Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Penny Marathon: Μία εκδήλωση για στεφάνωμα με κότινο στη Μπούκα Μεσσήνης

         

                Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος, με τη φανέλα

 του Penny Marathon στη Μπούκα Μεσσήνης. Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb.



Με την πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας , τη στήριξη του ΣΑΜ και του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε και φέτος ,την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στην παραλία της Μπούκας το Penny Marathon. Πρόκειται για μία αθλητική εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κόσμου για την αγάπη προς τα ζώα, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό, μέσα από τον αθλητισμό, χωρίς ανταγωνισμό και χρηματικά έπαθλα, όπως τον γνώρισαν οι πρόγονοί μας στην Αρχαία Ολυμπία, ως θεάρεστη άθληση του σώματος και του πνεύματος,  για έναν κοινό και υγιή σκοπό.

                       Οι ποδηλάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μεσσήνης.

                                          Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb.


Με σημείο έναρξης τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης, οι φιλόζωοι ξεκίνησαν τρέχοντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας και τερμάτισαν στην παραλία της Μπούκας όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή λήξης”, διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση του Δήμου Μεσσήνης στο fb.


                Tρέχοντας υπέρ των αδέσποτων ζώων. Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb.

Oι συμμετέχοντες καθώς και το ευαισθητοποιημένο πλήθος του κόσμου που τους χειροκρότησε με ενθουσιασμό, ψώνισαν στο πλούσιο παζάρι για την ενίσχυση των φιλοζωικών σωματείων, μοιράστηκαν τα εύγευστα κεράσματα, και ιδίως απόλαυσαν τα υπέροχα χορευτικά δρώμενα από τον Δημοτικό Χορευτικό Σύλλογο και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης. Χάρηκε και η φιλόξενη παραλία της Μπούκας, η οποία δεξιώθηκε τους άξιους αθλητές και επισκέπτες και συντόνισε τα κύματά της στα χορευτικά ακούσματα, κάτω από τον γαλανό ουρανό και τον χρυσό ήλιο της μακαρίας Μεσσηνιακής γης μας.


                        Tα βραβευμένα παιδιά της εκδήλωσης Penny Marathon. 

                                            Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος , συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης καθώς και τους εθελοντές που καθημερινά επενδύουν με ανιδιοτελή αγάπη στη φροντίδα των απροστάτευτων αδέσποτων ζώων, που δυστυχούν λόγω της εγκατάλειψης που έχουν υποστεί από μη ευαισθητοποιημένους κοινωνικά ανθρώπους.


                   Mε ένα σκυλάκι αρχηγό, οι συμμετέχοντες στο Penny Marathon. 

                                       Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb.


Προς ικανοποίηση όλων, ο δραστήριος Δήμαρχος Μεσσήνης, με την πεποίθηση ότι η φιλοζωία είναι μέρος του πολιτισμού μας και ότι η εγκατάλειψη των κατοικιδίων στο δρόμο αυξάνει αντίστοιχα τον αριθμό των αδέσποτων, επέστησε την προσοχή του κοινωνικού συνόλου προς μία υγιή αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, ανέφερε ότι προχωρούν σταθερά οι διαδικασίες για τη δημιουργία του Δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, που προωθείται από κοινού από τους Δήμους Μεσσήνης και Καλαμάτας, σημαντική επένδυση για τη μείωση της εξάπλωσής τους. Αυτή η ποιοτική αθλητική πρωτοβουλία και ο αντίστοιχος συντονισμός των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας στη συνολική προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων ζώων, με αθάνατο κότινο, κλάδο χρυσής ελαίας, αξίζει να στεφανωθεί.


                          Kαι τα σκυλάκια έλαβαν τα βραβεία τους...τύπου γκουρμέ!

                                                Φωτό: Δήμος Μεσσήνης στο fb.


Και του χρόνου με υγεία!


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

13-7-2023



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου