Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Γιατί είσαι ένας Άγγελος....

       

                                                     Φωτό: Λόγια Σταράτα


Όταν ολοκλήρωσα τις εργασίες μου στο Κ.Ε.Π., απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα σήμερα, 5/10/2023 και ώρα 15:00 μ.μ., πήρα το λεωφορείο από τον Εθνικό κήπο προς τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία της Κυψέλης. Στο μέσον της διαδρομής, δύο δωδεκάχρονοι μαθητές, που είχαν σχολάσει από το καθημερινό και βαρύ τους πρόγραμμα, επιβιβάστηκαν και κάθισαν απέναντί μου. Ένας εξ αυτών, όμοιος με επίγειο άγγελο, ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, λες και τον τσιμπούσε διαρκώς μύγα. Όπου η “αόρατη μύγα” ακουμπούσε και έχυνε το δηλητήριό της, εκείνος αμέσως, με ένα μπλε στυλό, σχεδίαζε ένα τετράγωνο πάνω στο χέρι του, και στο σημείο του φαρμακερού τσιμπήματος έγραφε έναν ισοσκελή σταυρό. Σε τέσσερα σημεία επάνω  στα χέρια του δεχόταν ταυτόχρονα επίθεση.

Όταν το ακάθαρτο πνεύμα πετούσε από τα χέρια, καθόταν επάνω στο αριστερό του  αυτί και του τσιμπούσε δυνατά  τον τρυφερό του λοβόΕκείνος πονεμένος, χάραζε αμέσως,  προς ανακούφιση, έναν σταυρό επάνω στο  τραύμα. Η διαδικασία επαναλαμβανόταν αδιάκοπα , τόσο που το παιδί δεν άντεχε πλέον! Ήταν πολύ εκνευρισμένο, γι΄ αυτό έκανε με τα χέρια του, ως κίνηση άμυνας, ότι σημάδευε με το όπλο του τον αόρατο εχθρό. Στη συνέχεια, με το σάλιο του έσβηνε τους σταυρούς, όταν κόπαζε το κακό, και πάλι από την αρχή επαναλαμβανόταν το ίδιο μαρτύριο....

Στη δεδομένη περίπτωση, οι παθολόγοι -δερματολόγοι σίγουρα θα υποστήριζαν ότι ο ατυχής μαθητής πάσχει από κάποια δερματίτιδα, όσο για τους ψυχίατρους θα διατείνονταν ότι πρόκειται για “τικ” , συνδυαστικά με κάποια ψυχική νόσο, το ίδιο ενδεχομένως θα παραδέχονταν και οι ψυχολόγοι. Ως ψυχολόγος, έχοντας γνώση των συνηθέστερων τικ που παρουσιάζουν οι ψυχικά πάσχοντες, και ιδίως τα αυτιστικά παιδιά, δεν παρατήρησα κάτι σχετικό. Αυτό που θα παραδεχόταν ένας φωτισμένος ιερέας, αν τη δεδομένη   στιγμή ήταν παρών, είναι ότι όντως το παιδί δεχόταν αντικειμενικά αόρατη επίθεση!  

Με δυσκολία συγκράτησα τα συναισθήματά μου και τα προσχήματα, γιατί ήμασταν δύο άγνωστοι μέσα στο λεωφορείο.....

Εκτός από τις σιωπηλές ευχές μου για θεία προστασία, πολύ θα ήθελα να ήταν και οι γονείς μαζί του για να επικοινωνήσουμε.  Θυμήθηκα μία αδελφή μοναχή στη Ιερά Μονή Ταξιαρχών στην Επίδαυρο, που όσο η μακαρία προσπαθούσε να είναι πιστή στη νηστεία και στην προσευχή της, τόσο ο Σατανάς άφηνε κόκκινα σημάδια (δερμογραφία) επάνω στους βραχίονές της.

Κατανόησα ότι ο επίδοξος δαίμονας ήθελε να ξυπνήσει το παιδί πριν από την ώρα του, και να το βυθίσει στη θλίψη και στον πόνο του προπατορικού αμαρτήματος, μακριά από την προστασία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Εκκλησίας μας. Να του κλέψει την αγνή ζωούλα του, με πονηρές αποκαλύψεις, πριν από την ηλικιακή και νοητική του ωρίμανση! Του χαμογέλασα παρηγορητικά, και ο ταλαίπωρος ανταπέδωσε με απόγνωση.

Βιαστικά έψαξα μέσα στην τσάντα μου για να βρω κάτι,  έστω μια μικρή εικόνα, ένα σταυρουλάκι ή ένα μικρό κομποσκοίνι να του χαρίσω ...αλλά με βρήκε το κακό  ως προς αυτό απροετοίμαστη. Το μόνο που έφερα μαζί μου, ήταν το στυλό και μία λευκή κάρτα. Έστω κι αυτά, ήταν μέσα ελαχίστου βοηθείας, μαζί με τις ευχές μου. Σημείωσα τα ακόλουθα:

Είσαι ένας άγγελος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.  Αντί να γράφεις επάνω στα χεράκια σου, μπορείς να λες σιωπηλά, με βαθειά πίστη, το Κύριε Ελέησον και το Πάτερ ημών. Σχεδίασα   ένα Κωνσταντινάτο με το ΙC XC NI KA και του ευχήθηκα γραπτώς, ο Κύριος να είναι πάντα μαζί σου”.

Καθώς σηκώθηκαν με τον φίλο του για να αποβιβαστούν, έκλεισα βιαστικά μέσα στο δεξί του χέρι την κάρτα,  ψιθυρίζοντάς  του χαμογελαστά:

-Αυτό είναι μία ευχούλα για σένα....να την διαβάσεις όταν φθάσεις στο σπίτι σου!

 Ο μικρός άγγελος με κοίταξε απορημένος .... είναι τόσο απρόσμενο ένας άγνωστος να νοιαστεί για σένα , ιδίως στην απρόσωπη Αθήνα, με τα εκατομμύρια κατοίκους, που τρέχουν πέρα-δώθε αγχωμένοι, αδιάφοροι, και ταμπουρωμένοι στον εαυτόν τους.

 Δέχτηκε την ευχή μου άφωνος... μόνο λίγο κοντοστάθηκε... αλλά τον τράβηξε απότομα ο φίλος του, για να αποβιβαστούν γρήγορα , προτού κλείσουν με δύναμη  οι πόρτες του λεωφορείου.

Πολλές μύγες” έχουν πέσει επάνω μας, αλλά και άλλα δαιμόνια, καθώς και ακάθαρτα πνεύματα, που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου, γιατί δεν είναι άμεσα ορατά στους οφθαλμούς μας, μόνο με αυτό που μάς προκαλούν στον νου και στο σώμα μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε. Στην εποχή μας, με την απομάκρυνση από την Εκκλησία, τις αιρέσεις, την αθεΐα, και την υλιστική προσκόλληση, έχουν ενεργοποιηθεί αλλότριες και επίδοξες δυνάμεις, που ζητούν διακαώς να καθίσουν στον θρόνο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , να ανατρέψουν ιδίως την Ορθοδοξία, που είναι η μέγιστη προστασία μας, και να κυβερνήσουν τον κόσμο. Προτού είναι πολύ αργά, και η επιστροφή στην αληθή πηγή της σωτηρίας μας καταστεί δύσκολη έως αδύνατη, ας φροντίσουμε να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, ενάντια σε κάθε αρνητική δύναμη, που επιβουλεύεται την υγεία και την προστασία μας.


Ο Θεός μαζί σας!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

5/10/2023





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου