Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Το Ευλογημένο Φρέαρ του Βαλυραίου κ. Θεόδωρου Χαρ. Σταυριανόπουλου στον Καρποφόρο του Παράδεισο

 


                                  Φωτογραφίες: κ. Θεόδωρος Χαρ. Σταυριανόπουλος στο FB

 

Με δημιουργικό πνεύμα και θετική διάθεση υποδέχτηκε το Καλοκαίρι ο κ. Θεόδωρος Χαρ. Σταυριανόπουλος,  πλήρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των κόπων του.  Με μεθοδικότητα καλλιεργεί, στο γόνιμο έδαφος  του  κήπου του στην Καλαμάτα, πολλά είδη κηπευτικών,  αξιοποιώντας τους υδάτινους πόρους  που έχει στη διάθεσή του.

-Το πηγάδι είναι δηλωμένο για να μη βιαστεί κάποιος και πει το νερό το έχουμε για ύδρευση και όχι για άρδευση, διευκρινίζει ο δραστήριος καθηγητής μαθηματικών, λογοτέχνης αλλά και άριστος καλλιεργητής κηπευτικών. Με συντροφιά  την καλή του Σαμαρείτιδα, τη δραστήρια φιλόλογο κα Γωγώ Μαγκλάρα, και τι δεν καταφέρνουν με τα  εργατικά τους χέρια!



-Λίγα απ' όλα!

Βγάλαμε τις πατάτες. Τώρα η παραγωγή περιλαμβάνει ντομάτες, αγγούρια, πιπεριέςμελιτζάνεςφασόλιακολοκύθια, μαρούλια και ακολουθούν οι μπάμιες σε νεαρά ηλικία ακόμα, δήλωσε περιχαρής ο ποιητής των ποικιλόχρωμων  λαχανικών.



Υπάρχει όμως κι ένα άλλο φρέαρ, της αστείρευτης δημιουργικής σκέψης και εθελοντικής προσφοράς του κ. Θεόδωρου Χαρ. Σταυριανόπουλου στα κοινά. Ο ποιητής  βρίσκεται, με αδιάλειπτη προσοχή, σε  συνεχή εγρήγορση…ξαγρυπνά και  σκέπτεται   πώς να συμβάλλει ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, σε κοινωνικό επίπεδο , παρεμβαίνοντας θετικά, με τις πινελιές του κοφτερού λόγου του, και την δια ζώσης, ενεργό  παρουσία του, όπου οι περιστάσεις τον καλούν!



 Το  δημοφιλές ζεύγος, με τις δύο επιστήμονες θυγατέρες,  στέκεται λυγερό ενάντια στα τερτίπια του χρόνου και στα εμπόδια των καιρών! Ανανεώνει τη διάθεσή του συνεχώς, βιώνοντας  εντυπωσιακή ανθοφορία, ο καθένας στον τομέα του και σε αυτό που κατέχει καλύτερα, εναρμονισμένοι  μεταξύ τους με συντροφικότητα και  μεγάλη αγάπη.

Ανέκαθεν, ο  ευαίσθητος ψυχικά κ.  Θεόδωρος Χαρ. Σταυριανόπουλος, έχει εκφράσει  την ευγνωμοσύνη του προς τον κουμπάρο του, τον  διακεκριμένο επιστήμονα, τον βραβευμένο  Βαλυραίο Γεωπόνο ,  κ. Ιωάννη Μιχ. Λιοντήρη, για τις επιστημονικές του συστάσεις.

Από τα μαθητικά του χρόνια, ο  μικρός ποιητής της δεκαετίας του 1960, συνέλεγε σαν μελίσσι και απορροφούσε σαν σφουγγάρι, ό,τι θεωρούσε πολύτιμο για την ενήλικη ζωή του. Όπως καθίσταται αντιληπτό, με πλούσια και ανεκτίμητη προίκα τον παρέλαβε η άξια κα Γωγώ Μαγκλάρα….  Ο αγαπητός Θεόδωρος είναι  ένα από τα λατρεμένα παιδιά της Βαλύρας μας!



Η ανταμοιβή είναι δροσιά στον καύσωνα και ευεξία στο σώμα, αποτοξίνωση με τα υγιή, βιολογικής καλλιέργειας λαχανικά…μια γλύκα είναι οι κόποι της χρονιάς στου ακούραστου ζεύγους τον καρποφόρο Παράδεισο.



Να χαίρεστε τον εύφορο κήπο σας και το φρέαρ με το αναβλύζον ύδωρ εντός σας!

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Θεόδωρο Χαρ. Σταυριανόπουλο, μαθηματικό, λογοτέχνη και κηπουρό, που μοιράζεται μαζί μας, στη σελίδα του στο FB,  ό,τι καλό  αποδίδουν οι κόποι του,  και του επιφυλάσσει η ίδια η ζωή.

Ο Θεός μεθ΄ ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

2-6-2024

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου