Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Τα Χορευτικά Δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου "ο Θάμυρις" κατά τη Παγκόσμια Ημέρα Χορού

        

                 Η ομάδα παραδοσιακού χορού Βαλύρας, με την έμπειρη δασκάλα της

Ανταπόκριση: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο Μεσσήνης άρχισαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2023, με τη συμμετοχή του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλύρας ο "Θάμυρις" και της λαμπερής Βαλυραίας δασκάλας χορού, κα Τόνιας Ηλιοπούλου.

Οι καλαίσθητες κυρίες της Βαλύρας εντυπωσίασαν το πλήθος των θεατών με τις παραδοσιακές στολές τους, το όμορφο χαμόγελό τους και πάνω απ΄ όλα τη δεξιοτεχνία τους και άριστη εκπαίδευσή τους στους παραδοσιακούς χορούς,  και έκαναν τη δασκάλα τους υπερήφανη.  

                                                  Της Βαλύρας οι όμορφες!

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με αρμοδιότητα στα πολιτιστικά θέματα κ. Άννα Καλογεροπούλου, ο Ιθωμίτης αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος, ο αντιπροόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας κ. Γιώργος Νικ. Φωτεινός, η σύμβουλος της Κοινότητας Βαλύρας κα Αθανασία Μπατάλια, και πλήθος κόσμου....


                             Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Αθανασόπουλος

Οι θεατές ενθουσιασμένοι αποθέωσαν τα χορευτικά δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλύρας ¨ο Θάμυρις" και την πολύτιμη προσπάθεια της κα Τόνιας Ηλιοπούλου, δασκάλας παραδοσιακών χορών που έχει επενδύσει  σώμα και ψυχή στη γενέτειρά της Βαλύρα, σεβόμενη την παράδοση του όμορφου χωριού μας.

                             Ο κόσμος καταχειροκρότησε τις άξιες κόρες της Βαλύρας.

Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου