Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σταυρός ενός Κοσμικού Ιωσήφ

 

                           Δεξιά ο Ιωσήφ  βασανίζεται από πονηρούς λογισμούς.


Δύσπιστος ο κοσμικός Ιωσήφ, πώς είναι δυνατόν να συλλάβει η Παρθένος, στον νου και στο σώμα, και να κυοφορήσει στην κεκαθαρμένη μήτρα της τον Άναρχο Θεό και Πατέρα ανά τους αιώνες....

Όπως τούτη η ξηρά ράβδος με τους κόμβους, που κρατώ, δεν θα βλαστήσει ως εκ θαύματος, ούτως και η Παρθένος Μαρία δεν συνέλαβε εκ Θεού τέκνο , διαβεβαιώνει τον μνήστορα Ιωσήφ ο πονηρός λογισμός της στυγνής ανθρώπινης λογικής, τον οποίο καλείται με θεία φώτιση να υπερνικήσει.

Ο σταυρός του Ιωσήφ απαιτεί αφ΄ ενός μεν να αποδεχθεί την θαυμαστή εκ Θεού σύλληψη και γέννηση του Ιησού Χριστού στην μήτρα της Παρθένου Μαρίας, αφ΄ ετέρου να δαμάσει τις προσωπικές του επιθυμίες και ορμές και να αφοσιωθεί στην προστασία της μητέρας και του θείου τέκνου της ανιδιοτελώς, με σταθερότητα και ψυχική ευχαρίστηση.

Ο Αριστόδημος στην Αρχαία Μεσσήνη , υπακούοντας στον χρησμό για την διάσωση της πόλης του από την απειλή των εχθρών, θυσίασε την πρωτοκόρη του και στη συνέχεια τον ίδιο τον εαυτόν του, καθώς και η Ιφιγένεια θυσιάστηκε εν Αυλίδι. Η ένθεη Αρχαία Ελλάδα, αν και δεν γνώρισε τον Σωτήρα Κύριο ημών Ιησού Χριστό, είχε τις ιέρειες της αφιερωμένες στους Θεούς της.... το μαρτύριό τους παραμένει απαθανατισμένο επάνω στα λευκά Πεντελικά μάρμαρα. Αν και ο Εβραϊκός λαός της Παλιάς Διαθήκης είδε πολλά εκ Θεού θαύματα, ουδέποτε ανεγνώρισε την ενανθρώπιση του Θείου Λόγου, ακόμη προσμένει την γέννηση του Μεσσία του. Οι Εβραίοι της Παλαιάς Διαθήκης, πλήρωναν αντίτιμο στους ιερείς του ναού του Σολομώντος για προστασία των πρωτότοκων παιδιών τους, να μην τα κατάσχει ο Θεός, προκειμένου να παραμείνουν στην οικογένεια και να αναλάβουν την μεγάλη υλική, πατρική περιουσία τους, προσαρμόζοντας τους θείους νόμους στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Ο Ηρώδης , που κατ΄ εξαίρεση πίστεψε στους Μάγους, ότι γεννήθηκε ο Χριστός στη  Βηθλεέμ, μανιώδης και καχύποπτος κατέστη, προς το υποτιθέμενο συμφέρον του έδρασε τάχιστα, κατασφάζοντας τα νήπια κάτω των δύο ετών, ώστε τέκνον εκ Θεού να μην υπάρξει επί γης, και διαταράξει την δύναμη της εξουσίας του...Κι όμως! Ο Θεός κατοικεί εντός κάθε ανθρώπου, και περιμένει μακρόθυμα να αποκαλυφθεί....αν ποτέ το κατορθώσει πνευματικά ο κοσμικός άνθρωπος σε αυτήν την ζωή.

Ο κτητικός, προχωρημένης ηλικίας Ιωσήφ, καλείται να ελέγξει την αλόγιστη σεξουαλική επιθυμία του και να πάψει να έλκεται από την εξωτερική ομορφιά των γυναικών τριών και τεσσάρων δεκαετιών κάτω της χρονολογικής ηλικίας του, από την γοητεία της αέναης εξωτερικής νεότητος. Χρειάζεται να δουλέψει συστηματικά με τον εαυτόν του, και να δαμάσει τις σαρκικές ορμές και τα πάθη του, καλείται να προστατέψει την γυναίκα-σύντροφο, και να προωθήσει την πνευματική τους ανάπτυξη, χρειάζεται να φωτιστεί, για να μην παραμένει ανένδοτα ο εκμεταλλευτής και άρπαγας της ζωής του “ωραίου φύλου”.

Ρακένδυτες πνευματικά , ατιμασμένες ψυχοσωματικά, τραυματισμένες βαθύτατα είναι οι σύγχρονες Μαρίες, όπως  παρουσιάζονται μέσα από τον τύπο, τη μόδα, τις αντιλήψεις, στάσεις, απόψεις , τα σύγχρονα ήθη και έθιμα, τις ανεξέλεγκτες διαστροφές των ανδρών, αλλά και των ιδίων των ψυχικά πασχόντων γυναικών, όπως καταγράφει τα φαινόμενα των καιρών μας, με μελανά χρώματα, η σύγχρονη πραγματικότητα.

Κάθε προϊόν που κυκλοφορεί στο διεθνές εμπόριο παραπέμπει σε σεξουαλικό υπονοούμενο, αυτό είναι το βασικό κίνητρο, ο στόχος της πρόσκαιρης σαρκικής επαφής και απόλαυσης.

Ποιος ευλογημένος Ιωσήφ των ημερών μας, είναι διατεθειμένος να σηκώσει τον σταυρό του και να δει τον Θείο Λόγο της αγάπης , της ειρήνης , της αλήθειας και της ζωής; Να προσκυνήσει την Εσταυρωμένη Αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και να αναγεννηθεί εντός του;

Είθε το νέο έτος 2024 να μας προσφέρει, με τις ευλογίες του Σωτήρος Χριστού, θεία επίγνωση και φώτιση.


Ο Θεός  μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

29/12/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου