Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Όταν γινόμαστε μία γροθιά όλα γίνονται πιο μαγικά!

                  



       

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Ηλ. Αθανασόπουλος, ανάμεσα στα εκλεκτά μέλη 
των Συλλόγων της Βαλύρας



Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και αρμονικής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου 2023 στην πλατεία της Βαλύρας, με την αμέριστη συμβολή του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Θάμυρις”, του Αστέρα FC Βαλύρας , και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. Οι μεγάλοι ξανάνιωσαν και οι μικροί απογειώθηκαν, σαν φωτεινά αστέρια στον ουρανό, με τις εκπλήξεις της βραδιάς, παρουσία του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γιώργου Ηλ. Αθανασόπουλου και του Πρόεδρου της Βαλύρας, κ. Δημήτρη Στ. Τσιλίκα, καθώς και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας, με τον δραστήριο κ. Κώστα Θ. Καυκούλα, που παράλληλα είναι αρχηγός στο Δ.Σ. του Αστέρα. Οι εθελοντές επί το έργον αγίασαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους!


 


                  
                                Ο Πρόεδρος της Βαλύρας κ. Δημήτρης Στ. Τσιλίκας 
                            με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Θαμυρις" 
              κα Αγγελική Φωτεινού-Μπουρίκα, δίπλα στον εντυπωσιακό Άγιο-Βασίλη


Όταν γινόμαστε μία γροθιά όλα γίνονται πιο μαγικά”, διαπιστώνει ο Αστέρας FC Βαλύρας και “όταν οι σύλλογοι συμπράττουν το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό”, υποστηρίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας "Ο Θάμυρις”.


                               Μέλη του Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας

Κρίνοντας από τα λαμπερά πρόσωπα της βραδιάς , τις αγκαλιές και τα χαμόγελα, καθώς και τον εντυπωσιακό στολισμό, δεν μπορεί να είναι τα πράγματα διαφορετικά! Κουράστηκαν οι άγγελοι της προσφοράς και εθελοντικής εργασίας στη Βαλύρα, και το αποτέλεσμα  ήταν καταπληκτικό!


                 Οι εθελοντές επί το έργον της διακόσμησης στην πλατεία της Βαλύρας



Αναρωτήθηκα ποιος είναι ο ωραίος Άγιο-Βασίλης, και μία Βαλυραία φίλη μου στην Αθήνα μού εξήγησε ότι πρόκειται για μία κυρία, η οποία διαθέτει εντυπωσιακό παρουσιαστικό. Καθόλου δεν πειράζει στην προκειμένη περίπτωση, άλλωστε ο πραγματικός Άγιος Βασίλειος της Καισαρείας ήταν κοντός και ισχνός, λόγω της συνεχούς νηστείας, και ούτε που θα διανοείτο να αφαιρέσει τα ιερατικά του άμφια για να φορέσει την κόκκινη στολή του Άγιο-Βασίλη της Coca Cola και των ημερών μας...πόσο μάλλον να κατεβαίνει σαν καλικάτζαρος από τη καμινάδα για να φέρει   δώρα σε τόσα παιδιά νυχτιάτικα... βέβαια, τα χρυσά πνευματικά Του δώρα δεν συγκρίνονται με τα απλοϊκά των κοσμικών ανθρώπων.Πάντως, οι αξιολάτρευτες γυναίκες της Βαλύρας είναι πολύ γενναιόδωρες και φιλόξενες, που κάθε ημέρα της ζωής τους είναι, ιδίως για τα μικρά παιδιά, ένας Άγιο-Βασίλης διαρκείας.




                                  Τα ακούραστα μέλη του Αστέρα FC Βαλύρας 

 Ο   Χριστούλης, στη φάτνη των αγιογραφιών, είναι σπαργανωμένος όπως οι νεκροί σε φάτνη-φέρετρο, γιατί η γέννησή του είναι το προμήνυμα της επερχομένης σταύρωσής Του, ενώ κάτω από το δένδρο της Βαλύρας είναι ντυμένος σαν παιδάκι του Δημοτικού Σχολείου, και κάθεται ανάμεσα στη μητέρα του και τον θετό του πατέρα Ιωσήφ, ο δεύτερος, στην δεδομένη περίπτωση, δε απορεί καθόλου πώς η Αειπαρθένος Μαρία απέκτησε θείο τέκνο, γιατί δεν τον γεμίζει αμφιβολίες ο διάβολος στο αυτί , κρατώντας ένα ξερό  ραβδί και λέγοντάς του όσο αυτό θα πετάξει κλαδιά, άλλο τόσο είναι πιθανόν η Μαρία να γέννησε με τον Θεό παιδί...Όλα απλά και χαρούμενα φαίνονται στο ντεκόρ της πλατείας της όμορφης γενέτειράς μας, στα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά, εκείνο όμως που πραγματικά λαμπρύνει τη γιορτή είναι η κοινωνική συμπόρευση, το γεγονός ότι είναι αγαπημένοι οι άνθρωποι μεταξύ τους και αυτό τους γεμίζει αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το αύριο.

Βέβαια, αν ο κ. Πάνος Μανιάτης είχε συνεργαστεί με τους κ.κ. Νίκο και Βασίλη Π. Μπουρίκα, ενδεχομένως θα βλέπαμε τον Άγιο -Βασίλη επάνω στην άμαξά του να τη σέρνουν τα ελάφια που εκτρέφονται στον κάμπο  του χωριού, και ο αγαπημένος κοκκινομύτης των παιδιών, αλλά αυτό είναι σενάριο για την επόμενη χρονιά...να είμαστε καλά.  Σε αυτή τη φαντασμαγορική γιορτή τα ελάφια ήταν οι όμορφες κοπέλες της Βαλύρας!

Το αξιοθαύμαστο είναι ότι οι Σύλλογοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή την όμορφη γιορτή, που θα μείνει αξέχαστη στα μάτια των παιδιών, να τη θυμούνται μέχρι τα βαθιά τους γεράματα....



Ο κ.  Καυκούλας, αρχηγός του Δ.Σ.του Αστέρα και Σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Βαλύρας με τον αεικίνητο  και αποτελεσματικό κ. Κλειώτη.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα της Βαλύρας εύχεται ολόθερμα στον Δήμο Μεσσήνης και σε όλους τους συμπατριώτες μας, εντός και εκτός Ελλάδος, Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα, και με το καλό να δεχτούμε το Νέο Έτος 2024, με  πίστη στον Θεό, υ-γ-εί-α, ευημερία, πρόοδο , κοινωνική συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη , όλα τυλιγμένα γιορτινά με πολλή αγάπη.

                     
 Οι "έλαφοι" της προσφοράς στην όμορφη Βαλύρα μας.

Θερμές ευχαριστίες,  σε όσους τράβηξαν αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες!


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

10/12/2023  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου