Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Το μεγάλο αντίο στον αθάνατο Πέτρο Θέμελη

  



 Ρεπορτάζ: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου


Στην Αρχαία Ιθώμη του ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ετάφη σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2023, στις 14:00 μ.μ. ο "ημίθεος" καθηγητής Αρχαιολογίας κ.κ. Πέτρος Θέμελης. Ως τελευταία επιθυμία του, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 χρόνων, ήταν να ταφεί εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ιθώμης, στην αναστήλωση και ανάδειξη της οποίας αφιέρωσε την ίδια τη ζωή του.




Έπειτα από παρέμβαση του πρώην Μεσσήνιου υπουργού Πολιτισμού-προέδρου του Διαζώματος κ. Σταύρου Μπένου και τη συναίνεση του Μητροπολίτου Μεσσηνίας , κ. Χρυσοστόμου, η επιθυμία του καθηγητή πραγματοποιήθηκε.


Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου στην Αθήνα, και την Πέμπτη ακολούθησε η ταφή στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ιθώμης του Δήμου Μεσσήνης.


Συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος πολιτικών ήταν παρόντες τόσο στην νεκρώσιμο ακολουθία, όσο και στην ταφή για να αποχαιρετήσουν τον επιφανή αρχαιολόγο.  


Η Αρχαία Ιθώμη θα θυμάται για πάντα τον επιστήμονα που την αναστήλωσε και οι επισκέπτες από κάθε περιοχή του κόσμου θα τον θαυμάζουν για το έργο που άφησε.


Στην τελετή της ταφής παρεβρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Διαζώματος στο οποίο ο Πέτρος Θέμελης ήταν Αντιπρόεδρος, Σταύρος Μπένος, ο αρχιτέκτονας Μανώλης Κορρές, επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά και άλλα στελέχη της Υπηρεσίας. Από την Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας διακρίνουμε τον καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά και τις καθηγήτριες Ελένη ζύμη και Μαρία Ξανθοπούλου. Επίσης τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον Ιθωμίτη Αντιδήμαρχο Δημήτρη Αθανασακόπουλο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κώστα Πανούση, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Βαλυραίο οραματιστή των Αρχαίων Ιθωμαίων Γιάννη Ελ. Λινάρδο, τον πρώην Δήμαρχο Ιθώμης Κώστα Γεωργακόπουλο, εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, εκπαιδευτικούς κ. ά.


Ο Παντοδύναμος και Ελεήμων Θεός ας αναπαύσει τον άξιο Έλληνα-ήρωα στον Παράδεισο.Είθε η Ελλάδα να αναδείξει νέα τέκνα στο εγγύς μέλλον, που θα αναλάβουν επιτυχώς το σημαντικό έργο του.
Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου