Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Μία Θεάρεστη Προσφορά!

  

               Το πράσινο του περιβάλλοντα χώρου του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας.

                           Φωτογραφίες: κα Βάσω Φ. Ηλιοπούλου



Εύλογα ρώτησαν οι φίλοι της ιστοσελίδας μας, οι οποίοι ζουν εκτός Βαλύρας, ποιος είναι ο κύριος Γιώργος Καπότης, ο οποίος φροντίζει τόσο όμορφα τις τριανταφυλλιές , τους θάμνους και τα δένδρα, και γενικά τον πράσινο χώρο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαλύρας.

Με τη βοήθεια του κυρίου Χρήστου Π. Παπαγεωργίου, του άριστα καταρτισμένου Βαλυραίου  αθλητικογράφου, μάθαμε ότι ο κύριος Γιώργος Καπότης είναι συνταξιούχος του  ΕΦΚΑ, Εκκλησιαστικός Επίτροπος στον Άγιο Αθανάσιο στη Βαλύρα, και παντρεμένος με την εγγονή του μακαριστού πατρός Δημητρίου Ξυδόπουλου.  Προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στον ομώνυμο Ιερό Ναό . Επίσης, συμβάλλει ουσιαστικά, σ΄ αυτή τη θεάρεστη προσπάθεια, και ο κύριος Δημήτριος Καρτερολιώτης, συνταξιούχος του ΕΛΤΑ.



Είμαστε όλοι ευγνώμονες, γιατί τα άξια χέρια των δύο ανδρών δεν επαναπαύτηκαν μετά τη συνταξιοδότηση, ούτε μαράζωσαν, ακουμπισμένα για ώρες ατέλειωτες στα τραπέζια στα καφενεία του χωριού.



Με θετική ενέργεια, πίστη στον Θεό και κοινωνική προσφορά , κερδίζουν χρόνο ζωής και ημέρες ευημερίας, κάτω από την προστασία του Τριαδικού Θεού, της Παναγίας μας και του Πολιούχου του χωριού μας Αγίου Αθανασίου.

Το πράσινο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου είναι χάρμα οφθαλμών, όπως παρατηρούμε στις φωτογραφίες ,τις οποίες μας έστειλε η φίλη μας, κυρία Βάσω Φ. Ηλιοπούλου.



Ανασαίνει όμορφα ο ναός και στολισμένος υποδέχεται τους πιστούς κατά τη Θεία Λειτουργία τις Κυριακές, στον Εσπερινό και στις γιορτές, καθ΄ όλο το Εκκλησιαστικό Έτος. Κάποια νέα άτομα από τις Η.Π.Α. που αναμένεται να παντρευτούν, μου έστειλαν μήνυμα ότι η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου συνδυάζει όλες τις προδιαγραφές των ονείρων τους, μόνο η απόσταση από εκεί έως τη Βαλύρα είναι απαγορευτική! Πολλά μυστήρια, γάμοι και βαπτίσεις , είναι στο πρόγραμμα προσεχώς να εκτελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Βαλύρα. Στολισμένος είναι έτοιμος να καλοδεχτεί τους πάντες!



Είθε το λαμπρό παράδειγμα, των κυρίων Γιώργου Καπότη και Δημήτρη Καρτερολιώτη, να μιμηθούν και άλλοι συνταξιούχοι κύριοι στο χωριό, οι οποίοι διακρίνονται από ιδιαίτερες δημιουργικές ικανότητες και δεξιότητες.Η Παναγιά μας ν΄ανταποδίδει σε θεία φώτιση και υγεία αυτή την ευγενική προσφορά τους.


Θερμές ευχαριστίες στην κυρία Βάσω Φ. Ηλιοπούλου, αγιογράφο και ιδιωτικό υπάλληλο, για το φωτογραφικό υλικό, και στον κύριο Χρήστο Π. Παπαγεωργίου,  αθλητικογράφο, για την έγκυρη και τάχιστη ενημέρωση.


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

21/8/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου