Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Άνοιξαν οι Ουρανοί στη Βαλύρα!

                     


                                                       Φωτό: κ. Κώστας Θ. Καυκούλας


Αποκαλυπτικός στάθηκε ο απέραντος και άφθαρτος ουρανός, από την αρχή του Όρθρου μέχρι το πέρας της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος του Αγίου Αθανασίου στη Βαλύρα, ανήμερα της εορτής της μνήμης του πολιούχου Αγίου στη γενέτειράς μας, την 18η Ιανουαρίου, 2024.

Καθώς τρεις ευλογημένοι μαθητές σήκωσαν ψηλά τα εξαπτέρυγα με τον σταυρό στη μέση, στον δρόμο προς το Μπιζάνι και πριν την επιστροφή τους από τη λιτανεία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, το νοήμον ύδωρ του ουρανού, που γνωρίζει τον Πλάστη του, τους χαιρέτισε με σκηνές απείρου κάλλους, σε αέναο ανήφορο και σε λευκούς λειμώνες, τέτοιους που ο νους του ανθρώπου δεν συλλαμβάνει!



Μία ανυπέρβλητης ομορφιάς “ αγία μητέρα” μορφοποίησαν τα σύννεφα, με θεϊκό χαμόγελο... Ο άοκνος ουρανός συνέλαβε απίστευτα γεννήματα στον απέραντο γαλάζιο καμβά του , όταν ανυψώθηκαν οι ψαλμωδίες και το θυμίαμα, υπό τον ήχο της εύηχης καμπάνας του θαυμαστού ιερού ναού της Ενορίας μας.

Λαμπροί αποδέκτες στάθηκαν οι ανυποψίαστοι και ευλαβείς μαθητές της σεμνής τελετής των Αγίων Πατέρων μας, ανάμεσά τους ο αειθαλής πνευματικά, αγέραστος ψυχικά και αηδονίσιος στην καρδιά , ο αγνός αμνός του Θεού, ο φέρων τις αμαρτίες μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.



Η αλληγορία της φύσεως στο αναβρυτήριο του ουρανού της Βαλύρας! Αγνοί αναχωρητές τα σύννεφα, τον ανδριάντα της ειρήνης έστησαν σε κινούμενο πεδίο, ενάντια στη φορά των ανέμων! Απροσδόκητη η χαρά μας, ο δεξιοτέχνης Θεός αραχνοΰφανε την Παναγιά Βουλκανιώτισσα σε καθάριο πεδίο, και κράτησε τη μορφή Της ασάλευτη, θωρώντας με ευχαρίστηση τα μικρά παιδιά, που όρθωναν με γενναιότητα νου και ψυχής τα λάβαρα της Δόξης Του.



Και μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ο αστείρευτος λόγος του πατρός μας Ευσταθίου, με την ηθική λιτότητα της αυθεντικής του εν Κυρίω διαδρομής, ατόφιο χρυσάφι της αρρήτου αρχής, αγίασε τον ουρανό της πολυπαθούς κεφαλής μας, και ανέδειξε θείες ιδέες , έννοιες και σχήματα της προσωπικής μας πνευματικής και ψυχοσωματικής λύτρωσης.

Ο Παντοδύναμος Θεός σε όλο το μεγαλείο Του!

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Κώστα Θ. Καυκούλα , σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας, που απαθανάτισε τα θρησκευτικά και ουράνια δρώμενα στην εορτή της μνήμης του Αγίου Αθανασίου στη Βαλύρα.


Ο Θεός μεθ΄ημών

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

19/1/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου