Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Δεν είμαστε μόνοι...γι΄αυτό πρόσεξε αδελφέ μου τι με ρωτάς!

                          

                                                                      Πόρτα στο φως


Κάθε στιγμή στη ζωή μας συμβαίνουν άπειρα θαύματα, ασχέτως αν εμείς  λαμβάνουμε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα και δεν τα συνυπολογίζουμε στη λίστα των "θαυμάτων".

Το γεγονός και μόνο ότι η φυγόκεντρος δύναμη της γης  δεν μάς εκσφενδονίζει στο διάστημα , αλλά μάς συγκρατεί  η βαρύτητα,   μέγα θαύμα  υποστηρίζουν οι φυσικοί επιστήμονες ότι είναι. Άπειροι κομήτες και διάττοντες αστέρες περνούν επάνω από την κεφαλή μας, αλλά, προς Δόξαν Θεού , κανένας δεν έχει ακόμη κεραυνοβολήσει του νου μας την «άσκεπη» στέγη .

 Η γλυκιά μπουκιά στο στόμα μας, μέγα θαύμα δεν είναι;  Δυστυχώς την έχουμε ως δεδομένη! Τα θαύματα των Αγίων της Ορθοδοξίας μας για τους πιστούς είναι η εκδήλωση της  δύναμης του Σταυρού του Κυρίου μας, και η χάρη του Αγίου Πνεύματος, αλλά για  τους άπιστους μέγα σκάνδαλο. Κι όμως, είναι τόσο οφθαλμοφανή όταν συμβαίνουν , ώστε αποδεικνύεται περίτρανα  η παρουσία και προστασία του Τριαδικού Θεού στη ζωή μας.

Πριν δέκα χρόνια, ανήμερα της εορτής της Αγίας Κυριακής,

η πενηντάχρονη  Ζωή, με καταγωγή από την Καλαμάτα και κάτοικος του κέντρου της Αθήνας, αφού εκκλησιάστηκε το πρωί στον ιερό ναό της Ενορίας της και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων, με αίσθηση ψυχικής ανακούφισης επέστρεψε στο σπίτι της. Ο αδελφός της, που διέμενε μαζί της ,απουσίαζε εκτός Αθηνών μέχρι το αργά το βράδυ, κι εκείνη συνειδητοποίησε ότι το πρωί φεύγοντας βιαστικά, για να προλάβει τον Όρθρο, ξέχασε τα κλειδιά του σπιτιού επάνω στο  τραπέζι του σαλονιού.

Το οροφοδιαμέρισμα της  Ζωής  βρίσκεται στον δεύτερο όροφο και η πόρτα της κουζίνας βλέπει προς τον φωταγωγό. Λόγω φοβίας μην κλειδωθεί εκτός,   ουδέποτε κλείδωνε αυτή τη βοηθητική πόρτα, άλλωστε για να διαρρήξει κάποιος το διαμέρισμά της έπρεπε να μπει πρωτίστως στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

-Θα ανέβω σιγά-σιγά από τις σκάλες του φωταγωγού είπε στην κυρία του πρώτου ορόφου, αν και εκείνη της πρότεινε να καλέσουν αμέσως κλειδαρά.

Η  όμορφη  με τα γαλαζοπράσινα μάτια και το γλυκό χαμόγελο Ζωή,  ξεπερνά σε βάρος τα  120  κιλά, αν και είναι ένας   άνθρωπος με πολύ καλό συντονισμό και ισορροπία   σώματος . Ακόμη και μετά από δέκα χρόνια, οδηγεί   μηχανή   πολλών κυβικών, καλύτερα κι από άνδρα οδηγό!

Καθώς ανέβαινε, όσο προσεκτικά μπορούσε, ένα σαθρό σκαλοπάτι λύγισε ξαφνικά, δεν πρόλαβε να κρατηθεί γερά,    με αποτέλεσμα να χάσει χωρίς καν να το καταλάβει την ισορροπία της, και να  προσγειωθεί κατακόρυφα προς τα κάτω.

Έκτοτε, το μόνο που θυμάται, είναι ότι μία δύναμη την τύλιξε και  συγκράτησε γερά,  με αποτέλεσμα να  πατήσει ορθή στο ισόγειο, με ομαλό τρόπο, λες και πήδηξε από ένα σκαλοπάτι μόλις 20 εκατοστών!

Προς Δόξαν Θεού σώθηκε, και αυτό ήταν το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής της. Δεν είχε πλέον σημασία η κλειστή πόρτα του διαμερίσματος. Η Ζωή  πήρε τον δρόμο για τον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής στη Λεωφόρο Αμφιθέας, και έμεινε εκεί μέχρι που ο επίτροπος κλείδωσε αργά το βράδυ την  είσοδο της εκκλησίας.

Όταν επέστρεψε, ο αδελφός της την περίμενε ανήσυχος και άρχισε να την ρωτά τι ακριβώς συνέβη.

-Είμαι πολύ πολύ ευτυχισμένη, του απάντησε με ένα πλατύ χαμόγελο και μάτια γεμάτα φως, και ύστερα πρόσθεσε: Δεν είμαστε μόνοι…   γι΄ αυτό πρόσεξε αδελφέ μου τι με ρωτάς!

Η προστασία της Αγίας Κυριακής να σκεπάζει όλους όσους τιμούν με ευλάβεια τη μνήμη της.

Απολυτίκιον. Ήχος α΄.

Φερωνύμως τη κλείσει την σπουδήν σου κατάλληλον, ανεδείξω αληθώς, Κυριακή μεγαλώνυμε. Κυρία σαρκώς τε και παθών ατίμων εφάνης ανδρικώς, και παρέχεις τας ιάσεις τοις ευσεβώς των ναώ σου προσπελάζουσι, δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω εν κινδύνοις ημών προστάτιν δείξαντι.

Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

7-7-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου