Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Αγάπη για να ανθίσουμε προτείνουν τα ευώδη άνθη της Βαλύρας!

               

                 Η κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου "ανθισμένη"!Φωτό: κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου


Γράφει η κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου, Κοινωνιολόγος


Σημαντικότερη μορφή αγάπης είναι η αγάπη για τον εαυτό μας. Στο πλαίσιο αυτό-φροντίδας και αυτό-αγάπης μαθαίνουμε να ακούμε τα συναισθήματα μας, τις ανάγκες μας, να θέτουμε στόχους και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε. Η αγάπη είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που ή θα σε κάνει να νιώθεις πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα ή θα σε κάνει να νιώθεις ανήμπορος και πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, αυτό γίνεται όταν δίνεις αγάπη χωρίς να εισπράττεις, όταν δεν την εισπράττεις με τον τρόπο που επιθυμείς ή χρειάζεσαι , επίσης αν αγαπήσεις το “λάθος” άτομο.


                      Αριστερά μία φίλη της Ελένης. Φωτό: κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου

Πλέον όταν εισπράττουμε αγάπη ψάχνουμε την παγίδα, είμαστε δύσπιστοι, φοβόμαστε, γινόμαστε καχύποπτοι και αρκετά επιφυλακτικοί. Υπάρχουν άτομα που έχουν μεγαλώσει χωρίς αγάπη, αντί για αγάπη εισέπραξαν αδιαφορία, παραμέληση, εγκατάλειψη, απόρριψη και κακοποίηση. Τι εικόνα μπορεί να σχηματίσει για τον εαυτό του ένας τέτοιος άνθρωπος; Πιθανά, πως δεν είναι άξιος να αγαπηθεί, και από τον φόβο και την δυσπιστία θα διώχνει όσους ανθρώπους προσπαθούν να μπουν στην ζωή του.

               Η κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου με την αναδεξιμιά και ανεψιά της Διονυσία. 

                                              Φωτό: κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου

Έχετε ακούσει ποτέ πως όταν μιλάμε στα φυτά μας τα βοηθάμε να αναπτυχθούν καλύτερα; Αυτό γίνεται, διότι έτσι τους δίνουμε σημασία και αγάπη. Επομένως, αν ένα λουλούδι μπορεί να μας ακούσει και να ανθίσει, εισπράττοντας την αγάπη και την φροντίδα που του δίνουμε μιλώντας του, φανταστείτε τι αντίκτυπο έχει η αγάπη σε έναν άνθρωπο. 

                             Αγάπα για να ζήσεις! 
Φωτό: κα Ελένη Ιωαν. Καρανάνου

Όπως και τα λουλούδια λοιπόν, έτσι και εμείς χωρίς την αγάπη πως θα “ανθίσουμε”; Το να σε αγαπούν, άλλωστε, δεν σημαίνει ότι σε θεωρούν τέλειο, αλλά ότι σε δέχονται ως μη τέλειο.


Με αγάπη,


Ελένη Ιωαν. Καρανάνου

19-7-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου