Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Τόνια Ηλιοπούλου: Το άνθος της ευγενούς προσφοράς στη Μεσσηνία

                 

                      Φωτό: κα Τόνια Ηλιοπούλου στο FB


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: κ. Χρήστος Παν. Παπαγεωργίου ( xris. papag@ gmail. com )

Γέμισε η ιστοσελίδα μας ομορφιά με το σημερινό ρεπορτάζ του κ. Χρήστου Παν. Παπαγεωργίου. Γνωρίζαμε ότι η κα Τόνια Ηλιοπούλου είναι μία δραστήρια δασκάλα παραδοσιακών χορών, με αστείρευτη ενέργεια και σημαντική προσφορά ανά τη Μεσσηνία, καθώς και μαχητική στα συνδικαλιστικά στα ΚΕΠ που εργάζεται. Όμως φαίνεται ότι η ενέργειά της  είναι ανεξάντλητη,  ώστε βρίσκει τρόπο να κλέψει χρόνο  για να  μελετήσει, τοποθετώντας τον εαυτό της στη θέση της αιώνιας φοιτήτριας, γηράσκοντας (αν ποτέ) αεί διδασκόμενη. Απόδειξη το πτυχίο που έλαβε πρόσφατα!

Ας δούμε  πώς την περιγράφει ο κ. Παπαγεωργίου, ο γνωστός μας και πολύ αγαπητός αθλητικογράφος της Βαλύρας,  που τη γνωρίζει από παιδούλα και έκπληκτος παρακολουθεί πώς αυτό το όμορφο και σπάνιο άνθος της Βαλύρας γεννά θεϊκό καρπό, γεμίζοντας μικρούς και μεγάλους με χαρά γύρω της:

"Η λαμπερή και δραστήρια Βαλυραία κα Τόνια Ηλιοπούλου,   έλαβε πρόσφατα πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου! Επίσης, παραμένει Πρόεδρος στο Πρωτοβάθμιο Σωματείο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών).




Η κα Τόνια Ηλιοπούλου, με την έναρξη του θεσμού των ΚΕΠ , το έτος 2002, προσλαμβάνεται σε αντίστοιχο Κέντρο στην Καλαμάτα. Τα βρεφικά βήματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας , κατά την έναρξη της, παρείχαν σαφείς ενδείξεις ότι ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη δημόσια διοίκηση της χώρας μας.

Αν φέρουμε στη μνήμη μας την προ ΚΕΠ εποχή, τη γραφειοκρατία που επικρατούσε τότε, καθώς και την ταλαιπωρία των πολιτών να αναζητούν από υπηρεσία σε υπηρεσία   επίλυση στις υποθέσεις τους , θα αντιληφθούμε την τεράστια βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη ,που έχουν μέχρι σήμερα καλύψει τα ΚΕΠ.

Δυστυχώς όμως, ενώ η Υπηρεσία έφερε μια επανάσταση στην εξυπηρέτηση αλλά και στις σχέσεις των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση , το εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων δεν ανταποκρινόταν στο έργο που πρόσφεραν τα ΚΕΠ, οι δυσκολίες που αφορούσαν τις εργασιακές συνθήκες ήταν πολλές και το εργασιακό μέλλον αβέβαιο.


                           Φωτό: κα Τόνια Ηλιοπούλου στο FB

Η κα Τόνια Ηλιοπούλου, νωρίς, το 2004 , αξιολόγησε ως επιτακτική ανάγκη την ενεργή ενασχόληση της με τον συνδικαλισμό των ΚΕΠ , ώστε να συνεισφέρει  όση βοήθεια μπορούσε, για να εξασφαλιστούν ευνοϊκότερες εργασιακές συνθήκες για τον κλάδο .

Συμμετείχε στη δημιουργία και τις εκλογές του Σωματείου Νοτιοδυτικής Ελλάδας, που έχει στον χώρο ευθύνης του τα ΚΕΠ δεκατριών (13) νομών, και εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανάγκη του συνδικαλίζεσται στον νεοσύστατο κλάδο των ΚΕΠ ήταν επιτακτική σε όλη τη χώρα, έτσι δημιουργήθηκαν και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία ανά την επικράτεια, με κοινούς στόχους και σκοπούς την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων .


                            Φωτό: κα Τόνια Ηλιοπούλου στο FB                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Το 2006, με κοινή απόφαση και προσπάθεια όλων των πρωτοβαθμίων σωματείων, δημιουργήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ΚΕΠ ( ΠΟΣΕ ΚΕΠ , το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που πλέον θα εκπροσωπούσε τους εργαζομένους δυναμικά , ενωμένα και συντονισμένα .

Από την δημιουργία της ΠΟΣΕ ΚΕΠ το 2006 , η κα Τόνια Ηλιοπούλου εκλέγεται συνεχόμενα ως σήμερα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, παράλληλα και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της Νοτιοδυτικής Ελλάδας .

Ανά διαστήματα έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της συνδικαλιστικής ιεραρχίας, έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, θέση που υπηρετεί και σήμερα, Φεβρουάριος του 2024.

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2006 ως σήμερα , με παράλληλες εναλλαγές στις θέσεις της αναπληρώτριας γενικής γραμματέας , της ταμίας και της προέδρου της ΠΟΣΕ ΚΕΠ. 

Οι συνάδελφοι την τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια για να τους εκπροσωπεί , και αυτό για την κα Τόνια Ηλιοπούλου, εκτός από μεγάλη τιμή , αποτελεί και την απαραίτητη ψυχολογική προϋπόθεση να συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να προασπίζεται τα   δικαιώματα των εργαζομένων." 

Τόνια: Θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς!!!

Χρ. ΠΑΠ Βαλύρα Ιθώμης-Μεσσήνης

Εκτός όμως των συνδικαλιστικών της προσόντων η κα Τόνια Ηλιοπούλου είναι μία πολύ δραστήρια και πλήρως καταρτισμένη δασκάλα  παραδοσιακών χορών. Καλύπτει τις ανάγκες πολλών χορευτικών συγκροτημάτων και πολιτιστικών συλλόγων  ανά τη Μεσσηνία, και φυσικά στη γενέτειρά της Βαλύρα είναι σταθερά αφοσιωμένη. Οι φωτογραφίες καταμαρτηρούν τον βαθμό των εκδηλώσεων που αναλαμβάνει η δεινή δασκάλα χορού, και φέρει επιτυχώς σε πέρας με οργάνωση και αυτοπεποίθηση, πάντα με τις ευλογίες του Παντοδύναμου Θεού, που την κρατά γερή και αήττητη στον χρόνο, με πλήρη πνευματική διαύγεια.


                       Φωτό: κα Τόνια Ηλιοπούλου στο FB

Αγαπητή κα Τόνια Ηλιοπούλου, θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη, υγεία και ευημερία  και από την ηλεκτρονική Εφημερίδα της Βαλύρας της Ιθώμης, καθώς και την ιστοσελίδα της Ενορίας μας, Άγιος Αθανάσιος Βαλύρας.Το όμορφο χωριό μας είναι υπερήφανο για την ενάρετη ,  δραστήρια  και  πανέμορφη σωματικά και ψυχικά  κόρη του!

Ο Θεός  μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

1/3/2024




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου