Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές προς τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο

 

              Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

                                        Φωτό: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης


Προς τον

Σεβασμιώτατο

Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης

κ. Ευστάθιο

Μητρόπολη Σπάρτης


Αθήνα, 25η Δεκεμβρίου, 2023


Σεβασμιώτατε  πάτερ Ευστάθιε


Η ηθική ανδρεία σας και αυταπάρνηση υπέρ του ποιμνίου σας, η ενσυναίσθηση, ευσυνειδησία, και η γενναιοδωρία της υπέρλαμπρης ψυχής σας, σάς έχουν καταστήσει διαχρονικά, με τη δύναμη του Λόγου του Θεού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, αρετών δοχείον και άμεμπτον ταμείον αγαθών.

Με αδιάσειστον ελπίδα βαδίζει το Χριστώνυμο πλήθος τον δρόμο που χαράσσει η αγία παρουσία Σας, η οποία δίνει νόημα στους πνευματικούς στόχους του καθενός μας.

"Όμμα πεφωτισμένο, διάνοια ολόφωτη , και πνεύμα εξηγνισμένον" ζητούσε με πίστη ακράδαντη  στην Υπερευλογημένη Θεοτόκο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, και η χάρη Της έλαμψε εντός του και εντός σας....

Ζωντανή απόδειξη της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού και της Εσταυρωμένης αγάπης Του είστε για εμάς, τα νήπια αυτού του φθαρτού κόσμου, που δεν έχομε ακόμη φοιτήσει στην πρώτη τάξη του Σχολείου του Θεού.

Θερμή παράκληση, ο Παντοδύναμος Θεός να πληθύνει με υγεία τις ημέρες σας, να σας κρατεί αλώβητο στον χρόνο, και να αυξάνει τις μοναδικές ευκαιρίες που προσδίδει η ενεργός και ανιδιοτελής παρουσία και θεία ευλογία Σας στην πνευματική μας πορεία.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέον Έτος 2024 από τους συμπατριώτες μας , στη γενέτειρά μας Βαλύρα και εκτός Ελλάδος.


Εις πολλά έτη Δέσποτα.


Με θερμούς ασπασμούς

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

25/12/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου