Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Αφιέρωμα στον Αστέρα Βαλύρας, Μεσσηνίας και στη Νέα Αθλητική Περίοδο

 

            H τρανή ομάδα του Αστέρα Βαλύρας. Φωτο:Αστέρας Βαλύρας


Την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., με τις ευλογίες του πατρός Ιωάννη Φωτεινού, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος αθλητικού χώρου στο γήπεδο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου Βαλύρας, και θα αρχίσει η προετοιμασία των παικτών του ΑΣΤΕΡΑ για τη νέα αθλητική περίοδο, η οποία λήγει τον Απρίλιο. Ο πρώτος αγώνας του Αστέρα Βαλύρας, με τον Ερμή Καλαμάτας, θα δοθεί στις 9 Οκτωβρίου στην Καλάματα. Μεγάλη είναι η ιστορία του Αστέρα Βαλύρας, από το 1951,  και πολλά τετράδια χρειάζονται για την καταγραφή των δρώμενων. Σήμερα, θα σταθούμε στο ελπιδοφόρο παρόν και θα δούμε από πρώτο χέρι τις δράσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αστέρα Βαλύρας.

Οι άγγελοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστέρα, της προσφοράς και της αγάπης, εργάζονται ασταμάτητα, προφέροντας προσωπική εργασία και χρήματα, για τη συντήρηση, βελτίωση και επέκταση του αθλητικού χώρου, στο γήπεδο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου. Κοντά τους σταθερά, ως έμπειρος μέντορας, στέκει αγέρωχος στον αδηφάγο χρόνο, ο κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου, ο έμπειρος Βαλυραίος Αθλητικογράφος της ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας , και απολαμβάνει τούτο το μοναδικό μεγαλείο της εθελοντικής εργασίας, που αποδίδει με τα ελάχιστα τα μέγιστα. Σταθεροί και μεγάλοι συμπαραστάτες σ΄ αυτή τη προσπάθεια είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος Μεσσήνης, με τον δραστήριο Δήμαρχο Μεσσήνης, κύριο Γεώργιο Αθανασόπουλο.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου του Αστέρα ξεκίνησε με αυτοπεποίθηση , για να φθάσει στο σημείο που χρόνια τώρα οραματίζονται όλοι οι Βαλυραίοι φίλαθλοι, στη δημιουργία ενός πολυαθλητικού Κέντρου, που θα καλύπτει τις ανάγκες και άλλων ομάδων του πληθυσμού, πέραν των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών, όσον αφορά τη Βαλύρα και την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Αστέρα σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να προσεγγίσει αποτελεσματικά και τις αθλητικές ανάγκες των μεγαλύτερων σε ηλικία ομάδων του πληθυσμού, αλλάζοντας δραστικά την ποιότητα ζωής στη Βαλύρα .


                  Η κα Αθανασία Α. Μπατάλια, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας. 
                                                 Φωτο:lyrasiblogspot.com

Κατάκοπη η όμορφη μητέρα, κα Αθανασία A. Μπατάλια, αλλά μ΄ ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης, επέστρεψε αργά στο σπίτι της, για να αφιερώσει χρόνο στον μοναδικό της γιο Κωνσταντίνο, την ημέρα που επικοινώνησα μαζί της. Η κα Αθανασία Μπατάλια, και ο κος Νίκος Καρύδης, γεωπόνος στη Βαλύρα, έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του γηπέδου στο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου, ως μέλη του Δ.Σ. του Αστέρα. Είκοσι φορές γέμισε το φορτηγό με χόρτα και βάτα και στη συνέχεια άνοιξαν με τα μηχανήματα το χαντάκι, εξήγησε η δραστήρια Αθανασία, η οποία κληρονόμησε την προσωπικότητα  και το όνομα της αείμνηστης γιαγιά της .

Στη συζήτησή μας, η κα Μπατάλια τόνισε τα ακόλουθα:

- “Το μαύρο αστέρι του Συλλόγου του Αστέρα είναι τρισυπόστατο. Συμβολίζει την ενότητα και αρμονική δράση, “ένα χωριό, μία ομάδα κι ένα όνειρο”. Αυτό δεν αντανακλάται μόνο στην νοοτροπία των παικτών του Αστέρα, αλλά πρωτίστως στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας , και μεταλαμπαδεύεται στα μικρά παιδιά της Αθλητικής Ακαδημίας μας. Εργαζόμαστε όλοι μ΄ ένα σώμα και μία ψυχή και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Υπάρχει μεγάλη ενότητα και σύμπνοια μεταξύ των μελών του Δ.Σ., παράλληλα η υποστήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Μεσσήνης είναι ζωτική, όσον αφορά αυτά τα τόσο σημαντικά, που μέχρι στιγμής έχουμε κατορθώσει”.

Τόσο η κα Αθανασία Α. Μπατάλια όσο και ο κος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου, με παρέπεμψαν στον Γενικό Αρχηγό του Δ.Σ. και υπεύθυνο επικοινωνίας, κο Κώστα Θ. Καυκούλα.


                 Το γήπεδο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου Βαλύρας.Φωτο: Αστέρας Βαλύρας

Ομολογώ ότι διάβασα συστηματικά παλιές και πρόσφατες αναρτήσεις του κου Χρήστου Π. Παπαγεωργίου, στη σελίδα του στο Facebook, για να ξεστραβωθώ και να μη βλέπω το ΜΑΡΑΚΑΝΑ σαν ντιβάνι για συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Στη συνέχεια διαμόρφωσα τις ερωτήσεις μου και τόλμησα να επικοινωνήσω με τον κο Κώστα Θ. Καυκούλα. Η επικοινωνία μας ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Ο Γενικός Αρχηγός του Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας είναι έξυπνος, οργανωτικός και άκρως επικοινωνιακός, όπως ο αείμνηστος πατέρας του Θοδωρής. Με τροφοδότησε με τις κατάλληλες πληροφορίες, προκειμένου να διαμορφώσω ιδίαν άποψη για τις δράσεις και τις προοπτικές του Αστέρα. Προτού όμως παρουσιάσουμε τις δράσεις του Δ.Σ. , με σεβασμό προς τους συμπατριώτες μας που ζουν εκτός Βαλύρας, και με την αμέριστη βοήθεια του κου Καυκούλα, θα γνωρίσουμε τόσο τα μέλη του Δ.Σ. όσο και τους παίκτες του Αστέρα.

Πίνακας 1: Τα μέλη του Δ.Σ.του Αστέρα Βαλύρας.


1.κος Χρήστος Καίσαρης

Πρόεδρος


2.κος Ανδρέας Δουλάμης

Αντιπρόεδρος

Υπεύθυνος της Αθλητικής Ακαδημίας

3.κος Κώστας Καυκούλας

Γενικός Αρχηγός

Υπεύθυνος για την Ακαδημία, σε συνεργασία με τον κο Δουλάμη, την επικοινωνία, τις δημόσιες σχέσεις και τα τεχνικά θέματα.


4.κα Ζωή Λιοντήρη

Ταμίας


5.καΣοφία Μπότση-Καρύδη

Γραμματέας


6.κα Αθανασία Μπατάλια

Υπεύθυνη του Γηπέδου ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου


7.κος Νίκος Καρύδης

Υπεύθυνος του Γηπέδου ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου


8.καΕλένηΓεωργακοπούλου

Μέλος


9.κος Νίκος Καρτερολιώτης

Μέλος



Σημείωση: Η θητεία των μελών του Δ.Σ. είναι διετής και λήγει το 2024.

Οι τρανοί παίκτες της ομάδας του Αστέρα Βαλύρας , όπως τους παρουσίασε προφορικά, συνειρμικά, και μνημονικά, από καρδιάς, ο κος Καυκούλας, είναι οι ακόλουθοι:

Πίνακας 2: Οι Παίκτες του Αστέρα Βαλύρας.


Ονοματεπώνυμο

Καταγωγή/Διαμονή

Θέση στην Ομάδα

1. Σωτήρης Καρτερολιώτης

Βαλύρα

Τερματοφύλακας

2. Βασίλης Καυκούλας

Βαλύρα

Αριστερός αμυντικός

3.Κώστας Σιάγκρης

Βαλύρα

Αμυντικός

4.Γιώργος Γεωργακόπουλος

Βαλύρα

Μέσος

5. Γιάννης Καρύδης

Βαλύρα

Επιθετικός

6.Τάσος Μπουρίκας

Βαλύρα

Δεξιός επιθετικός

7.Κώστας Γεωργόπουλος

Σκάλα

Τερματοφύλακας

8,Γιάννης Ανδριανόπουλος

 Ελληνοεκκλησιά

Μέσος

9.Παναγιώτης Λαδάς

Καλαμάτα

Αμυντικός

10.Γιάννης Πετρουλάκης

Μεσσήνη

Αμυντικός

11.Έλτορμ Ντεργία

Αλβανία/Καλαμάτα

Αμυντικός

12.Δημήτρης Μουρούσιας

Αγρίνιο/Καλαμάτα

Αριστερός αμυντικός

13.Βασίλιεφ Ντοντόροφ

Βουλγαρία/Μεσσήνη

Μέσος

14.Φώτης Μιχαλόπουλος

Μεσσήνη

Μέσος

15.Λευτέρης Μαρούσης

Αθήνα/Καλαμάτα

Μέσος

16. Πέτρος Καραδήμας

Στρατιώτης από Μεσσήνη

Μέσος

17.Γιάννης Ζέπος

Καλαμάτα

Μέσος

18.Βασίλης Σπανός

Καλαμάτα

Δεξιός αμυντικός

19.Ραφαήλ Λινάρδος

Βαλύρα/Καλαμάτα

Επιθετικός

20.Νίκος Παπαδόπουλος

Στρατιώτης από τη Μερόπη

Αμυντικός

21.Γιώργος Παναγόπουλος

Εύα

Μέσος

22.Περικλής Χαρμπίλας

Εύα

Μέσος

Προπονητής του Αστέρα είναι ο κος Νίκος Μανιατέας από την Καλαμάτα, και προπονητής των τερματοφυλάκων είναι ο κος Κώστας Ζησιμάτος, επίσης από την Καλαμάτα.

Το επίμαχο και ζωτικό θέμα, για το οποίο ενδιαφέρονται να ενημερωθούν οι πάντες, είναι οι δράσεις του νέου Δ.Σ. του Αστέρα. Οι ενέργειες του Δ.Σ. συνοψίζονται στους ακόλουθους πίνακες:

Πίνακας 3: Δράσεις αποκατάστασης της υπάρχουσας υποδομής στο γήπεδο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν.

  

Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επιδότηση

1.Προεργασία στο γήπεδο, καθαρισμός και άνοιγμα χαντακιού

Ταμείο του Αστέρα συν Δήμος Μεσσήνης

2.Αντικατάσταση της υφιστάμενης κεραμοσκεπής στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Δήμος Μεσσήνης

3.Τοποθέτηση νέας κερκίδας 500 θέσεων

Περιφέρεια συν Δήμος Μεσσήνης

4.Ανακαίνιση στις τουαλέτες

Δήμος Μεσσήνης

5.Τοποθέτηση εξωτερικής επένδυσης στα Αποδυτήρια

Ταμείο του Αστέρα

6.Βάψιμο Αποδυτηρίων

Ταμείο του Αστέρα συν Δήμος Μεσσήνης

7.Τοποθέτηση νέας ντουζιέρας στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων

Δήμος Μεσσήνης

8.Πλακάκια στο γραφείο του Δ.Σ. του Συλλόγου

Δήμος Μεσσήνης

9.Τσιμεντόστρωση των αποδυτηρίων

Δήμος Μεσσήνης

10.Νέοι Θερμοσίφωνες

Δήμος Μεσσήνης

11.Εγγραφή στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως ανώνυμο σωματείο (ένα από τα 14 σωματεία στη Μεσσήνη)

Δωρεάν προσφορά της κας Ευγενίας Μακρή, Δικηγόρου , συν 550Ε από τους Τοπικούς Συλλόγους


Πίνακας 4. Αποκατάσταση του γηπέδου Μπάσκετ στο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου και άλλες μελλοντικές παρεμβάσεις.


Παρούσες και μελλοντικές  εργασίες

Επιδότηση

1.Προεργασία στο γήπεδο του Μπάσκετ: Άλλαξαν οι Μπασκέτες και τοποθετήθηκαν οι παλιές κερκίδες του ΜΑΡΑΚΑΝΑ, επίσης η ασφαλτοποίηση του γηπέδου αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Δήμος Μεσσήνης συν Ταμείο του Αστέρα

2.Διαμόρφωση του χώρου σε γήπεδο Τένις και βόλεϊ, επίσης κουλουράρ για στίβο

Δήμος Μεσσήνης-αναμένεται

3.Ασφαλτοποίηση δρόμου 270 μέτρων από την οικία του Βαλυραίου εκδότη Ψύχαλου, μέχρι το γήπεδο ( ο δρόμος είναι Β.Δ. του γηπέδου και η περιοχή είναι κατοικημένη από Αθίγγανους).

Περιφέρεια και Δήμος Μεσσήνης ( έχει υποβληθεί η πρόταση και αναμένεται η έγκρισή και υλοποίησή της).

4.Η καθιέρωση μίας ετήσιας Πανηγυρικής-Καλοκαιρινής εκδήλωσης στο γήπεδο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου.

Ταμείο του Αστέρα



Στην επικοινωνία μας με το κο Κώστα Θ. Καυκούλα αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

-Ποιοι είναι οι πρωταρχικοί στόχοι του Δ.Σ. του Αστέρα;

-Πρώτος στόχος, είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων, να είναι άρτιες, και δεύτερο στη συνέχεια η υπέρβαση στο αγωνιστικό κομμάτι, ν΄ ανέβει η ομάδα σε κατηγορία, όπως παλιά, που έπαιρνε Aστέρας το πρωτάθλημα. Ένα καλό αγωνιστικό προφίλ είναι θέμα prestige για την ομάδα μας. Τρίτος στόχος , είναι η καλή λειτουργία της Ακαδημίας, και η ικανοποίηση των αθλητικών αναγκών, όσο περισσότερων παιδιών από τη Βαλύρα και τις γύρω περιοχές. Η άρση της απομόνωσης των παιδιών , η ανάδειξη των ταλέντων τους, και η κοινωνικοποίησή τους, μέσα από την άθληση, στον χώρο του γηπέδου ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου με τον φυσικό χλωροτάπητα, είναι σημαντικός στόχος για εμάς.

- Ο Σύλλογος του Αστέρα πραγματοποίησε μία πανηγυρική εκδήλωση στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Σύλλογο ‘Θάμυρι”, για να συγκεντρώσει χρηματικούς πόρους για τις άμεσες ανάγκες του, παράλληλα για να διασκεδάσει τους καλοκαιρινούς επισκέπτες στη Βαλύρα. Πολλά ακούστηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση , όπως κάποια αρνητικά σχόλια, γιατί πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.Τι ακριβώς συνέβη;

-Ήταν κλεισμένη η ορχήστρα για μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ήταν δύσκολο να βρούμε άλλη, όπως άλλες χρονιές. Παράλληλα, θέλαμε να πραγματοποιήσουμε άμεσα την ετήσια εκδήλωσή μας, για τη συγκέντρωση χρημάτων. Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα στο Δ.Σ.. Με σεβασμό προς την Παναγία Βουλκανιώτισσα, θα καθιερώσουμε άλλη ημερομηνία, όχι σε περίοδο νηστείας, και ή δυνατόν, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις μας καλό είναι να λαμβάνουν χώρο στο γήπεδο ΜΑΡΑΚΑΝΑ, στον δικό μας χώρο.

-Αντιλαμβάνομαι ότι η καθιέρωση μίας ετήσιας πανηγυρικής εκδήλωσης , προς όφελος   του Αστέρα Βαλύρας, είναι πολύ σημαντική. Είναι η επιβράβευση ολόκληρης της χρονιάς, τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο , για τους παίκτες του Αστέρα , για τους μαθητές της Ακαδημίας και τους φιλάθλους. Όμως, αυτή η εορτή είναι δύσκολο να λαμβάνει χώρο σε περίοδο νηστείας στη παραδοσιακή Βαλύρα, δηλαδή από 1η έως και 15 Αυγούστου, όταν αρχίζουν οι παρακλήσεις προς τη Θεοτόκο, και οι πιστές γυναίκες μαυροντύνονται από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα, για να τιμήσουν στην εκκλησία την Κοίμηση της Θεοτόκου και την Προστάτιδα όλων μας, την Παναγία Βουλκανιώτισσα.

-Το έλαβε υπόψη του το Δ.Σ, και μία σκέψη είναι να πανηγυρίζουμε κι εμείς της Αγίας Τριάδος, μαζί με όλο το χωριό.

-Συγνώμη, αν γίνομαι παρεμβατική, προσωπικά πιστεύω ότι μπορείτε κάλλιστα να διπλοπανηγυρίζετε! Τόσο κατά την εορτή της μνήμης της Αγίας Τριάδος, όσο οργανώνοντας παράλληλα μία ωραία Καλοκαιρινή εορταστική εκδήλωση, η οποία αδιαμφισβήτητα θα είναι πόλος έλξης για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, κατά εκείνη τη χρονική περίοδο στη Βαλύρα, και στα γύρω χωριά.

Επιτρέψτε μου να προτείνω, στη δική σας περίπτωση, ενδεχομένως μία κατάλληλη Κυριακή είναι η 21η Ιουλίου, μία ημέρα μετά την εορτή της μνήμης του Προφήτη Ηλία. Άλλωστε, η Πανσέληνος του Ιουλίου είναι αφιερωμένη στους δασκάλους, σε κάθε επίπεδο, και συνάδει με τον θερισμό του σίτου, τη συγκομιδή των καρπών της χρονιάς, και την επιβράβευση των κόπων ολόκληρου του έτους.  Πρώτα όμως καλό είναι να ρωτήσετε άμεσα τον πατέρα Ιωάννη Φωτεινό σχετικά με την κατάλληλη ημερομηνία, είναι  ο πλέον καταρτισμένος, συγκριτικά μ΄ εμένα.

-Ακούγεται ενδιαφέρουσα η ημερομηνία της 21ης Ιουλίου.

-Πάντως, να είστε σίγουροι, ότι η Παναγία μας θα εκτιμήσει αυτή την προσπάθειά σας, και όταν καθιερωθεί σωστά το πανηγύρι του Αστέρα Βαλύρας, τα κέρδη θα διπλασιαστούν με τις ευλογίες Της. Πάντες στη Βαλύρα, αγκαλιασμένοι και αδελφωμένοι, θα στηρίξουν τούτο τον δίκαιο αγώνα του Αστέρα, και οι επόμενες γενιές θα διδαχτούν μέσα από τις εμπειρίες σας.

-Θα ληφθεί υπόψη από το Δ.Σ. του Αστέρα.

-Τον λογαριασμό Τράπεζας του Αστέρα πού μπορούμε να τον βρούμε;

-Στο site asterasvaliras.gr, και Αστέρας Βαλύρας, στη σελίδα του κου Χρήστου Π. Παπαγεωργίου, στο facebook ή επικοινωνήστε άμεσα με τον κο Χρήστο Π. Παπαγεωργίου, στο email:xris.papag.@gmail.com.



-Κύριε Κώστα Θ. Καυκούλα, σας ευχαριστώ θερμά για την τόσο ενδελεχή και άρτια ενημέρωση. Περιμένω τα κείμενά σας, για άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας, η “Βαλύρα” της Ιθώμης.

-Θα είμαστε σε επαφή.

Σ΄αυτό το κείμενο μιλήσαμε έμμεσα για τον Αστέρα Βαλύρας, γι΄ αυτό στο τέλος συνέθεσα τούτο το ποίημα, για να το απευθύνω άμεσα, και να υμνήσω τον Αστέρα μας.

Χαρμόσυνος Παιάνας

Παιάν της αρμονίας

στου Θάμυρι τη γη

συνέταξαν οι μούσες

μ΄ουράνια ιαχή.

-

Βαλύρας θείο θρέμμα

Αστέρα αρετών

του δίκαιου αγώνα

και των αγνών σκοπών.

-

Με σθένος και με χάρη

κινείται στον αιθέρα,

η μάνα μας γιορτάζει

τον γιο της τον Αστέρα.

-

Με βήμα σιδερένιο

μες το ΜΑΡΑΚΑΝΑ

υψώστε τον Αστέρα

ο αγώνας ξεκινά.


Καλή νέα αθλητική περίοδο Αστέρα μας!


Θερμές ευχαριστίες στον κο Χρήστο Π. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφο στην ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας, για τη μύηση στα αθλητικά δρώμενα της Βαλύρας, στην κα Αθανασία Α. Μπατάλια, για την από ψυχής συνομιλία μας για τις εργασίες στο ΜΑΡΑΚΑΝΑ Κάμπου, και στον κο Κώστα Θ. Καυκούλα, που μας τα είπε όλα!


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

2/9/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου