Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Όταν το Πνεύμα του Θεού διεκδικεί επί Γης τον φυσικό Του Παράδεισο!

                              

                                                 Φωτό: Δημήτρης Κουρασμενάκης στο FB


 

Terra incognita παραμένει για τους επίδοξους καταστροφείς του πλανήτη μας  ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και δια του Θείου Λόγου και του  Αγίου Πνεύματος ζωοποιεί τα πάντα γύρω μας. Έναν ανείπωτης ομορφιάς Παράδεισο δημιούργησε ο Θεός επί Γης, τον οποίο συστηματικά καταστρέφει η άγνοια και η απιστία, η αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η μισανθρωπία, αφού όλα τα είδη των ζώων σέβονται και προστατεύουν το γένος τους, εκτός από το δεινό , φοβερό και μιαρό γένος των ανθρώπων, που βάλλεται λυσσαλέα κατά του πλησίον του και δεν αγαπά τη μάνα που  το τρέφει με  το ίδιο της το σώμα .

Σκοπίμως ή όχι , είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πλήττεται κατά τους θερινούς μήνες από τη σαρωτική λαίλαπα του πυρός που αφανίζει την φυσική της ομορφιά και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε πολλούς ατυχείς πολίτες. Κι αν ο λόγος του εμπρησμού δεν τεκμηριώνεται εμφανώς ανά περίπτωση αλλά ασαφώς αιωρείται, δεν θα σταθούμε σε αυτό το σημείο. Εκείνο που είναι εμφανές αφορά τους επίδοξους εκμεταλλευτές της καμένης γης, που δεν προλαβαίνει να σβήσει η λάβα και αμέσως  τρέχουν να προφτάσουν για να  στήσουν για παράδειγμα  τις ανεμογεννήτριες τους ή  θέτουν άμεσα σε εφαρμογή τα αποτρόπαια  σχέδια τους για την εκμετάλλευση της καμένης γης, με τη σφραγίδα του νόμου και την κρατική συνένεση.

Από καρκίνο προχωρημένης μορφής πάσχει ο πλανήτης μας και οι θείες δυνάμεις που επιστατούν με δυσκολία δίνουν πλέον περιθώριο και συγχωροχάρτι για τις επικίνδυνες ανθρώπινες επεμβάσεις. Αυτό το γνώριζαν καλά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, γι΄ αυτό ακόμη και  στα λατομεία προσέρχονταν μετά φόβου Θεού. Αφαιρούσαν την πέτρα ή το μάρμαρο ή κάποια άλλη ορυκτή ύλη, αλλά πίσω άφηναν ένα πανέμορφο λαξευμένο φυσικό τοπίο. Ευχαριστούσαν τον Θεό για τα δώρα της Γης και είχαν πάντα υπόψη τους το κοινό καλό. Όταν για παράδειγμα βρέθηκε μία φλέβα  αργύρου στο Λαύριο, ο στρατηγός Θεμιστοκλής συγκάλεσε τους πολίτες στην Πνύκα να ψηφίσουν πώς θα ήθελαν να  εκμεταλλευτούν αυτόν τον φυσικό  πόρο. Η επιλογή ήταν είτε να λάβει κάθε πολίτης το μέρος του αργύρου που του αναλογούσε,  είτε να   διαθέσουν το εύρημα συνολικά για το κόστος  της αύξησης του στόλου της πόλεως των Αθηνών. Οι Αθηναίοι βεβαίως έθεσαν σε προτεραιότητα το κοινό καλό. Και κάτι ακόμη. Ο ίδιος ο Θεμιστοκλής ήταν εκείνος που συγκλόνισε τους Αθηναίους όχι τόσο με την απαρίθμηση των καταστροφών που προξένησε ο Ξέρξης στην Ελλάδα , αλλά τονίζοντας ότι έσχισε με τον στόλο του ο εισβολέας τον θαλάσσιο χώρο του Σαρωνικού κατά τη ναυμαχία της Σαλαμίνος! Τίποτα δεν σημαίνει σήμερα μολύνω τα ύδατα και το έδαφος, σχίζω τον ουρανό και τη θάλασσα….δόξα τω Θεώ που υπάρχουν οι ιεροί ναοί στη χώρα μας για να αναπαύεται το Πνεύμα το Άγιον και ο μακρόθυμος Θεός να λυπάται την απαιδευσία και αμάθειά μας.

Όποιος πάσχει από κάποιο έγκαυμα ζητά επειγόντως τη βοήθεια του  κατάλληλου ιατρού για να επέμβει επουλωτικά στις πληγές του. Και το Νοήμων Πνεύμα της Γης το ίδιο ζητά από τον Θεό και Πατέρα του!

Ας  σκεφτούμε με θεία διάκριση γιατί καίγεται ξανά και ξανά η Πεντέλη,  λαμβάνοντας υπόψη μας  το ακόλουθο: Αν η φωτιά είναι καταστροφική για εμάς τους ανθρώπους, είναι μία μορφή πρόληψης για  τον ίδιο τον πλανήτη. Αφού όλα τα μισητά  καούν   ή πνιγούν ή πεθάνουν από το πολύ ψύχος, τότε θα ανθίσει πάλι ο φυσικός της Γης Παράδεισος! Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει, αφού ο άνθρωπος παραμένει αδιάφορος, αδιάβαστος και απερίσκεπτος,  μεθοδεύοντας ασυναίσθητα  το σενάριο της αυτοκαταστροφής του, και του φυσικού του περιβάλλοντος.

Ας επέμβει  η Δικαιοσύνη αποτελεσματικά για την αποτροπή της εκμετάλλευσης της καμένης γης…..ας ανασάνει ο Ελλαδικός χώροςας θεραπευτεί ανέπαφα, μόνο με δενδροφύτευση. Είμαστε στα πρόθυρα της πιο μεγάλης φυσικής καταστροφής στον τόπο μας, με ολέθριες συνέπειες για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

 

Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

25-8-2024

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου