Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Με σταθερή αγάπη και φροντίδα!

                 


                                  Hans Ole Brasen, Danish painter(1849-1930) Tender Care


Στον αέναο πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό, στη ζεύξη και τη διάλυση, στο αρνητικό και το θετικό, στο φως και το σκοτάδι, πάντα νικητής στο τέλος αναδεικνύεται ο θείος λόγος του αγαθού Πατρός. Όμως στη διαδρομή προς το Φως, πολλά εμπόδια αναχαιτίζουν την προσπάθεια των εντίμων αθλητών της ζωής. Έτσι δυστυχώς συνέβη και στη γενέτειρά μας αυτή την περίοδο, γεμίζοντας απογοήτευση τα χαρούμενα πρόσωπα των δραστήριων Γυναικών του Συλλόγου Βαλύρας.

Κατόπιν σειράς ετών και εντατικών προσπαθειών, με την αγάπη και το ταλέντο τους, την καλαισθησία και συνεχή φροντίδα τους προς το περιβάλλον, οι Γυναίκες της Βαλύρας έδωσαν νέα πνοή στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού του χωριού μας, εκεί που η νεότερη Ελληνική ιστορία άφησε με αίμα και δάκρυα γραμμένα γεγονότα στις ράγες των τραίνων.

Με τη βοήθεια του Δήμου Μεσσήνης καθαρίστηκε ο χώρος και τα δένδρα, αλλά και με τη γενναιόδωρη βοήθεια των Ελλήνων του εξωτερικού, συνδυαστικά με τις προσφορές των τοπικών επιχειρηματιών και την εθελοντική εργασία ορισμένων ευσυνείδητων συμπατριωτών μας. Το κτίριο του σταθμού άλλαξε κυριολεκτικά όψη. Η οργή και ο θυμός, το ξέσπασμα της ψυχικής νόσου της διαταραχής της αντικοινωνικής προσωπικότητας και μισανθρωπίας ξεχάστηκε, και χαρά γέμισε το χωριό μας. Όμως, εκεί που όλα έβαιναν προς το καλύτερο, μέσα σε μία βραδιά τα κτίσματα του σταθμού κυριολεκτικά βομβαρδίστηκαν από αναρχικά στοιχεία, τα οποία μαύρισαν τους τοίχους με συνθήματα οργής και θυμού, ξήλωσαν το όμορφο παγκάκι που είχε προνοήσει να λάβουμε ο άξιος αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Δημήτρης Γαλιάτσος και το πήραν μαζί τους...  ήταν προφανώς χρήσιμο για να ξαποσταίνουν στις εξορμήσεις τους, όπως είδαμε σε σχετική ανάρτηση της αντιπροέδρου του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, κας Ευγενίας Δ. Ντουραμάκου, στη σελίδα της στο Fb.

Οι άξιες γυναίκες του χωριού μας χρειάζονται υποστήριξη και αυτήν ουσιαστικά θα πρέπει να την λάβουν πρωτίστως από τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας.

Και ένα άλλο περιστατικό, το αυτοκίνητο μία συχωριανής μας, το οποίο εκλάπη και βρέθηκε σε έναν γκρεμό, κρούει τον κώδωνα για άμεση περιφρούρηση του όμορφου χωριού μας. Χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Ευχόμαστε οι Γυναίκες της Βαλύρας να δουν σύντομα όμορφες ημέρες, και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ματαίωση του έργου τους. Παρακαλούμε όπως ο Δήμος Μεσσήνης, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βαλύρας και το Τοπικό Συμβούλιο, όπως επιληφθεί του ζητήματος αυτού άμεσα, γιατί έχει και διεθνές αντίκτυπο. Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν αντέχουν να βλέπουν τη γενέτειρά τους βεβηλωμένη, κλαίει η ψυχή τους, ιδίως όταν κανένας να δεν ενδιαφέρεται γι΄ αυτό....


Ο Θεός μεθ΄ημών


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

23/1/2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου