Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Η Λαμπρή Παρουσία των Μαθητών της Βαλύρας στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

                        

                               Φωτογραφίες: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαλύρας


Με λαμπρότητα εόρτασαν οι μαθητές του   Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαλύρας την 25η Μαρτίου, με την αμέριστη βοήθεια των δασκάλων τους και την αφοσίωση των γονιών τους. Παρέλασαν υπερήφανα τα μικρά αστέρια τής γενέτειράς μας, και η μεγάλη ελπίδα μας για το αύριο της Ελλάδας, με τις κομψές εθνικές ενδυμασίες τους, κομμένες και ραμμένες στα δικά τους μέτρα και σταθμά .


Κατά την τελευταία εβδομάδα έκαναν πολλές πρόβες στο σχολείο και στο σπίτι για να απαγγείλουν την ημέρα της μεγάλης εορτής καλά τα ποιήματά τους, επίσης να σύρουν τον χορό με τα σωστά βήματα. Προηγήθηκε με μεγάλη επιτυχία η σχολική εορτή , την οποία απήλαυσαν οι γονείς , κηδεμόνες και παππούδες των παιδιών.

Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2024, αποδείχθηκαν περισσότερο από προετοιμασμένοι και άριστα συντονισμένοι, όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές, το δε νηπιαγωγείο απογείωσε τους πάντες με τη συμμετοχή του στην εθνική επέτειο, αφού επιμελώς ακολουθούσε τα βήματα στην παρέλαση!



Παρέλασαν τα εγγόνια μας με τους δασκάλους τους από το Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου , για να μετέχουν με ψυχή και σώμα στη δοξολογία της κοινής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της Επανάστασης του 1821.


Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην πλατεία της Βαλύρας, εκφωνήθηκε πανηγυρικός λόγος , ακολούθησαν επί της εξέδρας οι ποιητικές απαγγελίες, και η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς.




 Οι μικροί εύζωνοι της Βαλύρας, με τις Ελληνοπούλες, τις αριστούχες  συμμαθήτριές τους, έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από τους επίσημους καλεσμένους και το ενθουσιασμένο πλήθος, καθώς έσερναν με υπερηφάνεια τον χορό.



Για όσους αναρωτιούνται αν καλλιεργείται η εθνική-ιστορική συνείδηση στα σχολεία, το Δημοτικό Σχολείο  Βαλύρας και το όμορφο Νηπιαγωγείο  αποτελούν ανέκαθεν πρότυπο. Με την αγάπη των άξιων δασκάλων και την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας γεννά ρόδα της Παναγιάς , κρίνα του Κυρίου μας και καριοφίλια ηρώων, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Παπαφλέσσα.Τα παιδιά της Βαλύρας  υψώνουν εσαεί την Ελληνική σημαία μέχρι τον ουρανό!



 Τα νέα γεννήματα της μυθικής Βαλύρας είναι από αθάνατο γονίδιο και από τα σπάργανά τους δείχνουν θεάρεστα τη συνέχεια του ενδόξου Ελληνικού γένους μας.

Εύγε της Βαλύρας Παιδιά!

Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονεών και Κηδεμόνων Βαλύρας για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


Ο Θεός μαζί σας


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

26/3/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου