Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Σταύρος Μακρής: Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, εφ΄ όλης της ύλης

 


                               Οι κ.κ. από αριστερά Γιώργος Φωτεινός (Αντιπρόεδρος) και

                            Σταύρος Μακρής (Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας).

                                                 Φωτό: κ. Σταύρος Μακρής στο fb.

 

Ο Πρόεδρος της Βαλύρας και συμμαθητής μου στο Δημοτικό Σχολείο κύριος Σταύρος Μακρής, ευγενώς με ενημέρωσε σχετικά με τα πεπραγμένα στην Τοπική Κοινότητα της Βαλύρας κατά την τελευταία τετραετία, επί Δημαρχίας του κ. Γιώργου Αθανασόπουλου , με Αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Γαλιάτσο. Επίσης, η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, προσέφερε απλόχερα τις σημειώσεις της και ανέφερε τα υπό εξέλιξη έργα, καθώς και αυτά που χρήζουν άμεσης  επέμβασης, λόγω της επικινδυνότητας την οποία ενέχουν. Ομολογώ ότι κράτησα τον κ. Μακρή έως αργά τα μεσάνυχτα, με τεταμένη την προσοχή του και βομβαρδίζοντάς τον τηλεφωνικά με ερωτήσεις. Δεν τον άφησα να κοιμηθεί πριν συμπληρώσω τουλάχιστον 20 χειρόγραφες σελίδες με σημειώσεις, αλλά παραδόξως δεν φάνηκε να διαμαρτύρεται. Αντίθετα χάρηκε, και συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να έχουμε έγκυρα και αξιόπιστα μία καθαρή εικόνα της παρούσας κατάστασης.

Σχετικά με τον ρόλο του ιδίου , ως Προέδρου, ανέφερε ότι αγαπά τη Βαλύρα και καθημερινά είναι σε εγρήγορση όσον αφορά τον εντοπισμό των τρεχουσών προβλημάτων στο χωριό. Ό,τι παρατηρεί το αναρτά άμεσα στην σελίδα του στο facebook, με σχετικές φωτογραφίες, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος και το αναφέρει αντίστοιχα στον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γαλιάτσο. Ο ίδιος δεν έχει να επιδείξει σημαντικά προσωπικά του έργα, όπως εξήγησε, διότι δεν έχει χρήματα στη διάθεσή του, πέραν των 304 ευρώ που λαμβάνει μηνιαία για έξοδα παραστάσεως. Προτείνει να αποδίδεται η πάγια προκαταβολή σε κάθε τοπική κοινότητα, προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι τρέχουσες ανάγκες των χωριών. Με βάση των λεγομένων του κ. Μακρή , τις σημειώσεις της κα Ντουραμάκου και τις σχετικές κατά καιρούς αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας, παρουσιάζονται στη συνέχεια τα έργα τα οποία επιτυχώς ολοκληρώθηκαν κατά την τελευταία τετραετία στη Βαλύρα, εκ μέρους της Περιφέρειας και του Δήμου Μεσσήνης ,   με τη συμβολή των δωρητών και εθελοντών στη Βαλύρα. 

 

Πίνακας 1: Έργα που υλοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία και/ή με την άμεση επέμβαση του Δήμου Μεσσήνης, κατά την τελευταία τετραετία.


α. Κατόπιν σκληρής εργασίας, και σε διάστημα 7 ημερών, ένας χειριστής με τον εκσκαφέα της Περιφέρειας διάνοιξε δρόμο νότια της γέφυρας της Βαλύρας, με κατεύθυνση προς το χωριό Πλατύ. Ο δρόμος είναι μήκους 350 μ.

β.Με επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την επέμβαση του Δήμου Μεσσήνης ασφαλτώθηκε αγροτικός δρόμος 900 μ., ο οποίος διατρέχει την περιοχή Παρασπόρι και ενώνεται δεξιά με τον δρόμο του Κοιμητηρίου της Βαλύρας, πριν από 4 μήνες.Το έργο ανατέθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης στον εργολάβο κ. Ντονά Κων/νο , από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας.

γ.Σε ένα από τα ρέματα της Βαλύρας (ρέμα Μπαλάνη), που χρήζει, λόγω επικινδυνότητας, άμεσης επέμβασης, διευρύνθηκε ο δρόμος και έπεσε άσφαλτος, επίσης κόπηκαν τα καλάμια και καθαρίστηκε εξωτερικά ο χώρος, κατά μήκος σε 60 μέτρα, πριν από  3 μήνες. Το έργο αυτό για να ολοκληρωθεί χρειάζεται να καθαριστεί το ρέμα υπογείως ώστε να φεύγουν τα νερά , γιατί σκεπάζουν το δρόμο . Είναι επικίνδυνο το σημείο αυτό επάνω στη στροφή , και μπορεί να προκαλέσει δυστυχήματα. Επίσης, χρειάζεται να μπει μπάρα προστασίας και σηματοδότης γιατί δεν υπάρχει ορατότητα σε αυτό το σημείο.

δ.Στον κάμπο της Βαλύρας καθαρίστηκε και στρώθηκε με στουρνάρι ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο Πλατύ και οι παράδρομοι, με   άξιο χειριστή τον κ. Τζαβάρα εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Τσουκαλά.Το grader και το χορτοκοπτικό αυτή την εβδομάδα αποχωρούν από την Κοινότητα της Βαλύρας.

ε. Με επέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Γαλιάτσου, τα μηχανήματα του Δήμου Μεσσήνης καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού, επίσης το συνεργείο του Δήμου φρόντισε τα δένδρα του σταθμού.

στ. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αθανασόπουλος ολοκλήρωσε το έργο αντικατάστασης της κερκίδας του γηπέδου που εκκρεμούσε από την προηγούμενη Δημαρχία, επίσης άλλαξε τη στέγη στον κλειστό χώρο του γηπέδου Μαρακανά Κάμπου Βαλύρας, ο χώρος βάφτηκε και ανακαινίστηκε εκ βάθρων.

ζ. Με δήμαρχο τον κ. Αθανασόπουλο ξεκίνησε το μεγάλο έργο του αγωγού ύδρευσης για τα αγροκτήματα της Βαλύρας, που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Ιθώμης. Αντλώντας νερό από την υπάρχουσα δεξαμενή που βρίσκεται στην Ιθώμη, το δίκτυο σταδιακά διευρύνεται και ήδη έχει φθάσει μέχρι τα κτήματα στην περιοχή που λέγεται η βρύση του Τσαγκάρη, εκεί που έχει το αγρόκτημά του ο κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου. Είναι σημαντικό έργο   που θα δώσει τη δυνατότητα για καλλιέργεια στα κτήματα της Βαλύρας,  τα οποία έχουν ρημάξει λόγω έλλειψης ύδρευσης.

η.Ο Δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος ενίσχυσε οικονομικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ο Θάμυρις” και αυτός το ανταπέδωσε γενναιόδωρα, με την επιτυχή εκδήλωση της Αποκριάς στη Βαλύρα, και το όμορφο χορευτικό παραδοσιακών χορών, κατά την παγκόσμια ημέρα χορού στη Μεσσήνη.

θ. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος ευγενώς παραχώρησε τη μεγάλη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Ιθώμης στη Βαλύρα, στους συλλόγους του χωριού, και ιδίως στον “Θάμυρι”, για τα μαθήματα παραδοσιακού χορού.

ι.  Την αντικατάσταση μίας πινακίδας αναφέρει η κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, μαζί με τις ευχαριστίες της στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Γαλιάτσο, καθώς και  για την Χριστουγεννιάτικη και Αποκριάτικη διακόσμηση που παρείχε στη Βαλύρα τον ευχαριστεί.

κ.Σχετικά με την αγροτική οδοποιία, τους δρόμους που χρησιμοποιούν οι αγρότες για τις καθημερινές τους δραστηριότητες, έχουν μερικώς γίνει επεμβάσεις συντήρησης από τον Δήμο Μεσσήνης. Κατά το πρώτο έτος της Δημαρχίας του κ. Αθανασόπουλου τα μηχανήματα δεν διατέθηκαν για καθαρισμό και στρώσιμο με στουρνάρι για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Κατά το β΄ έτος πραγματοποιήθηκε επταήμερο εργασιών και πέρυσι ένα διήμερο, ενώ φέτος δεν έγινε κάποια επέμβαση.


Πίνακας 2: Σημαντικά έργα που χρήζουν άμεσης επέμβασης από την Περιφέρεια και τον Δήμο Μεσσήνης.


α. Επί Δημαρχίας του κ. Κώστα Γεωργακόπουλου στη Βαλύρα κτίστηκε νέα δεξαμενή νερού 990 κυβικών και άλλαξε όλο το εσωτερικό δίκτυο  ύδρευσης στο χωριό. Υπάρχει όμως μεγάλο πρόβλημα με τον παλιό αγωγό που ξεκινά από την πηγή του Αγίου Φλώρου και καταλήγει στο Βενζινάδικο του κ. Κώστα Γεωργακόπουλου, προς τη γέφυρα της Βαλύρας. Η συχνότητα των προβλημάτων που παρουσιάζει αυτός ο αγωγός, λόγω της πίεσης του νερού, και τα συνεχή έξοδα συντήρησής του, παράλληλα με την ακαταλληλότητα του νερού, καθιστούν εμφανές ότι πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί .

β. Το 1,5 στρεμμάτων ιστορικό Μπεζεστένι στη Βαλύρα που θρηνεί παραμελημένο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν έκανε ο Θάμυρις τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του με 5.000 χιλιάδες κόσμο και τρεις ορχήστρες, στην εορτή της Αγίας Τριάδος, χρειάζεται να καθαριστεί άμεσα. Αυτό το έργο έχει αναλάβει ο δραστήριος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γαλιάτσος και αναμένεται σύντομα να υλοποιηθεί. Το πώς θα διαμορφωθεί στη συνέχεια θα αποφασίσουν οι Βαλυραίοι. Πάντως ο χώρος είναι πολύ όμορφος και κρύβει τα μυστικά της Μαυροζούμενας, αφού το κτήμα εφάπτεται με την όχθη του ποταμού. Οι περισσότεροι Βαλυραίοι βλέπουν το Μπεζεστένι ως χώρο πανηγυρικών εκδηλώσεων, ενώ ο κ. Σταύρος Μακρής ονειρεύεται ένα 5Χ5 γήπεδο που θα προσελκύσει κόσμο. Αυτό οι φίλαθλοι του Αστέρα FC Βαλύρας βλέπουν να υλοποιείται στο αγαπημένο τους γήπεδο Μαρακανά. Η Βαλύρα θα αποφασίσει για το Μπεζεστένι της.

γ.Η ήδη διαμορφωμένη παιδική χαρά της Βαλύρας χρειάζεται τακτική συντήρηση, ανά 15θήμερο, και αναβάθμιση, επίσης ο χώρος της εισόδου της έχει στρωθεί με τσιμέντο, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για τα μικρά παιδιά και είναι συχνά χορταριασμένος. Εντός της παιδικής χαράς πληρούνται οι προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχει κατάλληλο δάπεδο, κούνια, τραμπάλα και άλλα οργανάκια άθλησης των παιδιών. Ιδίως κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες η παιδική χαρά είναι γεμάτη από παιδιά και χρήζει άμεσης συντήρησης.

δ. Στη γέφυρα της Βαλύρας χρειάζεται να τοποθετηθεί εσωτερικά προστατευτικό κιγκλίδωμα, γιατί τα τσιμεντένια κάγκελα είναι πολύ χαμηλά και κινδυνεύουν τα παιδιά, οι γέροντες και τα ζώα που τη διαβαίνουν, πέραν των οδηγών που από απροσεξία πολλά μπορούν να συμβούν, άλλωστε στη συγκεκριμένη γέφυρα έχουμε κατά καιρούς θρηνήσει θύματα, λέγει ο κ.Μακρής.

ε. Τα ρέματα της Βαλύρας χρήζουν άμεσης επέμβασης από την Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης. Αυτά είναι το ρέμα του Αγίου Δημητρίου, του Παπά, το ρέμα πριν από το Βενζινάδικο του Κ. Γεωργακόπουλου και ιδίως το ρέμα Καραμπάτσου. Στο τελευταίο, αν αναρωτιέστε τι έργα έκανε προσωπικά ο κ. Σταύρος Μακρής, μας πληροφόρησε ότι βοήθησε να σωθούν ζωές, γιατί επί προεδρίας του 2 αυτοκίνητα έπεσαν μέσα και μία γυναίκα παλιότερα, η αείμνηστη Κοντοδήμαινα. Δεν υπάρχει ορατότητα και η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη.

στ. Στη Βαλύρα έχει διαθέσει ο Δήμος Μεσσήνης 52 κάδους απορριμμάτων. Οι 12 εξ αυτών χρειάζονται άμεσα επισκευή ή αλλαγή, γιατί δεν έχουν καπάκια. Επίσης, οι κάδοι χρήζουν απολύμανσης. Οι γυναίκες πετούν τα σκουπίδια τους πλησιάζοντας προσεκτικά με τις μάσκες τους. Αν ο Δήμος δεν επέμβει άμεσα, καλό είναι η εθελοντική ομάδα επέμβασης, με την εμψυχώτριά τους κα Αθανασία Μπατάλια και τον μέσα σε όλα και σκληρά εργαζόμενο υπάλληλο του Δήμου Μεσσήνης και Αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, κ. Γιώργο Φωτεινό, να επιληφθούν αυτού του ζητήματος. Ιδίως ο κάδος του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας, που είναι βρώμικος και χωρίς καπάκι πρέπει να φροντιστεί από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και /ή να αντικατασταθεί από έναν άλλο σε καλή κατάσταση κάδο άμεσα.

ζ. Ο Αστέρας Βαλύρας περιμένει την ασφαλτόστρωση του δρόμου των 270 μ. στο γήπεδο Μαρακανά και τη λειτουργία του χώρου για το μπάσκετ και τένις. Ο κ. Σταύρος Μακρής δεν είναι αισιόδοξος ως προς αυτό γιατί θεωρεί ότι η υποβαθμισμένη περιοχή, λόγω των τσιγγάνων, δεν προσελκύει κόσμο. Πάντως οι αθλούμενοι της Βαλύρας αγαπούν το γήπεδο Μαρακανά και συχνάζουν σε αυτό, το οποίο θεωρούν ως στολίδι της Βαλύρας.

η.Απέναντι από το Δημαρχείο Ιθώμης στη Βαλύρα, ανέφερε ο κ. Σταύρος Μακρής, υπάρχει ένα οικόπεδο 2 στρεμμάτων με σιδηροκατασκευή από την εποχή της Δημαρχίας του κ. Κώστα Γεωργακόπουλου. Ο χώρος αυτός χρειάζεται να αξιοποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο και γιατί όχι να οικοδομηθεί εκεί , ενδεχομένως, και το πολυπόθητο μουσείο της Βαλύρας.

θ. Το ποτάμι της Βαλύρας κατεβάζει μαύρα δηλητηριασμένα νερά από ψηλά αυτή την εποχή, που σημαίνει ότι από κάποια βιομηχανική δραστηριότητα προέρχονται, είπε ο κ. Μακρής. Ο ίδιος πέρυσι ανακίνησε το συγκεκριμένο θέμα, με την αμέριστη συμπαράσταση της κα Λυμπεροπούλου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και τον τύπο στην Καλαμάτα. Σταμάτησε αυτή η ανεπίτρεπτη και άκρως καταστροφική δραστηριότητα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πάλι παρατηρείται αυτή την εποχή. Ο κ. Μακρής υποσχέθηκε ότι θα επέμβει άμεσα. Παράλληλα επισήμανε ότι τόσο ο κ. Χαραλαμπόπουλος με το ελαιοτριβείο του δίπλα στο ποτάμι και ο κ. Μπάκας με τα απόβλητα του ελαιοτριβείου του σε κανάλι της αρδευτικής περιοχής στο Παρασπόρι, μολύνουν τη  γη της Βαλύρας. Ο Δήμος Μεσσήνης αναμένεται να  επέμβει άμεσα, γιατί ήδη έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση οι παραπάνω κύριοι, αλλά δεν έχουν δείξει μεταμέλεια, όπως έχουμε πληροφορηθεί από άλλη πηγή.

ι. Όσον αφορά την αγροτική οδοποιία, όπως διανοίχτηκαν οι δρόμοι επιτυχώς στον κάμπο της Βαλύρας και στρώθηκαν με στουρνάρι, το ίδιο χρειάζεται να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια και στους πρόποδες της Ιθώμης, στη Βαλύρα. Να καθαριστούν οι δρόμοι προς το βουνό, προς το παλιό χοιροστάσιο, προς τις Τούρλες, προς την Αγία Παρασκευή και τον Προφήτη Ηλία, που τους φρόντιζαν με τις αξίνες τους αγόγγυστα και τους διατηρούσαν καθαρούς οι αείμνηστοι παππούδες μας.


Πίνακας 3. Αξιέπαινα εθελοντικά έργα των Βαλυραίων και φίλων της Βαλύρας 

κατά την τελευταία τετραετία.


α. Ο Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας, και οι άξιοι Βαλυραίοι εθελοντές σταδιακά αναβάθμισαν τόσο το κτίριο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαλύρας. Το κτίριο βάφτηκε εξωτερικά, ο πλάτανος απέκτησε ένα όμορφο πεζούλι, δένδρα φυτεύτηκαν. Άλλαξε δραστικά η όψη του χωριού.

β. Το Κοιμητήριο της Βαλύρας καθαρίστηκε από τους ευλαβείς Βαλυραίους που εναρμονίστηκαν με τον Αντιπρόεδρο Βαλύρας κ. Γιώργο Φωτεινό, και τη Σύμβουλο κα Αθανασία Μπατάλια.

γ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάμυρις κάθε χρόνο συντονίζει την εκτέλεση των αθλητικών αγώνων, τα Βαλύρεια, στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδος. Φέτος, με τη βοήθεια του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποίησε επιτυχώς το Καρναβαλικό γλέντι του και συμμετείχε με το χορευτικό του στις εκδηλώσεις κατά την παγκόσμια ημέρα χορού στη Μεσσήνη.

δ. Το δραστήριο Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας συντονίζει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες , λειτουργεί την αθλητική Ακαδημία , φροντίζει το γήπεδο Μαρακανά και ενημερώνει ανελλιπώς τους φιλάθλους του μέσα από τη σελίδα του στο facebook.

ε. Σύλλογος Γονέων φροντίζει το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας και τα παιδιά, υλοποιεί σχολικές εκδηλώσεις και επεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τη συντήρηση του σχολείου, όπως τις τέντες που έβαλε πρόσφατα.

στ. Ο κ. Σταύρος Μακρής συντόνισε επιτυχώς τον καθαρισμό των δρόμων του χωριού εν όψει του Πάσχα.

ζ. Μεγάλο έργο που αφορά την ανακαίνιση του Κοινοτικού Ιατρείου Βαλύρας βρίσκεται σε τελικό στάδιο, με την οικονομική ενίσχυση των αδελφών Ανδρονίκου και Γιώργου Παρ. Φειδά και την επίβλεψη των έργων εκ μέρους του κ. Χρήστου Παν. Παπαγεωργίου. Σε αυτό το θέμα θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον ειδική αφιέρωση.

η. Με χρήματα της κα Λεγάκη από τον Καναδά και τη συμβολή της νεότερης γενιάς της Βαλύρας, φυτεύτηκαν δένδρα στο σταθμό του χωριού.

θ. Η φιλόλογος της Βαλύρας κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, μέσα από τη σελίδα της στο facebook ενημερώνει, κατατοπίζει και απογειώνει φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά τους αναγνώστες της.

ι. Ο καθ. Ιωάννης Δ. Λύρας, Βιολόγος και Ιστοριοδίφης, διατηρεί σταθερή την πολύτιμη προσφορά του μέσα από την ιστοσελίδα του ( lyrasi.blogspot.com) όσον αφορά λαογραφικά και ιστορικά θέματα, προς ενημέρωση των πανταχόθεν Βαλυραίων.

κ. Ο κ. Ιωάννης Ε. Λινάρδος, Οικονομολόγος και Δημοσιογράφος, ιδρυτής των ιστοσελίδων η Βαλύρα της Ιθώμης και Η Ενορία μας- Άγιος Αθανάσιος Βαλύρας μάς δίνει τη χαρά να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να συνεργαζόμαστε όλοι σαν μία ψυχή, για το καλό της Βαλύρας μας, και της νέας γενιάς του όμορφου χωριού μας.

λ. Ο φίλος της Βαλύρας κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, μηχανολόγος και οδηγός στο Δήμο Μεσσήνης, μέσα από τη σελίδα του στο facebook, ανακαλύπτει τις ομορφιές του Δήμου Μεσσήνης, μάς ενημερώνει, ξεναγεί και ταξιδεύει ευχάριστα με   σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας.

μ. Οι ευλαβείς νοικοκυρές της Βαλύρας δεν παραλείπουν να προσκομίζουν πρόσφορο , άρτο, να φτιάχνουν κόλλυβα , και να ανάβουν κεράκι υπέρ υγείας όλων μας στις εορτές, στις γραφικές εκκλησίες του χωριού μας, καθώς και να ανάβουν τα καντηλάκια στο Κοιμητήριο του χωριού, στηρίζοντας το θεάρεστο έργο του σεπτού πατρός μας Ιωάννη Φωτεινού. Ακάθεκτες  δημιουργούν και φροντίζουν την Ελληνική οικογένεια, θυσιάζοντας τον εαυτόν τους και βοηθώντας ουσιαστικά τα παιδιά τους. Ανθίζει στις αυλές των σπιτιών τους η αγάπη τους και παραμένουν η ακλόνητη ελπίδα μας για τη ζωή.

ν. Θερμές ευχαριστίες στους γνωστούς και άγνωστους Βαλυραίους και εκτός Βαλύρας επιχειρηματίες, που με την προσφορά τους βοηθούν το νερό να τρέχει στο αυλάκι και το νήμα να κινείται στη Βαλύρα. Ευχαριστίες σε όσους δεν έχω γνωρίσει ακόμη και διατίθεμαι να αναφέρω μελλοντικά, με βαθύτατη ευγνωμοσύνη.

Ξ.  Σημαντικό είναι να αναφέρω την προσφορά του κ. Θεόδωρου Χαρ.Σταυριανόπουλου, μαθηματικού, λογοτέχνη και κηπουρού, που ίδρυσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο " ο Θάμυρις" και μάς κράτα σε εγρήγορση με τις εμπνευσμένες αναρτήσεις του, και το λογοτεχνικό του έργο.

Υ.Σ.  Για ό,τι παρέλειψα και τα σχόλια σας, ενημερώστε με στο facebook , στο effiekond.

                            Χέρι-χέρι για το καλό της Βαλύρας. Φωτό: omned.gr

 Θερμές ευχαριστίες στον κ. Σταύρο Μακρή , Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας

 Βαλύρας ,για την ενδελεχή ενημέρωση, και στην κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου,

 Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, όσον αφορά τα έργα και τις

 τρέχουσες ανάγκες της Βαλύρας.


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

10/5/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου