύριστο ταξίδι του.

Σαν πουλάκι ταξίδεψε, μέσα σε λίγα λεπτά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά. Η ταλαιπωρημένη του ψυχή εγκατέλειψε με θάρρος το   βασανισμένο του σώμα, τον άγιο ναό που την στέγαζε για 87 έτη, και πέταξε ψηλά , εκεί που ο Κύριος αποδίδει τον  αμάραντο στέφανο στους δίκαιους, σε αυτούς που ακολούθησαν τη στενή οδό της Σωτηρίας.

Συλλυπητήρια, εκ βάθους καρδίας , στην αγαπημένη μοναχοκόρη του και ξαδέλφη μας Ιωάννα και στα μικρά παιδάκια της. Ο Θεός να βοηθήσει, ώστε να μην πονέσουν αβάσταχτα, για την απώλεια του ακριβού πατέρα και παππού τους.


                                                     Φωτο: ieramonopatia.gr

Όσο για σένα, λατρεμένη μας θεία Πότα, ήσουν πάντα δυνατή, τόσο στον θάνατο των γονιών σου, όσο και των αδελφών σου. Τους τιμάς καθημερινά, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, στη Βαλύρα μας. Ο θείος Κώστας , με την πίστη σου στον Θεό, τη συνεχή φροντίδα και αγάπη σου, ξεπέρασε ιατρικά το αναμενόμενο όριο απώλειας της ζωής του, με βάση την ασθένεια του. Ο Θεός να σε δυναμώνει, ώστε να αντέξεις όρθια και τούτον τον χαμό, του αγαπημένου συντρόφου σου. Χριστιανά και ευλογημένα να είναι τα τέλη σου, αφού σε έχουμε κοντά μας για πολλά ακόμη χρόνια. Είμαστε δίπλα σου, με όλη μας την αγάπη και κατανόηση.

Η ευλογημένη αδελφή σου Ευγενία, την περασμένη νύχτα είδε στον ύπνο της τη γιαγιά Κωνσταντίνα και τη μάλωσε, γιατί δεν της έχει ανάψει κερί τελευταία. Από το πρωί έκλαιγε η καημένη, και ήταν δύσκολο στα 89 της χρόνια να της ανακοινώσουμε ότι ο θείος Κώστας εξεδήμησε εις Κύριον.

Τριπλός είναι ο πόνος της τούτη τη δύσκολη βραδιά. Θρηνεί για τον αγαπημένο της γαμπρό, που τον ένιωθε καλύτερα από αδελφό της, για σένα που είσαι αντιμέτωπη με μία τόσο μεγάλη απώλεια, και για τον εαυτόν της, που αδυνατεί να πάει στην εκκλησία, λόγω των προβλημάτων της υγείας της, για να ανάψει κερί στη μητέρα της.

Πολλά κεριά ανάβουμε, εμείς οι εγγονές, τακτικά στην λατρεμένη μας γιαγιά Κωνσταντίνα και την μνημονεύουμε τα Ψυχοσάββατα ανελλιπώς. Ευγνωμονούμε τον Θεό, που αφήνει να ζήσει λίγο ακόμη η αγαπημένη μας μητέρα Ευγενία, ο φύλακας άγγελος της ζωής μας.


                                                        Φωτο:flowershop.gr

Είθε ο Κύριος να αναπαύσει τη ψυχή τού αγαπημένου μας θείου Κώστα. Η καλοσύνη του να γίνει στρώμα ελαφρύ και ζεστό, παραμυθία και θεία νεφέλη στον Παράδεισο, για να πλαγιάσει ο αλησμόνητος και πανάκριβος, στα παλάτια του Αη Γιώργη, κοντά σε γνώριμες ψυχές που πολύ σεβάστηκε και αγάπησε κι εκείνες τον λάτρεψαν.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΙΕ ΚΩΣΤΑ!


Οι ανιψιές σου,

Πώλα, Ντίνα και Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

Υ.Σ. Η κηδεία θα  γίνει στον Ι.Ν. του Αγίου  Γεωργίου , στο Κοιμητήριο της Βαλύρας, όταν προσέλθει από τη Ζυρίχη η Ιωάννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου