Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Κοσμοπλημμύρα στα "Βαλύρεια 2023"!

          

Ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Πρωταθλητής του Δήμου Μεσσήνης



Ανταπόκριση: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφος



Διήμερες μουσικές βραδιές Σάββατο 3/6 και Κυριακή 4/6 διοργάνωσε με πρωτόγνωρη επιτυχία ο ανανεωμένος Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας « ο Θάμυρις» με Πρόεδρο την κα Αγγελική Φωτεινού-Μπουρίκα!

Επίσης, ανήμερα της εορτής της μνήμης του Αγίου Πνεύματος, διεξήχθησαν οι καθιερωμένοι εδώ και δεκαετίες αθλητικοί αγώνες, με την επωνυμία “Βαλύρεια 2023” .

Αξίζει να απονείμουμε τα εύσημα στον δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και στον αντιδήμαρχο κ. Μπάμπη Μακρή για την επιτυχία του Ιθωμαίου Δρόμου 14χ.λ.μ. , με επικεφαλής το Γραφείου Αθλητισμού , σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Βαλύρας, τον Αστέρα Βαλύρας, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, τη στήριξη φίλων του “Θάμυρι”, παλαίμαχων Δρομέων-Αθλητών και του δραστήριου Συνδέσμου Αθλουμένων Μεσσήνης, με  τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο (σ.σ ψυχή του Ιθωμαίου Δρόμου- τελετάρχη των αγώνων) και των συνεργατών του κ.  Ηλία Ζαχαρόγιαννη και του προέδρου κ. Γιάννη Πολάκου.

ΕΛΑΜΨΕ Η κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μεγάλη νικήτρια του Ιθωμαίου Δρόμου ήταν η λαμπερή δρομέας συμπατριώτισσα μας Κρίστι Χριστοπούλου, κόρη του πρώην προέδρου του Αστέρα Βαλύρας, κ. Κώστα Χριστόπουλου, η οποία ύστερα από συγκλονιστική εμφάνιση κατέλαβε την πρώτη θέση στο Δρόμο 14χ.λ.μ, με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης. Στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο κ. Γιάννης Καλογερόπουλος.





Στο δρόμο των 1500μ. την πρωτιά πήρε ο γνωστός Καλαματιανός πολυνίκης δρομέας κ. Κώστας Μητρογιαννόπουλος, στα 400μ. πρώτευσε ο κ. Σταύρος Παράσχος, στα 100μ. ο κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, και στα 100μ. γυναικών η κα Βαλεντίνα Καραχάλιου.


                Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Φωτό: κα Σοφία Μπούτση-Καρύδη στο fb

Στην ποδηλασία παίδων ο Παναγιώτης Κότσαρης ήρθε πρώτος. Στα 60 μ. αγοριών (ηλικίας 6-9 ετών) ο Ιωάννης Κολέσης ήρθε πρώτος και ο Άγγελος Παπαδόπουλος δεύτερος. Στα 60μ. κοριτσιών η Σταυρούλα Ψαλίδα ήρθε πρώτη, στην κατηγορία κορασίδων 60μ. (9-12) ετών η Ελένη Αποστολοπούλου ήρθε πρώτη, η Αναστασία Αποστολοπούλου δεύτερη, και η Ελίζα Σαμούρι τρίτη.

Στο παραδοσιακό άθλημα Σακκοδρομίες ήρθε ο Ζενέλ Μουτσέκου πρώτοςη Αναστασία Αποστολοπούλου δεύτερη, και ο Αποστόλης Κούβελας τρίτος.


                                "Bαλύρεια 2023"Φωτό: κα Ρόζυ Καρύδη στο fb

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ:  Τους φετινούς αθλητικούς αγώνες με την επωνυμία "Βαλύρεια 2023" τίμησαν με τη παρουσία τους οι Βαλυραίοι φίλαθλοι-κληρικοί κ. κ. Ιωάννης Φωτεινός και Ξενοφών Γαλανόπουλος, ο "οικοδεσπότης" της βραδιάς, φίλαθλος Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, οι στενοί συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Γιώργος Δαβίλας, Μπάμπης Μακρής (σ.σ Αθλητισμού) , και Δημήτρης Γαλιάτσος, ο συντοπίτης μας από την Ελληνοεκκλησιά πρώην υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ΚΚΕ κ. Νίκος Κουτουμάνος, οι πρώην δήμαρχοι Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος (σ.σ νυν Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων) , ο κ. Γιώργος Τσώνης, οι ιστορικοί δήμαρχοι Ιθώμης κ.κ. Άρης Διαμαντόπουλος και Κώστας Γεωργακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, η ομόλογός του (Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού) κα Άννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας κ. Σταύρος Η. Μακρής, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ν. Φωτεινός, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανασία Αχ. Μπατάλια, κ. Δημήτρης Τσιλίκας (σ.σ. νυν προεδρος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, η κα Γεωργία Δημητρακοπούλου, η πρόεδρος το Θάμυρι κ. Αγγελική Μπουρίκα-Φωτεινού, ο ομολογός της κ. Χρήστος Κ. Καίσαρης του Αστέρα Βαλύρας F.C Ιθώμης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας κα Αγάπη  Συκιωτάκη - Μπουρολιά και πλήθος κόσμου.


                     Έναρξη   δρόμου θυσίας στην Αρκαδική πύλη. Φωτό: sportsnoto.gr

ΙΘΩΜΑΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 14χ.λ.μ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΠΥΛΗ-ΒΑΛΥΡΑΣ: Θα ήταν παράλειψη στα φετινά Βαλύρεια 2023 να μην αναφέρουμε την παρουσία του Βαλυραιου καθηγητή μαθηματικών κ. Θεόδωρου Χαρ. Σταυριανόπουλου (σ.σ. πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος, ο άνθρωπος που οραματίστηκε τον Ιθωμαίο Δρόμο των 14χ.λ.μ, που έγινε θεσμός, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα ο νησιώτης γυμναστής κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Θεσμός που στέφθηκε και φέτος με πρωτόγνωρη επιτυχία με την σημαντική συμβολή των Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και του νησιώτη καθηγητή φυσικής αγωγής του Δήμου Μεσσήνης, κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου (σ.σ "ψυχή" τα τελευταία χρόνια του Ιθωμαίου Δρόμου με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη και τερματισμό την πλατεία της Βαλύρας , καθώς και την άρτια διοργάνωση από πλευράς συμμετοχής δεκάδων δρομέων, στην πλειοψηφία τους, του Συλλόγου-Δρομέων-Υγείας-Μεσσηνίας, και του Συνδέσμου Αθλουμένων Μεσσήνης

Ακολουθώντας τη διαδρομή Αρκαδική Πύλη-Μαυρομμάτι-Αρσινόη-Χάνια-Λάμπαινα, τερμάτισαν στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Βαλύρας.

"ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2023": Σύμφωνα με τους διοργανωτές και τη δασκάλα χορού του "Θάμυρι" , κα Τόνια Ηλιοπούλου, που παρουσίασε άψογα με τη γραμματεία των αγώνων κα Ελένη Αν. Μακρή, κ. Κώστα Νικ. Ηλιόπουλο και κ. Βαγγέλη Θ. Μπουρολιά την εκδήλωση και τους νικητές των αθλητικών αγώνων “Βαλύρεια 2023”.


          H άνοδος του Αστέρα στην Α1 Μεσσηνίας.Φωτό: κ. Άρης Σπηλιώτης στο fb

ΧΟΡΗΓΟΊ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Ακολούθησε απονομή κυπέλλων & μεταλλίων στους νικητές όπως προαναφέραμε και δεξίωση στους προσκεκλημένους, με τοπικά εδέσματα   προσφοράς των χορηγών-υποστηρικτών του Αστέρα Βαλύρας. Προσέφεραν ευγενώς ο κ.  Τάκης Νινιός, Οινοποιός, τα Τυροκομεία Δημητρακόπουλου, ο Εξαγωγέας Ελαιολάδου κ. Νίκος Σωτ. Καρτερολιώτης, η χωριάτικη ταβέρνα "Τα Χάνια" στη Λάμπαινα Ιθώμης , ο κ. Σπύρος Ι. Στασινόπουλος και οι αδελφοί Γιώργος και Ανδρόνικος Παρ. Φειδάς. Επίσης η "Φρουτεμπορική" Αγορά Καλαμάτας. Ο  κ. Ηλίας Βασ. Σιαμπής προσέφερε φρούτα εποχής σε όλους όσοι/ες από τους δρομείς έλαβαν μέρος στα φετινά "Βαλύρεια 2023".

"ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2023"- ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Οι αθλητικοί αγώνες σύμφωνα με τον οικονομολόγο, δημοσιογράφο και ιστοριοδίφη κ. Γιάννη Ελ. Λινάρδο με την επωνυμία “Βαλύρεια” διεξάγονται ανελλιπώς από το 1821, μετά την απελευθέρωση του Ελληνικού γένους  από την Τουρκοκρατία.



Αποτελούν θεσμό για τον τόπο μας, με την ολόπλευρη στήριξη του Δήμου Μεσσήνης, του δημάρχου κ. Γιώργου Αθανασόπουλου, των στενών συνεργατών του, άξιων αντιδημάρχων του, σε συνεργασία με τους Δρομείς Υγείας Μεσσηνίας, τον δραστήριο Σύνδεσμο Αθλουμένων Μεσσήνης, την Τοπική Κοινότητα Βαλύρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλύρας "ο Θάμυρις" ,τον Αθλητικό Σύλλογο Αστέρας Βαλύρας και την F.C Ακαδημία Ιθώμης.

Χρόνια Πολλά σε όλους, και του Χρόνου με Υγεία!


Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου