Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η Αμεση και Επείγουσα Αποκατάσταση του Αγροτικού Ιατρείου Βαλύρας

  

           Η κυρία Λιλή, η αείμνηστη νοσηλεύτρια της Βαλύρας.

                                 Φωτο: lyrasiblogspot.com


Μπορεί η αείμνηστη νοσηλεύτρια της Βαλύρας κυρία Λιλή (Αδαμαντία Γεωργακοπούλου) να τα διατηρούσε όλα ανθηρά στο Κοινοτικό Ιατρείο της Βαλύρας κατά την περίοδο 1950-1980, αλλά κάτι συνέβη στην πορεία και ο συγκεκριμένος χώρος  δεν έχει τύχει της κατάλληλης συντήρησης.  

Ο αξιόλογος Βαλυραίος κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου, αθλητικογράφος, επισκέφθηκε πρόσφατα το Αγροτικό Ιατρείο της Βαλύρας-Ιθώμης-Μεσσήνης και συναντήθηκε με έναν από τους δύο ιατρούς, τον κύριο Βασίλη Καμαρινόπουλο.

Διαπίστωσε μετά λύπης του, ότι οι δύο γιατροί κ.κ. Βασίλης και Θεόδωρος, χρησιμοποιούν έναν απαρχαιωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις συνταγογραφήσεις και οι ταλαίπωροι ασθενείς , ιδίως οι περισσότεροι που είναι υπερήλικες, να περιμένουν για πολλή ώρα στη σειρά για να τύχουν ιατρικής εξυπηρέτησης. Παράλληλα, ο εσωτερικός χώρος του Αγροτικού Ιατρείου δεν είναι κατάλληλος για να υποδέχεται ασθενείς.

Επειδή αυτή η δημόσια εικόνα είναι αποτρεπτική για τη Βαλύρα, στην οποία έχουν ανορθωθεί κατά τα τελευταία είκοσι και πλέον έτη πολυτελείς μονοκατοικίες και ζουν αρκετοί μορφωμένοι άνθρωποι και λαμπροί επιχειρηματίες, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, κατά τους επόμενους μήνες, ώστε να ανακατασκευαστεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα το Αγροτικό Ιατρείο.


Ιατρικός εξεταστικός χώρος στο Αγροτικό Ιατρείο. Φωτο: κο; Χρήστος Π. Παπαγεωργίου

Ο κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου εκτίμησε αδρά το κόστος ανακατασκευής και κατέληξε στα ακόλουθα:

1. Αγορά σύγχρονου ηλεκτρονικού υπολογιστή: 600 ευρώ

2. Αλλαγή wc, νιπτήρα, ντουζιέρας, πλακάκια, ελαιοχρώματα, συνολικά αγορά υλικών και τοποθέτηση :1000 ευρώ

Πολύ σωστά αναφέρει ο κύριος Παπαγεωργίου, ότι κάποιος πρέπει να πρωτοστατήσει για την σύντομη αποκατάσταση του Αγροτικού Ιατρείου.

-Προσωπικά, πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε με ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό, που έχει ευχαρίστηση να προσφέρει ο καθένας μας.

-Επίσης, αν κάποιος έχει στη διάθεσή του έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή και θέλει να τον δωρίσει στο Αγροτικό μας Ιατρείο, ας μη διστάσει να πράξει ανάλογα.

-Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε κάποια εταιρεία, η οποία θα ενδιαφερόταν, για διαφημιστικούς λόγους, να επισκευάσει το Ιατρείο, ας μας ενημερώσει.

-Οι προτάσεις σας είναι ευπρόσδεκτες.


                Χαμογελώντας η κα Λιλή, είναι σαν να μας λέει ότι θα τα καταφέρουμε!

                                             Φωτο:  lyrasiblogspot.com

Εύχομαι ο κύριος Χρήστος Π. Παπαγεωργίου να αναλάβει τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας, πρώτον γιατί είναι ένας έντιμος άνθρωπος, και δεύτερον , συγκριτικά με εμάς που ζούμε εκτός Βαλύρας, μπορεί να επιβλέπει τακτικά την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Όποιος έχει μία σοβαρή πρόταση, ας μας στείλει το μήνυμά του στη διεύθυνση: email: effiekond@gmail.com και ή να επικοινωνήσει άμεσα με τον κύριο Χρήστο Π. Παπαγεωργίου, στη σελίδα του Αστέρα Βαλύρας, στο Facebook. 

Σας ευχαριστούμε θερμά.


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

22/8/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου