Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Άνοιξαν οι πόρτες της Βαλύρας για να ακούσουν τα κάλαντα!

      

                     Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας παρακολουθούν την ομιλία

                       της Συγγραφέως-Λαογράφου κας Γαρυφαλιάς Κατσαμπάνη-Τσαγκάρη.

                                                              Φωτό: Ελευθερία Οnline

Πιστά στην παράδοση του τόπου μας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ήθη και έθιμα του χωριού μας , οι επιμελείς , ευσυνείδητοι και ακούραστοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, πήραν τους δρόμους στις πάνω και κάτω ρούγες του χωριού, και είπαν τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα. Ξεσήκωσαν ευχάριστα τους κατοίκους του Μπιζανίου που τους καταχειροκρότησαν όχι μόνο για την καλλιφωνία τους και τις μετά μουσικών οργάνων άριστες επιδόσεις τους, αλλά και για την ευγενική πρωτοβουλία και τον σεβασμό προς την παράδοση του τόπου μας.

Με θερμές ευχές και χαμόγελα ανταπέδωσαν οι οικοδεσπότες του χωριού τη χαρά που έλαβαν, και με μεγάλη αγάπη αγκάλιασαν  τους επιμελείς μαθητές μας, επαινώντας  τους για την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους. Όλοι διεπίστωσαν ευχάριστα πόσο αναγκαίο ήταν να ανοίξουν  οι πόρτες της Βαλύρας και να καλοδεχτούν τα αγαπημένα μας παιδιά, να τους ευχηθούν υγεία, ευημερία και χαρά,  ώστε “στο σπίτι που ήρθαν πέτρα να μην ραγίσει και ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει”.

Περιχαρής ο κ. Νίκος Καρύδης, γεωπόνος, σύζυγος της κας Σοφίας Μπούτση και πατέρας δύο  υπέροχων αγοριών,   επίσης δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Αστέρα FC, απαθανάτισε το δρώμενο με τα κάλαντα, και το μοιράστηκε μαζί μας στο fb, ώστε όσοι ζούμε εκτός Βαλύρας να απολαύσουμε τα μικρά αστέρια της γενέτειράς μας.

Ο ίδιος , καθώς και οι Μπιζανιώτες γείτονές του γράφουν τα ακόλουθα στη σελίδα τους στο Fb:

Η ημέρα μας επιφύλασσε μια ωραία έκπληξη!

Μεγάλη τιμή η επίσκεψη των μαθητών και των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου στην πόρτα μας!

Μας τραγούδησαν τα κάλαντα, μας γέμισαν ευχές και μας χάρισαν χαμόγελα!

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Καλά Χριστούγεννα!

Η αισθαντική κα Ρόζυ Καρύδη, έσπευσε να τους ευχηθεί ολόκαρδα:

Και του χρόνου Αστεράκια μας !!!!!!

Υγεία και άπειρη αγάπη στις οικογένειές σας.

Ο κ. Βασίλης Χαλικούρας τους έστειλε γραπτώς τις ολόθερμες ευχές του:

Και του χρόνου με υγεία και ευτυχία!

Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι δεν λησμονιέται η παράδοσή μας στο πέρασμα του χρόνου, και τα παιδιά συνεχίζουν να διδάσκονται από μικρή ηλικία τον τρόπο διατήρησής της. Γίνονται τα ίδια κοινωνοί των εθίμων του τόπου μας και υιοθετούν τα ευγενή ήθη των προγόνων μας. Οι αναγνώστες της Εφημερίδας της Βαλύρας ευχαριστούν θερμά τον κ. Νίκο Καρύδη , γεωπόνο, που δεν παρέλειψε να αναδείξει τη Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία των μαθητών της όμορφης Βαλύρας μας.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!


Ο Θεός  μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

22/12/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου