Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Αγάπης γεννήματα στο σιδηροδρομικό σταθμό Βαλύρας

         

                     Η κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη και οι πέντε μαθητές επί το έργον.

                                               Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Πέντε υπεύθυνα και προκομμένα αγόρια, υπό την επίβλεψη της κας Ουρανίας Μαυρική- Μπόβη, φιλολόγου, και της κας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, ευαισθητοποιήθηκαν και  βοήθησαν να αναστηθεί το παλιό βαγονέτο στο σιδηροδρομικό σταθμό του όμορφου χωριού μας, εν όψει των καλοκαιρινών τους διακοπών!

Μεγάλη ευτυχία είναι σε τούτη τη ζωή να έχεις έναν καλό φίλο που να συνάδει το πνεύμα, ο νους και η ψυχή μαζί του με το δικό σου, αλλά και το σώμα να εναρμονίζεται χωρίς η προσωπικότητα τού ενός να καταδυναστεύει τον χαρακτήρα του άλλου. Σαν δύο δροσερά τριαντάφυλλα επάνω στον ίδιο κλώνο είναι η κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη με την κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου,  οι διανοούμενες, καλόγουστες και λεπτεπίλεπτες κυρίες στην Κοινότητα της Βαλύρας.

Τούτη η φιλία διαχρονικά αποδίδει αόρατους στον ευρύ κοινό αλλά και ορατούς καρπούς, που είναι αδιαμφισβήτητα το  απόσταγμα  της θεάρεστης αγάπης και ανιδιοτελούς  προσφοράς τους, όπως παρατηρούμε στο μεταμορφωμένο σιδηροδρομικό σταθμό του όμορφου χωριού μας. Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός ότι οι Χάριτες της Βαλύρας είχαν και τη συντροφιά πέντε  αγγέλων στο πρόσφατο έργο τους!


                    Η μετακίνηση του βαγονέτου από  τους προκομμένους μαθητές.

                                           Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Στο πέρασμα τους ο ουρανός δοξολογεί τον Θεό και στη γη ανασταίνονται οι αδικημένοι θησαυροί της. Τι είναι όμως εκείνο που δρα ως ακατάλυτο κίνητρο και ωθεί τις λόγιες κυρίες της Βαλύρας σε υγιή, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου δράση; Η αγάπη, η ευπρέπεια, η καλαισθησία, η καλλιτεχνική και ψυχολογική προδιάθεση, είναι τυλιγμένα με μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο τον άνθρωπο και το περιβάλλον γύρω του, καθώς και η αίσθηση τιμής και προστασίας της γης που μάς γεννά και μάς τρέφει, με την ίδια τη σάρκα της. Ένδυμα γιορτινό φορούν καθημερινά, με ανιδιοτελείς μικρές πράξεις μεγάλης αξίας, οι θυγατέρες της μακαρίας γης στη μάνα  μας, εμποδίζοντας της οργής τα γεννήματα να λάβουν χώρο και υπόσταση. Γιατί  όποιος υπηρετεί με αγάπη την πραγματική ομορφιά του Θεού, τότε όλες οι θετικές δυνάμεις αυτής της ιδέας   στολίσουν πρωτίστως   τον ίδιο, και   ευνοούν  ό,τι αγαπά και θέλει να προστατεύσει με τις φωτεινές δράσεις του.

Πέντε ήταν οι νεαροί βοηθοί στον σταθμό και έκτος ο “δημοσιογράφος” Ερμής, ο όμορφος σκυλάκος...καλύτερος από άνθρωπο, ο σύντροφος της κας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, που κατέγραψε τις δράσεις και μάς ενημέρωσε σχετικά, με τις χαριτωμένες κινήσεις του, για την αποτελεσματικότητα της επέμβασης!

Λέγει η κα Ντουραμάκου:

“ Οι εικόνες δείχνουν πώς είναι σήμερα ο σταθμός μας, μετά την  συμβολή τού Δήμου Μεσσήνης και τη δική μας αισθητική. Ό,τι έχει απομείνει από την Τροιζήνα (ένα βαγονέτο πού μετέφερε τούς εργάτες για την συντήρηση των γραμμών)... Θελήσαμε η Ουρανία και εγώ να τού δώσουμε ξανά ζωή, με την ενεργό συμμετοχή πέντε δραστήριων νέων ατόμων... και ιδού το αποτέλεσμα “!

 

                          
                          Το βαγονέτο ανέστη! Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Στο περιθώριο σκούριαζε το ιστορικό βαγονέτο, αλλά όχι πλέον! Ντυμένο καλαίσθητα, σε χαρούμενες αποχρώσεις,   ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή στο σιδηροδρομικό πλατό, χάρη στην υπευθυνότητα και φροντίδα που επιδεικνύουν διαχρονικά οι δύο καλές φίλες στη Βαλύρα.


        
                          Με σεβασμό στο περιβάλλον! Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου


Ο φροντισμένος χώρος, τα δένδρα και τα καλλωπιστικά φυτά, 
δηλώνουν περίτρανα την αλλαγή, όπως επιβεβαιώνει και ο Ερμάκος, με πλατύ χαμόγελο κάτω από την εντυπωσιακή οδοντοστοιχία του , δίπλα στην ολάνθιστη Οινοθήρα, με τα ροζ εντυπωσιακά άνθη.

                         Όλα λαμπρά! Φωτό: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου


Πράξεις Ουρανίας Ευγενίας είναι αυτές! Ευχόμαστε  στους μαθητές  της Βαλύρας καλές διακοπές, και τα έργα αγάπης να αυξάνονται και να πληθύνονται, δρώντας ως πρότυπο   στους συμμαθητές τους.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, για την ενημέρωση και το μοναδικό φωτογραφικό υλικό.


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

27-5-2023




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου