Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Όλα για τον Δήμο Μεσσήνης!

 

             Με το κεφάλι ψηλά! Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος. 

                                                   Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb


Μπορεί το θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα οδεύοντας προς το μέσον του Ιουλίου 2023  - να περιμένουμε καύσωνα με 40 βαθμούς Κελσίου για 10 συνεχείς ημέρες κατά την επόμενη εβδομάδα όπως λέγουν οι μετεωρολόγοι -  αλλά ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος, οι άξιοι Αντιδήμαρχοί του και όλο το επιτελείο του Δήμου, δεν προλαβαίνουν να πάρουν ούτε το πρώτο βάπτισμα στις όμορφες παραλίες του Μεσσηνιακού κόλπου. Ένα απέραντο εργοτάξιο έχει καταστεί ο Δήμος Μεσσήνης, διότι έργα υψίστης σημασίας εκτελούνται, καθώς ένας ευλογημένος άνεμος προόδου πνέει με σιγουριά και δροσίζει τα μέτωπα των σκληρά εργαζομένων , των γνωστών αλλά και αφανών ηρώων τούτου του μεγάλου τολμήματος, οι οποίοι δίνουν τον τίμιο αγώνα τους καθημερινά , ευπρεπίζοντας τη γη μας.

Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του θα βρει τον πανεπόπτη Δήμαρχο κ. Γιώργο Ηλ. Αθανασόπουλο, που έχει προλάβει να σκεφτεί για το καλό κάθε σπιθαμής γης του Δήμου Μεσσήνης, που ορκίστηκε να υπηρετεί με πίστη στον Θεό και στην πατρίδα, με υπευθυνότητα, μέγιστη συνέπεια και αυτοθυσία.

Με τη βοήθεια του ξεναγού και φίλου της ιστοσελίδας μας κ. Γιώργου Οικονομόπουλου, μηχανικού οχημάτων και οδηγού στο Δήμο Μεσσήνης, θα επισκεφτούμε σημαντικά σημεία του αγαπημένου μας Δήμου, που κατά την θερινή περίοδο εκτελούνται έργα αναβάθμισης από τη Δημοτική αρχή Μεσσήνης.

1. Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μεσσήνης


                                      Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb

Όπως διαβάσαμε στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο fb, o κ Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, 2023, όταν ύψωσε τη γαλάζια σημαία στην παραλία της Μπούκας, μία σειρά έργων και πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής Μεσσήνης , που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με απώτερο στόχο την ανάπτυξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου.

Έχει ολοκληρωθεί ο επανακαθορισμός της ΛΠ3 σε έκταση περίπου 7.000 στρεμμάτων, ενώ θα προχωρήσει η πλήρης εξυγίανση της περιοχής των 112 στρεμμάτων, όπου μέχρι πρότινος εναποθέτονταν τα απορρίμματα, ώστε να ενταχθεί και αυτή στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής θα δώσει η γέφυρα διασύνδεσης των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας στις εκβολές του Παμίσου, για την οποία εκπονείται σχετική μελέτη. Επιπλέον ο Δήμαρχος σημείωσε ότι έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη για την πολεοδόμηση της β΄ κατοικίας η οποία θα προσφέρει ήπια οικιστική ανάπτυξη σε έκταση 388 στρεμμάτων, δίπλα στη Μπούκα. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα συνεχιστούν τα σπουδαία αναπτυξιακά βήματα και το επόμενο διάστημα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού.

2.Η αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση και ο καλλωπισμός της κεντρικής πλατείας της πόλης Μεσσήνης


                                   Φωτό:  κ. Γιώργος Οικονομόπουλος

Εντυπωσιακή γίνεται η περιοχή γύρω από το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης . Παρατηρούμε πολύ όμορφα και λειτουργικά έργα από την δημοτική αρχή του Γιώργου Ηλ. Αθανασόπουλου, λέγει ο κ. Γιώργος Οικονομόπουλος

3.Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώριο έως τη διασταύρωση με την 8η επαρχιακή οδό


                                         Φωτό: κ. Γιώργος Οικονομόπουλος

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιείται το έργο «Παράκαμψη Νεοχωρίου και βελτίωση του δρόμου από το Νεοχώριο έως τη διασταύρωση με την 8η επαρχιακή οδό». Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο για τον Δήμο Μεσσήνης το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. Ευρώ. Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο fb διαβάσαμε ότι το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι 2.026,28 μέτρα. Από αυτά τα 750 αφορούν νέα χάραξη, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης οδού.


                                               Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb  

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης παρακολουθεί την ομαλή εξέλιξή του έργου, δεδομένου ότι πρόκειται για οδικό έργο που απαιτεί και απαλλοτριώσεις.

Η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελούσε μία προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και ένα διαχρονικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, που πλέον ικανοποιείται. Με την ολοκλήρωσή του, θα εξαλειφθούν τα προβλήματα που δημιουργούνταν από τη διέλευση βαρέων οχημάτων εντός του οικισμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα για ασφαλή και ταχύτερη μετάβαση στην ενδοχώρα.

Λέγει ο κ. Γιώργος Οικονομόπουλος ότι “έχουν ξεκινήσει 2 μήνες τα συνεργεία του Δήμου Μεσσήνης, και είναι πολύ σημαντικό έργο, γιατί θα παρακάμπτει το χωριό Νεοχώρι όπου είναι πολύ στενός , ανηφορικός, με πολλές στροφές ο δρόμος, με αποτέλεσμα για τα βαρέα οχήματα κυρίως να είναι πολύ δύσκολη η κυκλοφορία τους και η όχληση για τους κατοίκους πολύ μεγάλη”.

4.«Αλλαγή διαρρύθμισης και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Ι.Ε.Ε.Ν.Φ. σε κτίριο δημοτικής βιβλιοθήκης και δημοτικού ωδείου» στη Μεσσήνη


                                              Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb  

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης. Το έργο με τίτλο «Αλλαγή διαρρύθμισης και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Ι.Ε.Ε.Ν.Φ. σε κτίριο δημοτικής βιβλιοθήκης και δημοτικού ωδείου», ξεκίνησε να υλοποιείται αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ.

Όταν αποπερατωθεί το διώροφο κτίριο, το οποίο διαθέτει στεγασμένους χώρους περίπου 3.000 τ.μ., υπογείου, ισογείου και 1ου ορόφου, θα φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το αρχείο της, το Δημοτικό Ωδείο, την ψηφιακή βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων και θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων, μουσικοχορευτικών και θεατρικών παραστάσεων.

5. Ολοκλήρωση της ανέγερσης του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης


                                                 Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb  

Ένα σημαντικό έργο για τις υποδομές εκπαίδευσης ολοκληρώνεται και παραδίδεται άμεσα προς χρήση. Πρόκειται για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης (έναντι του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης), το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο fb.

Οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους και απομένουν σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 575.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται από την Κτ.Υπ. Α.Ε. κατόπιν συνδρομής του Δήμου Μεσσήνης σε μελετητικό επίπεδο. Αφορά ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κτίριο με όλες τις προδιαγραφές που επιβάλλει η νομοθεσία, αφού η Δημοτική Αρχή είχε θέσει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και το έκανε πράξη.

6.«Βελτίωση-Αντικατάσταση του Εξωτερικού υδραγωγείου του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα»

                                                 Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb  

Σε συνέχεια αιτήματος που υποβλήθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης και τη ΔΕΥΑΜ, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο «Βελτίωση-Αντικατάσταση του Εξωτερικού υδραγωγείου του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα», προϋπολογισμού 2.803.226 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ύδρευσης που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης υδροδότησης καθώς προβλέπονται εργασίες αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου του πρώην συνδέσμου ύδρευσης «Ανασυγκρότηση» από πηγές Μπάρκα (Κουρτάκι) έως Βελίκα μήκους 14 χλμ.

Λέγει ο Δήμαρχος Μεσσήνης, “πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και προτάσσοντας τις πραγματικές ανάγκες του τόπου, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ταμείο Ανάκαμψης».

7.Τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στην Aνάληψη


                                             Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb  

Στην Κοινότητα Ανάληψης συνεχίζονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες τσιμεντοστρώσεων αγροτικών δρόμων και βελτιώσεις προσβασιμότητας, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Οι παρεμβάσεις αυτές οι οποίες θα εξυπηρετήσουν την κίνηση αγροτών και πολιτών, έχουν κριθεί αναγκαίες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης στις 25 Μαΐου, 2023,  ανακοίνωσε στους κατοίκους στην Ανάληψη ότι είναι έτοιμη η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Ανάληψης, προϋπολογισμού 231.000 ευρώ, και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί για έγκριση χρηματοδότησης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

«Η Κοινότητα Ανάληψης είναι μία ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή λόγω και της παραλιακής της θέσης και οφείλουμε να παρέχουμε υποδομές που θα την αναδείξουν ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

8.Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας


                                               Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb  

Συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς οι εργασίες σε έργα υποδομής και έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μεσσήνης.

Αυτό το διάστημα, υλοποιείται η μεγάλη παρέμβαση στο γεφύρι της Λάμπαινας της Δ.Ε. Ιθώμης. Με τις εργασίες αυτές γίνεται αποκατάσταση του πρανούς με κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, τεχνικά έργα και τσιμεντόστρωση για άρση της επικινδυνότητας του εν λόγω έργου υποδομής.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου Μεσσήνης μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες, γίνεται ασφαλτόστρωση σε μήκος 1.700 μ., σε αγροτικό δρόμο στην Κοινότητα Μαγγανιακού της Δ.Ε. Ανδρούσας καθώς και τσιμεντοστρώσεις στην ίδια Κοινότητα. Επίσης υλοποιούνται εργασίες τσιμεντόστρωσης αγροτικού δρόμου που οδηγεί από την Κοινότητα Δραΐνας Τρικόρφου στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε μήκος 550 μέτρων περίπου.

9. Καλοπροαίρετη πρόταση όσον φορά  τη λειτουργικότητα της Κοινότητας της Βαλύρας



Τα αναγκαία έργα στη Βαλύρα για την ομαλή λειτουργία της Κοινότητας μπορεί να μην είναι τόσο μεγαλόπνοα και α΄ προτεραιότητας, αλλά χρήζουν άμεσης  επέμβασης από τη Δημοτική Αρχή   Μεσσήνης, γιατί υποβαθμίζουν την εικόνα  του Δήμου μας, καθώς και της Δημοτικής Αρχής, που αγωνίζεται τόσο σκληρά για να επέλθει η  επιθυμητή αλλαγή.


Η ασφαλτόστρωση του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας και η αναβάθμιση του  νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου , που πολλοί σπουδαίοι Έλληνες πολίτες φοίτησαν,  η ασφαλτόστρωση του δρόμου των 270 μέτρων στο Μαρακανά κάμπου και η δημιουργία γηπέδου μπάσκετ και τένις, η αξιοποίηση της περιοχής Μπεζεστένι, η αποκατάσταση των ρεμάτων και της γέφυρας του χωριού, η ανάδειξη των θρησκευτικών θησαυρών όπως είναι οι  εκκλησίες των Αγίων Βλασίου, Αγίας Παρασκευής και Προφήτου Ηλία, των 11 γεφυριών και της οικίας του Τζαφέρ Αγά, η ασφαλτόστρωση των προβληματικών δρόμων εντός του οικισμού,   η αποκατάσταση των αγροτικών  δρόμων στους ελαιώνες στους πρόποδες της Ιθώμης, η αντικατάσταση των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης από τον Άγιο Φλώρο μέχρι τη γέφυρα της Βαλύρας και η αξιοποίηση του κτιρίου του σιδηροδρομικού σταθμού ως πολιτιστικού κέντρου, είναι κάποια από τα βασικά έργα στα οποία ζητούν την επέμβαση της Δημοτικής Αρχής  Μεσσήνης οι κάτοικοι  της Βαλύρας και επικροτούν οι Βαλυραίοι εκτός Ελλάδας.



 Προσευχόμενοι να φθάσει σύντομα   στη Βαλύρα ο άνεμος της προόδου και αλλαγής και να σαρώσει τα κακώς κείμενα για περισσότερο από μισό αιώνα, ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας καλή επιτυχία στις ερχόμενες εκλογές στον άξιο Δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Γιώργο Ηλ. Αθανασόπουλο, και στους συνεπείς Αντιδημάρχους του.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Οικονομόπουλο, μηχανικό οχημάτων και οδηγό στον Δήμο Μεσσήνης, για την ενημέρωση και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.  

Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

7-7-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου