Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βαλύρας διδάσκονται δια ζώσης στις τοπικές επιχειρήσεις

                    

                                Ο αρτοποιός κ. Γιώργος Μπουρολιάς επί το έργον. 

                                       Φωτό: κα Αγάπη Συκιωτάκη Μπουρολιά

Μία ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν πρόσφατα οι φρόνιμοι και ευγενικοί μαθητές του Νηπιαγωγείου Βαλύρας, υπό την καθοδήγηση της δραστήριας δασκάλας τους. Αυτή τη φορά επέλεξαν το επάγγελμα του αρτοποιού και ζαχαροπλάστη, γι΄αυτό επισκέφτηκαν έναν από τους παραδοσιακούς φούρνους του χωριού μας, την οικογενειακή επιχείρηση του κ. Γιώργου Μπουρολιά και της συζύγου του κας Αγάπης Συκιωτάκη-Μπουρολιά, η οποία τυγχάνει Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας.

Χαρούμενα τα παιδιά, με περιέργεια για μάθηση, απογείωσαν τη διάθεση του κυρίου Γιώργου Μπουρολιά, που φαίνεται ότι το διασκέδασε αρκετά, παλινδρομώντας στα δικά του μαθητικά χρόνια.

Βεβαίως, στην εποχή του αγαπητού συμμαθητή μας Γιώργου, κατά τη δεκαετία του 1960, δεν υπήρχε Νηπιαγωγείο στη Βαλύρα και τα μικρά παιδιά δεν έβλεπαν την ώρα να μεγαλώσουν γρήγορα και να φοιτήσουν στην Πρώτη Δημοτικού, να κρατούν τη σχολική σάκα τους και να χαίρουν του θαυμασμού όλων για τις σχολικές τους επιδόσεις, δέκα, άριστα με τόνο έπαιρνε στο σχολείο ο μικρός Γιώργος Μπουρολιάς!

Η δραστήρια κα Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά, η οποία λίγο μετά τα μεσάνυχτα είναι καθημερινά στο πόδι για να ζυμώσει τον άρτο της ημέρας και να παρασκευάσει τα γλυκίσματα για τους πιστούς πελάτες της στη Βαλύρα, απαθανάτισε χαρούμενη με τον φακό της τους μαθητές. Επίσης, συνέλαβε τον αγαπητό σύζυγό της με φωτισμένο πρόσωπο, γεμάτο από  την ευχαρίστηση της προσφοράς προς τους μικρούς επισκέπτες τους, τα χαριτωμένα βλαστάρια του χωριού μας.  Αδιαμφισβήτητα  ενθουσιάστηκε το Ζεύγος Μπουρολιά όσο και  οι μαθητές με τη δασκάλα τους!


                                     Ενδιαφέρον επάγγελμα..να το σκεφτούμε!

                                      Φωτό: κα  Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά

Δέκα  χαριτωμένα, μεγάτα ζωή και ανεμελιά παιδιά της Βαλύρας παρατηρούμε στις φωτογραφίες, έτοιμα να απογειώσουν τη σημερινή μας διάθεση.

Και τι δεν διδάχτηκαν  οι μικροί μαθητές στο αρτοποιείο του ζεύγους Μπουρολιά, αφού είδαν από πρώτο χέρι τα υλικά παρασκευής άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής, τον φούρνο, τους πάγκους, την έκθεση των προϊόντων, κυρίως τους πρωτεργάτες του οικοδομήματος της κερδοφόρας επιχείρησης, οι οποίοι τους εξήγησαν με απλό και γλαφυρό τρόπο ποιο είναι το τόσο σημαντικό έργο τους.

Είναι γεγονός ότι παρόμοιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες δεν ενισχύουν απλά τη μάθηση του περιβάλλοντος και των επαγγελμάτων, επίσης αυξάνουν την αντίληψη οπτικά  , ακουστικά, και απτικά και δυναμώνουν τα θετικά συναισθήματα, όπως είναι η αυτοπεποίθηση και η ασφάλεια, καθώς και η κοινωνικότητα των μικρών μαθητών.


                         Βλέπετε παιδιά μου; Φωτό: κα Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά

Τώρα, πόσα παιδάκια ταυτίστηκαν με το ζεύγος Μπουρολιά και αποφάσισαν να επιδοθούν στο συγκεκριμένο επάγγελμα, φαίνεται από τα υλικά και τα ταψιά της μητέρας τους που ανακάτεψαν στο σπίτι για να ζυμώσουν το δικό τους ψωμί, μόλις επέστρεψαν από την  εκπαιδευτική τους δραστηριότητα!

Θερμές ευχαριστίες στο ζεύγος Γιώργου και Αγάπης Μπουρολιά για την ευγενική προσφορά τους προς τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Βαλύρας, και για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ανάρτησαν στο fb.Σίγουρα τα παιδιά είναι "η ομορφιά και η χαρά της ζωής" όπως τονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας.Συγχαρητήρια στη δραστήρια δασκάλα τους. Και σε άλλα πολλά και άκρως ωφέλιμα!


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

4/11/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου