Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αγιασμός και η Έναρξη της Προπόνησης του Αστέρα Βαλύρας, για την Αθλητική Περίοδο 2022-2023

 

                 Η Ομάδα του Αστέρα Βαλύρας για την Αθλητική Περίοδο 2022-2023

Φωτορεπορτάζ: κος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφος ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας

Φωτογραφίες και Σχόλια: κος Κώστας Θ. Καυκούλας, Αξιωματικός του Πεζικού, Γενικός Αρχηγός του Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας


Ο κύριος Κώστας Θ. Καυκούλας απαθανάτισε τα στιγμιότυπα από τον Αγιασμό και την έναρξη της περιόδου προετοιμασίας του Αστέρα Βαλύρας, για την αθλητική περίοδο 2022-2023, στις 4 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο Μαρακανά Κάμπου. Στη συνέχεια, το έμπειρο μάτι του Βαλυραίου αθλητικογράφου, κυρίου Χρήστου Π. Παπαγεωργίου, επέλεξε τις κατάλληλες φωτογραφίες και έστησε το παζλ αυτού του ενδιαφέροντος φωτορεπορτάζ. Μας το προώθησε γενναιόδωρα, στην ιστοσελίδα Η ΒΑΛΥΡΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ, για να το μοιραστούμε με τους φίλαθλους της Βαλύρας, εντός και εκτός Ελλάδας. Χρειάστηκε όμως στη συνέχεια να ζητήσουμε  τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκεκριμένα του δημοφιλούς Βαλυραίου Αξιωματικού του Πεζικού, κυρίου Κώστα Θ. Καυκούλα, για έχουμε τις κατάλληλες περιγραφές των φωτογραφιών.

Αν και ο άριστα οργανωμένος και πολυάσχολος Αξιωματικός μετακόμιζε αυτές τις ημέρες από το στρατόπεδο της Τρίπολης σε αντίστοιχο στην Καλαμάτα, έκλεψε λίγο χρόνο από το βαρύ πρόγραμμα του και μας έδωσε  μοναδικές περιγραφές, με τον ακριβή και λακωνικό λόγο του. Τις επιπλέον πινελιές στα σχόλια πρόσθεσε η υποφαινόμενη!



1. Ο πατήρ Ιωάννης Φωτεινός, ο οποίος είναι και φίλαθλος, ήταν έγκαιρα παρών στην εκδήλωση, για την τέλεση του Αγιασμού, ενώ η ομάδα του Αστέρα ήταν έτοιμη για την έναρξη της προπόνησης, με τις ευλογίες του σεπτού ιερέως. Φορώντας το επιτραχήλιον του ο αγαπητός ιερέας της Βαλύρας , με τον ασημένιο σταυρό στο αριστερό του χέρι και τον βασιλικό στο δεξί, καθαγίασε τον χώρο, και όλους τους παρευρισκόμενους.



2. Η τράπεζα του Αστέρα, στολισμένη με λευκό τραπεζομάντιλο, φέρει επάνω την ταινία με το σήμα του Αστέρα και την ημερομηνία ίδρυσης του Σωματείου, το έτος 1951. Ένα ανθοδοχείο με κίτρινα ανθάκια και χλόη του αγρού στολίζει το τραπέζι, επάνω στο οποίο ο σεπτός ιερέας έχει τοποθετήσει την εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσης, τον αγιασμό με τον βασιλικό και το θυμίαμα. Εικονίζεται ο κύριος Γιάννης Μπουρίκας, τέως πρόεδρος του Αστέρα, σκυφτός ο κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου, ο αδελφός του Κώστας, και ο κύριος Βλαχάκης, επιχειρηματίας, που προμηθεύει τα αναψυκτικά στο γήπεδο Μαρακανά.



3. Κατά την υποδοχή παρευρέθηκαν ο καλογυμνασμένος κύριος Γιώργος Αθανασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης (με την άσπρη μπλούζα), και ο κύριος Χρήστος Καίσαρης (στα μαύρα), ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας, χαρούμενος, κάτω από το εντυπωσιακό γένι του.



4. Σε αυτή τη φωτογραφία εμφανίζονται οι δύο ποδοσφαιριστές του Αστέρα, Παναγιώτης Λαδάς (αμυντικός) και Βασίλης Σπανός (δεξιός αμυντικός) εν δράσει κατά την προπόνηση.



5. Ο κύριος Γιάννης Κλειώτης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αστέρα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τον γιο του Κώστα και προπονήθηκαν δεόντως.




6. Η άκρως εκφραστική και δραστήρια κυρία Σοφία Μπούτση, Γραμματέας του Δ.Σ. του Αστέρα, με τα παιδιά της Ακαδημίας, έκαναν την έναρξη της  προπόνησης της ομάδας του Αστέρα, με ένα μίνι βεγγαλικό. Η έναρξη των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας των παιδιών  θα λάβει χώρο στο γήπεδο Μαρακανά αυτή την εβδομάδα, στις 24 Σεπτεμβρίου.



7. Εικονίζεται ο κύριος Γιάννης Καρύδης, ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Βαλύρας, και οι ποδοσφαιριστές κατά την προπόνηση.



8. Ο πατέρας Γιάννης Κλειώτης και ο γιος του Κωνσταντίνος, χαρούμενοι κάνουν προπόνηση, καθώς ο μπαμπάς επιδεικνύει τα παλιά κόλπα στον μαθητευόμενο γιο του.



9. Εικονίζονται ο κύριος Γιώργος Αθανασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης και ο κύριος Νίκος Καρύδης, Γεωπόνος και Υπεύθυνος των Εγκαταστάσεων και του γηπέδου Μαρακανά Κάμπου, οι οποίοι συντονίστηκαν άριστα κατά την περίοδο της ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων και παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία.




10. Ο κόσμος επισκέφθηκε τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο γήπεδο Μαρακανά και είδε εντυπωσιασμένος τη νέα διαμόρφωση του χώρου.



11. Ο κύριος Γιώργος Αθανασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης και ο κύριος Νίκος Καρύδης, Γεωπόνος και Υπεύθυνος των Εγκαταστάσεων και του γηπέδου Μαρακανά Κάμπου,  εμφανίζονται εδώ, καθώς  οργανώνουν πώς θα σουτάρει ο Δήμαρχος στον τερματοφύλακα Σωτήρη Καρτερολιώτη ξαφνικά πέναλτι.



12. Ο κύριος Γιώργος Αθανασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης (με την άσπρη μπλούζα) και ο κύριος Δημήτριος Αθανασακόπουλος, αντιδήμαρχος, εμφανίζονται γελαστοί σε αυτή τη φωτογραφία , μαζί με τον τερματοφύλακα κύριο Σωτήρη Καρτερολιώτη.Ο κύριος Δήμαρχος τελικά τα κατάφερε!



13. Ο κύριος Νίκος Καρτερολιώτης, ο οποίος ήταν κατά το παρελθόν Πρόεδρος του Αστέρα και είναι μέλος του νέου Δ.Σ., προσήλθε στην εκδήλωση με την κομψή σύζυγό του Όλγα. Και οι δύο  φαίνονται χαρούμενοι, αφού ο γιος τους Σωτήρης είναι ένας άριστος τερματοφύλακας του Αστέρα Βαλύρας και τα έργα ανακαίνισης στο γήπεδο Μαρακανά εκτελέστηκαν άριστα.




14. Σε αυτό το γενικό πλάνο, ο κύριος Δήμαρχος χαιρετά τον πατέρα Ιωάννη Φωτεινό και  τους παρευρισκόμενους.



15. Η ομάδα του Αστέρα άρχισε την προπόνηση, υπό τις οδηγίες του κυρίου Νίκου Μανιατέα, του άξιου προπονητή της.



16. Η κυρία Σοφία Μπούτση, Γραμματέας του Δ.Σ. του Αστέρα, μαζί με τα παιδιά της Ακαδημίας , αφού έσκασαν το μίνι βεγγαλικό, για την έναρξη της προπόνησης του Αστέρα, με εορταστική διάθεση, παρακολούθησαν  την προπόνηση της ομάδας.




17. Οι τρεις αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσήνης, κος Δημήτριος Αθανασακόπουλος (Υπεύθυνος Διεύθυνσης Οικονομικών και του Αυτοτελούς Τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας ), κος Δημήτριος Γαλιάτσος (Υπεύθυνος Καθαριότητας , Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού ) και ο κος Χαράλαμπος Μακρής (Υπεύθυνος Αθλητισμού) , βοήθησαν στον μέγιστο βαθμό για την περάτωση της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου Μαρακανά Κάμπου. Ικανοποιημένοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία παρίστανται και  προσεύχονται σιωπηλοί , καθώς διαβάζει την ευχή, από το Μικρό Ευχολόγιο, ο πατήρ Ιωάννης Φωτεινός .



18. Εικονίζεται όλη η ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρα για την αθλητική περίοδο 2022-2023 σε μία αναμνηστική φωτογραφία.




19. Ο μικρός Νάσος, με τα εκφραστικά μάτια και το γλυκό χαμόγελο, ο γιος του κυρίου Νίκου Καρύδη, συμμετείχε με ευχάριστη διάθεση στην εκδήλωση στο γήπεδο Μαρακανά Κάμπου και προπονήθηκε παίζοντας.



20. Ο κύριος Δήμαρχος μόνος του σουτάρει ένα πέναλτι στον τερματοφύλακα του Αστέρα, κύριο Σωτήρη Καρτερολιώτη, ο οποίος είναι γιος του κυρίου Νίκου Καρτερολιώτη, μέλους του νέου Δ.Σ. του Αστέρα και προέδρου του Αστέρα κατά το παρελθόν.

Κύριε Δήμαρχε,  στο Μαρακανά Κάμπου της Βαλύρας άριστα τα καταφέρατε!

Θερμές ευχαριστίες στον Άξιο Δήμαρχο Μεσσήνης και στους τρεις δραστήριους και συνεπείς αντιδημάρχους, για την αμέριστη βοήθειά τους προς τον Αστέρα Βαλύρας, καθώς και στο αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο ,του Σωματείου του Αστέρα Βαλύρας, για την περάτωση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Ευχόμαστε καλή έναρξη στην Ακαδημία του Αστέρα και στους άξιους μαθητές της, και με το καλό να προσέλθει, νικηφόρος, στον πρώτο του αγώνα ο Αστέρας στο γήπεδο στην Καλαμάτα, κατά την έναρξη αυτής της αθλητικής περιόδου. Πάντα με νίκες!

Καλή έναρξη Αστέρα μας!


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

23/9/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου