Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Μάριος Κλειώτης, ο ένθερμος εθελοντής της Βαλύρας

                            

                                                  Φωτογραφίες: Μάριος Κλειώτης στο FB

Στον όμορφο διάκοσμο του χωριού μας, υπάρχει κι  ένας «ηλίανθος», με ευγενική παρουσία και φωτεινή ψυχή, που εκφράζεται συλλογικά, μέσα από την προσφορά του στην Αθλητική ομάδα  του Αστέρα FC Βαλύρας, αλλά και τη συμμετοχή του σε εθελοντικές δραστηριότητες της Τοπικής Κοινότητας. Ο κ. Μάριος Κλειώτης, είναι , επί σειρά ετών, βασικό στήριγμα του ΑΠΣ Αστέρα Βαλύρας και πρόσφατα εκλεγείς   Έφορος στο Διοικητικό Συμβούλιο.




Μπορεί οι ελαφρώς γκρίζοι κρόταφοι να μην του επιτρέπουν να είναι βασικός παίκτης, πάραυτα παραμένει καλογυμνασμένος, με αξιοζήλευτο παρουσιαστικό. Εκτός από τους δεινούς παίκτες του Αστέρα, κανένας δεν έχει τόσο καλογυμνασμένο στέρνο, ώστε να  στρώνει καλά η  φανέλα των κιτρινόμαυρων επάνω του.



Με τον λόγο τον θαυμαστό «μία ομάδα ένα χωριό ένα όνειρο»,   είναι    άρρηκτα συνδεμένη η ζωή του

  κ. Κλειώτη με την Κοινότητα της Βαλύρας. Επίσης, η ποδηλασία είναι ένα από τα αγαπημένα του

 χόμπι. Απογειώνει το ποδήλατό του σαν αξιοζήλευτος έφηβος και δεν χάνει ευκαιρίες  μαζικής

 εξόρμησης  και απόλαυσης, μαζί με τους συγχωριανούς  του.



Φυσιολάτρης, με  ευαισθησία  στη  διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Βαλύρας και έφεση στη φωτογραφία,    απαθανατίζει ό,τι όμορφο συναντά στο διάβα του. Ελαιοπαραγωγός ο ίδιος,   με επιμέλεια φροντίζει τα κτήματά του και διατηρεί τον οίκο του ανθισμένο.



Όσο ο  κ.  Μάριος  Κλειώτης επιδεικνύει αξιοζήλευτη φροντίδα στο  κόσμο γύρω του, τόσο ο ηλίανθος ψηλώνει,ζητώντας να  συναντήσει τον Θεό, ενάντια στο αγαπησιάρικο  παχύφυτο της αυλής, που όσο και να προσπαθεί το καημένο συλλαμβάνει τον Θεό κατά πλάτος.



Ως περιπατητής  της  εξοχής συλλέγει θεραπευτικά βότανα, όπως το βαλσαμόχορτο, και παρασκευάζει  έλαιο για εντριβές, αλλά και στην παραλία στη Μπούκα της Μεσσήνης ψαρεύει γοργόνες….μόνο που δεν τις φυλακίζει μακριά από το θαλάσσιο βασίλειό τους, απλά τις απαθανατίζει διακριτικά, για να θυμάται ότι κάποτε τις συνάντησε…..



 Στο Καρναβάλι 2024 μάς άφησε ενεούς μέσα στη φροντισμένη επιμελώς στολή τού Ναπολέοντα…τόσο που αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι άλλο στο μέλλον πρόκειται να μάς αποκαλύψει, υπό μορφήν  εν δυνάμει επιγείου εξουσίας, ενάντια στην εισβολή των "εξωγήινων"! 





Λίγο πριν το Πάσχα, όταν ο Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, κ. Κώστας Θ. Καυκούλας,

 κάλεσε τους εθελοντές του χωριού να συνδράμουν στον γενικό καθαρισμό , πρώτος ο κ. Μάριος

 Κλειώτης δήλωσε παρών με ένα πλατύ χαμόγελο. Χαμογελά ο ηλίανθος της Βαλύρας και τα πουλιά

 ακροπατούν , τιτιβίζοντας στης ΔΕΗ τα σύρματα.



Βαθύτατα θρησκευόμενος, τιμά τις προσκυνηματικές εκδρομές ,απολαμβάνοντας την όμορφη παρέα των   φίλων  και συγχωριανών του.  Αποτυπώνει διαρκώς σκηνές απείρου ομορφιάς σε Ιερές Μονές που επισκέπτεται, συλλέγοντας μοναδικούς θησαυρούς ψυχής, παρηγοριά για τα βαθιά γεράματα. Το φωτογραφικό του υλικό, άκρως χρήσιμο, εμπλουτίζει το λαογραφικό αρχείο της Βαλύρας.



Αν θα θέλατε να τον συναντήσετε, ο κ. Μάριος Κλειώτης βρίσκεται εκεί όπου κτυπά η καρδιά της Βαλύρας!

Ο Θεός μεθ΄ ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

38-6-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου