Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Γέροντας Εφραίμ:Προσέξτε!

 

 

                                     O γέροντας Εφραίμ. Φωτό: vatopedi.gr

Προσέξτε......! Ας αφήσουμε τους καρναβαλισμούς και τις μεταμφιέσεις.........ας ξυπνήσουμε πριν να είναι αργά. Δεν βλέπουμε τα γεγονότα που ραγδαία εξελίσσονται κι εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα ενώπιον του Χριστού, σε μετάνοια και προσευχή, ασύστολα μεταμφιεζόμαστε υποτασσόμενοι στο θέλημα και στη χαρά του διαβόλου......

 Ο πρώτος καρνάβαλος είναι ο διάβολος, που μετασχηματίζεται σε άγγελο Κυρίου, σε Χριστό (εκτός από την μορφή του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Χριστού) και σε Παναγία!

Ο διάβολος και όλα τα δαιμόνια, μπορούν να λάβουν οποιοδήποτε σχήμα και όγκο, εξαπατώντας τους οφθαλμούς μας, μετασχηματίζοντας τον εαυτόν τους και σε ζώα, όπως φίδια, σαύρες κ.ά.

Τον διάβολο έχουν αρχηγό, όλοι οι καρνάβαλοι, γι΄αυτό και δεν επιτρέπεται να φοράμε μάσκα και να συμμετέχουμε σε καρναβάλια.

Τα καρναβάλια είναι σατανική εφεύρεση.

Δεν πρέπει επίσης να αλλάζουμε και να μιμούμαστε τη φωνή κάποιου, όταν ο άλλος δεν μας βλέπει με σκοπό να τον μπερδέψουμε.

Με τον ίδιο τρόπο, αλλοιώνει και ο διάβολος τη φωνή του, για να μην τον καταλάβουμε.

Τους μασκαράδες και τους μίμους ο Θεός τους "τιμωρεί" σκληρά, με πρώτη τιμωρία να αφαιρείται από αυτούς η σύνεση (η λογικότητα) και στη συνέχεια ελαττώνεται αισθητά ο έλεγχος της συνειδήσεως και να χάνει έτσι κανείς το μυαλό του..

(Κι αυτό, λειτουργώντας παιδαγωγικά για την ψυχή τους δίνοντας την ανάλογη εξιλέωση).

Γέροντας Εφραίμ Σκήτης Αγίου Ανδρέα, Άγιον Όρος

Πηγή: Ειρήνη Σολδάτου στο FB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου