Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Ο Αστέρας Βαλύρας F.C. δυνατά και σταθερά όσο ποτέ άλλοτε!

 

                Η ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα Βαλύρας. Φωτο: asrerasvaliras.gr

Συνέντευξη με τον κύριο Χρήστο Π. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφο της ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας


Σήμερα Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, ο Αστέρας Βαλύρας δίνει στο ανακαινισμένο γήπεδο Μαρακανά, στον Κάμπο της Βαλύρας, τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της φετινής περιόδου, ενάντια στον ιστορικό Μεσσηνιακό Γ.Σ. . Αναμένεται το παιχνίδι να απογειώσει κυριολεκτικά τους φιλάθλους της λατρεμένης ομάδας της Βαλύρας, που από το 1951, παρά την κρίση της τελευταίας 15ετίας, δηλώνει παρούσα σταθερά στο πόστο της. Δεν θα έλεγα σε αναμμένα κάρβουνα, αλλά σίγουρα κρατώντας σκαντζόχοιρο με “ακάνθας ανά χείρας”, παραμένει γευόμενος την ηδονή της προσφοράς, δίπλα στο σωματείο του Αστέρα, ο γνωστός στον ευρύ αθλητικό χώρο και όχι μόνο, ο αγαπητός σε όλους και αθεράπευτα ρομαντικός κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου.

Ας ακούσουμε όμως τον ίδιο τον κ. Παπαγεωργίου, πώς αξιολογεί την κατάσταση της κρίσης και τη σταθερή συνέχεια του Σωματείου του Αστέρα Βαλύρας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες:

-Το 1960, στον αναδασμό του ΓΟΕΒ, οι συμπατριώτες μας παραχώρησαν 40 στρέμματα για να φτιαχτεί το Αθλητικό Κέντρο Ιθώμης. Στην κρίση που έπληξε την Ελλάδα κατά την τελευταία 15ετία, έλεγαν αρκετοί , “παράδωσε τα δελτία της ομάδας του Αστέρα Βαλύρας στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας να διαλυθεί , αφού δεν δίνει η επίσημη πολιτεία καμιά επιχορήγηση”. Τους είπα ότι αυτό είναι το πιο εύκολο. Όμως το πιο δύσκολο είναι να παραμείνει το Σωματείο του Αστέρα δυνατό, χωρίς να φθάσει στην ώρα μηδέν. Μεγάλες ομάδες, όπως ο Απόλλων Καλαμάτας και η ΑΕΚ Καλαμάτας, δεν κατέβηκαν φέτος στο πρωτάθλημα, ομάδες που ιδρύθηκαν το έτος 1927 και άντεξαν στη Γερμανική Κατοχή! Δεν κατέβηκαν οι ομάδες από τα διπλανά χωριά και πόλεις, Πύλος, Ανδρούσα, Ασπρόχωμα, Εύα, Μικρομάνη, Γαρδίκι, ΑΕ Γαργαλιάνων, Ερμής Καλαμάτας, και άλλα σωματεία.

Αλλά ο Αστέρας Βαλύρας F.C. Ιθώμης συνεχίζει δυνατά, όσο ποτέ άλλοτε, παρά τις δυσκολίες και την κρίση στην Ελλάδα μας.

-Ο Αστέρας είναι δυνατός, το Δ.Σ. οργανωμένο και αποτελεσματικό και οι προοπτικές φαίνονται θετικές. Παρατηρούμε ότι όλοι είναι άριστα συντονισμένοι κάτω από έναν κοινό σκοπό .

-Όντως! Για τον Αστέρα ποτέ δεν υπήρχαν κομματικές έριδες. Όποιος μπορούσε βοηθούσε και βοηθά ηθικά, διοικητικά και οικονομικά, “αυτό κάναμε, κάνουμε και τώρα πιο δυνατά, από ποτέ άλλοτε.

-Πώς κρατούσατε τον σκαντζόχοιρο στο παρελθόν; Θέλετε να μάς μιλήσετε για κάποιες από τις αξέχαστες δράσεις σας;


                                          Φωτο: κος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου

-Πάντα με όλο το Δ.Σ. αλλά και με ορισμένα μέλη, όπως τον κύριο Γιώργο Φωτεινό, έχουμε συνεργαστεί πολύ καλά. Για παράδειγμα, στο παρελθόν έβρισκα 60 - 70 χορηγούς κάθε χρόνο για διαφήμιση των καταστημάτων τους στο ημερολόγιο μας, χοροεσπερίδες, γιορτές Χριστουγέννων, Πάσχα, μουσικές βραδιές, εισιτήρια διαρκείας, και βραδιές με καλλιτέχνες. Μια χρονιά έφερε το Σωματείο του Αστέρα τον Διονυσίου στο Δημοτικό Σχολείο της Βαλύρας και συγκεντρώθηκαν 1.300 άτομα. Έγιναν συντονισμένα όλες αυτές οι προσπάθειες από όλους μας στη Βαλύρα, για να μη διαλυθεί η ομάδα του ιστορικού σωματείου μας.

- Συνεργάζεστε κανονικά και αρμονικά όλοι μαζί, με καθαρά χέρια και άδολη καρδιά. Παρατηρώ στις φωτογραφίες   ότι σας συνοδεύει και το ωραίο φύλο.

-Είμαστε υπερήφανοι! Για πρώτη φορά συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Αστέρα 4 γυναίκες, η κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη, η κα Ζωή Λιοντήρη, η κα Αθανασία Α. Μπατάλια και η κα Καυκούλα.

Ο σεμνός κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου συνεχώς διαμαρτύρεται που αναφέρω στις αναρτήσεις μας την επαγγελματική του ιδιότητα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να γράψω για την μεγάλη αγάπη του προς τον Αστέρα Βαλύρας, και τις πολύτιμες και μοναδικές υπηρεσίες του στον τομέα της αθλητικής δημοσιογραφίας.


        H  ομάδα του Αστέρα Βαλύρας στο Μαρακανά.Φωτο: κος Κώστας Θ. Καυκούλας

Υπηρέτησε για 35 συνεχή έτη, σαν ακοίμητος φρουρός, στις επάλξεις της εφημερίδας Σημαίας, στο Θάρρος Καλαμάτας, Αθλητική Ηχώ, και συνεχίζει ηλεκτρονικά με τον κ. Σωτήρη Γεωργούντζο στο site sportsronoto.gr. Εκτός όμως της αθλητικής-δημοσιογραφικής προσφοράς του, υποστηρίζει ψυχολογικά και ενισχύει την επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση πλήθους Βαλυραίων και Μεσσηνίων, εντός και εκτός Ελλάδας, μέσα από το Facebook. Αδιαμφισβήτητα είναι η πρώτη πηγή και επιλογή ενημέρωσης των πανταχόθεν Βαλυραίων ηλεκτρονικά. Οπότε, κάτω από το πρίσμα της αγάπης του προς τον συνάνθρωπο και της αμέριστης κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέρει αφιλοκερδώς ώριμες και γλυκύτατες “μπανάνες” από το πλούσιο ψυχικό του απόθεμα.


                                        Φωτο: κος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου

-Ποια είναι τα όνειρά σας και τι στόχους έχετε θέσει  στο Σωματείο του Αστέρα, τους οποίους θα θέλατε να δείτε να υλοποιούνται στο άμεσο μέλλον;

- Περιμένουμε παρεμβάσεις από την επίσημη πολιτεία, τον Δήμο Μεσσήνης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και χορηγοί εντός και εκτός Ελλάδας είναι ευπρόσδεκτοι, για τα ακόλουθα έργα:

α. Επέκταση και ασφάλτωση του δρόμου που οδηγεί από την Αθήνα στην Αρχαία Μεσσήνη. Αναφέρομαι στον δρόμο εξόδου από την Εθνική Οδό στο χωριό Κατσαρού , που οδηγεί στην Σκάλα, Βαλύρα, Λάμπαινα, Σήμιζα, Αρχαία Ιθώμη και Αρκαδική Πύλη.

β. Η ασφάλτωση του δρόμου των 270 μέτρων κοντά το γήπεδο Μαρακανά Κάμπου Βαλύρας.

γ. Η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου στη 40 στρεμμάτων έκταση στο Μαρακανά . Εκεί να μπορούν να γίνονται τα πάντα, έως και ξενώνες να διαθέτει για να μένουν οι αθλητές.

- Και όλα αυτά με τον σκαντζόχοιρο ανά χείρας, τη μπάλα ανά πόδας, και τις ώριμες μπανάνες της ευόδωσης των κόπων σας στο Μαρακανά του Κάμπου της Βαλύρας.

-Στο Μαρακανά του Κάμπου της Βαλύρας και όχι της Βραζιλίας, ΑΣΦΑΛΩΣ!


Θερμές ευχαριστίες στον κύριο Χρήστο Π. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφο της ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας, που διάνθισε την έναρξη των αγώνων του Αστέρα Βαλύρας εντός έδρας, για την αγωνιστική περίοδο 2022, και μοιράστηκε τους άμεσους στόχους τού ιστορικού Σωματείου, που είναι και προσωπικοί του στόχοι, αφού υπηρετεί τον Αστέρα με ευλάβεια για σειρά ετών.


 Πολλές νίκες Αστέρα μας και τη φετινή σεζόν.



Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

19/11/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου