Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

"Πρόβα Τζενεράλε" κάτω από τις φυλλωσιές του πλατάνου στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βαλύρας

               

                                         Κυρίες και Κύριοι η Θεατρική Ομάδα της Βαλύρας!

Η κα Τίνα Πετρουλάκη,  Γλωσσολόγος, καθηγήτρια Ορθοφωνίας και ειδικός Θεάτρου , ηγετικό μέλος της εθελοντικής  ομάδας Αριοχωρίου Μεσσηνίας, φύτεψε σε πλούσιο έδαφος και στη Βαλύρα , παραδίδοντας μαθήματα Ορθοφωνίας στο παλιό Δημαρχείο  της Ιθώμης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαλύρας. Όπως  καθίσταται εμφανές, η δωδεκαμελής ομάδα της, κατόρθωσε με την αμέριστη συμπαράσταση και σταθερή καθοδήγησή της, μετά από επτά συνεχείς συναντήσεις, να αποδώσει τα μέγιστα με ποιήματα και θεατρικούς διαλόγους. Ανάμεσα στις μεγάλες μαθήτριες  διέκρινα την κα Ουρανία Μαυρίκη- Μπόβη , την άξια  φιλόλογο της Βαλύρας, και την κα Σοφία Μπούτση- Καρύδη, με τη φιλοσοφική έφεση και την εθελοντική της προσφορά στο Δ.Σ. του Αστέρα Βαλύρας.  Ειλικρινής επιθυμία μου είναι να μάθω τα ονόματα όλων των όμορφων κοριτσιών του χωριού μας, καθώς και των παιδιών,  που  απαθανατίστηκαν  μαζί με τη χαμογελαστή δασκάλα τους, κάτω από τον εύρωστο πλάτανο-μύστη της γενέτειράς μας.  Οι μικροί μαθητές φαίνεται να το διασκεδάζουν όσο και οι μεγάλοι!  Είχαν πρόβα τζενεράλε για την  θεατρική τους παράσταση, που θα δοθεί την Τετάρτη,  12 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:00 στον σταθμό της Βαλύρας.

 Μεταξύ των άλλων τον μονόλογο του ποιητή ζωγράφου και σκηνοθέτη Ζαν Κοκτώ "η ψεύτρα" διδάχθηκαν οι μικροί και μεγάλοι μαθητές,  που  θα παρουσιάσουν προς απόλαυση του κοινού, μαζί με μία συλλογή ποιημάτων .  

                            Με τέτοια δυναμική και πρόσχαρη δασκάλα πώς να μην προκόψουν;

 Πανευτυχείς  θα δώσουν την τελική τους παράσταση , προς τέρψη όλων των   Βαλυραίων και επισκεπτών τους,  στην υπό τον πλάτανο ανοικτή θεατρική σκηνή.


 

                                                       Οι Χάριτες της Βαλύρας επί το έργον!

Τη συνέχεια θα τη μάθετε αύριο από τη θεατρική ομάδα της κας Τίνας Πετρουλάκη, καθώς   ο πλάτανος πανευτυχής, θροΐζοντας τα λαμπερά φύλλα του, θα υποδεχθεί  την άξια θεατρική ομάδα και τους εκλεκτούς θεατές σε μία μοναδική θερινή παράσταση.

Συγχαρητήρια στην αγαπημένη της Βαλύρας  κα Τίνα Πετρουλάκη και στους επιμελείς μαθητές της, με τις δημιουργικές διαθέσεις και τα κρυφά, προς ανάδειξη θεατρικά ταλέντα τους.

Θερμές ευχαριστίες στη σελίδα «Βαλύρα Μεσσηνίας» στο FB, για τις υπέροχες φωτογραφίες που ανάρτησε.

Ο Θεός μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

11-6-2024

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου