Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Ανθρωπιστική Βοήθεια για τους Σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας

 






Ρεπορτάζ: κ. Χρήστος Π. Παπαγεωργίου, Αθλητικογράφος της ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας

Αξιέπαινη είναι η πρωτοβουλία της κυρίας Ελένης Λίβα, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους πληγέντες Λαούς στην Τουρκία και Συρία.Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο , τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Βαλύρας κ. Γιώργο Νικ. Φωτεινό και τη σύμβουλο κα Αθανασία Α. Μπατάλια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο παλιό Δημαρχείο Ιθώμης στη Βαλύρα, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 13- 15 Φεβρουαρίου και ώρες 9:30-13:00 για να προσφέρουν τη βοήθειά τους.



Το κομβόι αγάπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από τη Βαλύρα Μεσσηνίας συνεχίζει το ταξίδι του με τελικό προορισμό το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, προκειμένου να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα συσκευασμένα, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, φαρμακευτικό υλικό, είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα καινούργια), προς ενίσχυση των χιλιάδων πληγέντων του καταστροφικού σεισμού με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στη γειτονική μας Τουρκία και Συρία.



Οι φορείς της Βαλύρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ( Τοπική Κοινότητα Βαλύρας, Πολιτιστικός Σύλλογος ο “Θάμυρις”, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας, Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας F.C. , και Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας), σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου