Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Θρίαμβος η καλοκαιρινή παράσταση του Χορευτικού Συλλόγου Μελιγαλά!

                 




Το βράδυ της Δευτέρας, 8 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή παράσταση του Χορευτικού Συλλόγου Μελιγαλά, με δασκάλα χορού τη νύμφη της Μεσσηνίας ,  κα Τόνια Ηλιοπούλου, και σκηνοθέτη τον πολυτάλαντο αδελφό της κ. Πάνο ΗλιόπουλοΗ εκδήλωση  έλαβε χώρο στις 21:15 στο όμορφο «Θεατράκι» του Μελιγαλά που χωρά  πολλούς!  Τα μέλη του Συλλόγου κάλεσαν όλους να συμμετάσχουν και να απολαύσουν μια εκδήλωση ξεχωριστή, υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος «Ταξίμ». Συμμετείχε και ο Βαγγέλης ΚώτσοςΗ χορευτική παράσταση διοργανώθηκε με τη στήριξη τού Δήμου Οιχαλίας και μάγεψε κυριολεκτικά τους θεατές με τον άριστο συντονισμό και την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών του χορευτικού Συλλόγου, που δεν έχασαν ούτε ένα βήμα επί σκηνής, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους  με τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές τους.



Η  έμπειρη δασκάλα παραδοσιακών χορών, κα Τόνια Ηλιοπούλου, καταχειροκροτήθηκε και έδρεψε δάφνες για το πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, καθώς και για τη μεταδοτικότητα που έχει στη διδασκαλία της, αφού όλοι ήταν σίγουροι ότι κατέχουν επαρκώς τα σωστά βήματα και το απέδειξαν περίτρανα επί σκηνής, εκτελώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.





Οι παραδοσιακοί χοροί του τόπου μας, αλλά και όλης της Ελλάδας ζωντανεύουν μέσα από αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια, που συν τοις άλλοις φέρνει τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων κοντά, και τους δένει αρμονικά μέσα από  έναν κοινό και θεάρεστο σκοπό.



Η κα Τόνια Ηλιοπούλου, με το πλούσιο ταλέντο και την ομορφιά που την προίκισε ο Θεός, αλλά και η ίδια από την παιδική της ηλικία καλλιέργησε δεόντως με σύνεση και σεμνότητα, είναι η κινητήριος δύναμη σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας, όσον αφορά τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών. Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και στην εργασία της, όπου ως πρόεδρος των εργαζομένων των ΚΕΚ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών) δεν παύει να αγωνίζεται και να προσφέρει τα μέγιστα.



Ο Μελιγαλάς είναι ιδιαίτερα αγαπητός  στους Βαλυραίους, αφού εκεί εδράζεται το Γυμνάσιο και Λύκειο στο οποίο όλοι   φοιτήσαμε, καθώς και αρκετοί φίλοι των μαθητικών μας χρόνων εκεί ζουν, γι΄αυτό και οι κοινωνικές εκδηλώσεις στον Μελιγαλά δεν αφήνουν τους κατοίκους της Βαλύρας ασυγκίνητους.

Επίσης, στη Βαλύρα έχουμε ως πηγή έμπνευσης την αγαπητή νύφη μας, την εκ Μελιγαλά ορμώμενη άξια φιλόλογο, κα Ουρανία Μαυρίκη-Μπόβη, που προσφέρει σημαντικά  στην Τοπική Κοινότητα   , οπότε η Βαλυραία κα Τόνια Ηλιοπούλου επιστρέφει επαξίως αυτή την εκ Θεού δωρεά στον αγαπημένο μας Μελιγαλά με σοβαρή εργασία , αγκαλιές και πλούσια χαμόγελα, κλέβοντας πολύτιμο χρόνο από το βαρύ καθημερινό της πρόγραμμα,  σταθερά κατά τη διάρκεια όλου του έτους. 



Σημαντικό είναι ότι ο  κ. Πάνος Ηλιόπουλος, που διακρίνεται τόσο για τη λογοτεχνική του έφεση όσο και για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στη σκηνοθεσία - σπουδές ,  έπαινοι , βραβεύσεις , επιτυχή πορεία στο   θέατρο- πέραν των προσωπικών του υποχρεώσεων αυτήν την περίοδο, στάθηκε συναισθηματικά   δίπλα στην αδελφή του και στήριξε με τον καλύτερο τρόπο, ως επαγγελματίας σκηνοθέτης, την προσπάθεια του Χορευτικού Συλλόγου Μελιγαλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απογειωθεί η παρουσία των χορευτών επί σκηνής και να μαγέψει το πλήθος τον παρευρισκόμενων, που ενώθηκαν στη συνέχεια με τους χορευτές   και εκδήλωσαν ευχάριστα τις καταπιεσμένες χορευτικές τους δεξιότητες.




Όπως μάς ενημέρωσε ο κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου, την εκδήλωση τίμησαν  ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπονήσου κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, η δήμαρχος Οιχαλίας κα Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος Η. Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Δημήτρης Αθανασακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας κ.κ. Κώστας Δημητρακόπουλος και Αντώνης Χιώτης, ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας κ. Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαλύρας και του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας,  κ. Δημήτρης Τσιλίκας με τη σύζυγό του κα Σοφία Μάγειρα, και πλήθος κόσμου από τον Μελιγαλά και τα γειτονικά χωριά.

Συγχαρητήρια στον Χορευτικό Σύλλογο Μελιγαλά, κοσμήσατε τις ιστοσελίδες μας με την άριστη παρουσίας σας, και του χρόνου με υγεία!

Θερμές ευχαριστίες στην κα Βάσω Φ. Ηλιοπούλου, Αγιογράφο,  για την ενημέρωση και την αποστολή φωτογραφιών.

Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

9-7-2024

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου