Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ενα Ολόκληρο Χωριό Περιμένει από το ΓΑΙΟΣΕ την Εκμίσθωση του Κτιρίου του Σταθμού Βαλύρας

                      

                  Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βαλύρας στις Δόξες του. Φωτο: Komitros


Μεγάλο κίνητρο και στόχος ζωής είναι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Βαλύρας για τις Γυναίκες του ομώνυμου Συλλόγου , αλλά και για τους κατοίκους του χωριού, ιδίως εκείνους που συνδέονται μαζί του με δυνατές μνήμες του παρελθόντος. Ο “Σταθμός” , ο οποίος είδε το φως της ζωής στις αρχές του 20ου αιώνα και σε αυτόν γράφτηκαν ιστορίες θρήνου και αγάπης, λύπης και χαράς, αποχαιρετισμού και υποδοχής προπολεμικά και μεταπολεμικά, στέκει αγέρωχος , παρά την εγκατάλειψή του από το ΓΑΙΟΣΕ. Η εξωτερική εικόνα του ήταν άκρως αποτρεπτική και απογοητευτική, μέχρι που ο Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας παρέμβει δυναμικά και άλλαξε δραστικά την όψη του, καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του με δενδροφύτευση.

Μία όαση για τη Βαλύρα είναι πλέον ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της , τον οποίο είχε εκμισθώσει ο Σύλλογος Γυναικών με μηνιαίο ενοίκιο των 50 ευρώ για 40 έτη. Η αδυναμία απόδοσης τού έστω και χαμηλού μισθώματος των 50 ευρώ μηνιαία, οδήγησε την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών , κα Αγάπη Δ. Συκιωτάκη, στη λύση της μίσθωσης. Όμως , δυναμικές παρουσίες του Συλλόγου, όπως η “φωτισμένη αμαζόνα” κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου ,αντιπρόεδρος του Συλλόγου, καθώς και πολλά άλλα αξιόλογα μέλη , επίσης οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, ζητούν την άμεση άρση της λύσης της μίσθωσης.


           Η εικόνα του Σταθμού πριν την παρέμβαση του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας. 

                                           Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Η κα Ντουραμάκου ανέλαβε την αποστολή σχετικής επιστολής στον υπεύθυνο του ΓΑΙΟΣΕ, κο Περικλή Νικολάου, ο οποίος υπέγραψε τη λύση της μίσθωσης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βαλύρας, με σαφή προτροπή όπως άρει άμεσα την ισχύουσα απόφαση και επικυρώσει το ιδιωτικό συμφωνητικό, ως είχε πρότερα.


                    Ο Σταθμός μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας.

                                        Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Παρατίθεται δακτυλογραφημένη η επαινετή επιστολή τής   Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας, προς ενημέρωση των συμπατριωτών μας πανταχόθεν:


                    Η χειρόγραφη επιστολή της κας Ε. Δ. Ντουραμάκου προς τον κο

               Π. Νικολάου , υπεύθυνο του ΓΑΙΟΣΕ. Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου


Υπόψιν Κυρίου Νικολάου Περικλή


Κύριε Νικολάου Περικλή,


Ονομάζομαι Ντουραμάκου Ευγενία και είμαι η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας. Πριν λίγο καιρό η κυρία Πρόεδρος, Συκιωτάκη Δ. Αγάπη, ζήτησε τη λύση του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης από την εκμισθώτρια εταιρεία ΓΑΙΟΣΕ, την οποία αποδέχθηκε και φέρει επίσημα τη δική σας υπογραφή.

Ο λόγος φυσικά που προέβη σε μία τέτοια κίνηση ήταν η αδυναμία πληρωμής των 50 ευρώ μηνιαίως.

Μολονότι οι αδυναμίες μας ήταν πολλές, αλλά τόσο η παιδεία μας, όσο και η αισθητική μας δεν μάς επέτρεψε να ανεχόμαστε τις λεηλασίες και την εγκατάλειψη, πήραμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε το χώρο, να τον καταστήσουμε ασφαλή για τους κατοίκους , αλλά πολύ περισσότερο για τα παιδιά. Εφόσον ο χώρος γειτνιάζει με την παιδική χαρά και το σχολείο, αποκαταστήσαμε ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου, ώστε να μην μπορεί κάθε παρασιτικό στοιχείο να κάνει κατάληψη του Σταθμού και να γίνεται απειλή για τους κατοίκους.

Επειδή θεωρούμε ότι ο χώρος αυτός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χωριού μας, ζητάμε, ως Σύλλογος αλλά και ως ενεργοί πολίτες, να γίνει άρση της λύσης της μίσθωσης.

Σιωπηρή επαναμίσθωση, αποδεσμεύοντάς μας για ένα χρονικό διάστημα από την πληρωμή του μισθίου, με τη δέσμευση ότι όταν ο χώρος γίνει για εμάς αποδοτικός, θα αποδώσουμε και σε εσάς αυτό που μάς αναλογεί.

Ένα ολόκληρο χωριό περιμένει από εσάς να ανταποκριθείτε άμεσα στην πρότασή μας.


Με πολλές προσδοκίες


Ντουραμάκου Δ. Ευγενία

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας


         Η φροντίδα του περιβάλλοντα χώρου του Σταθμού, έργο των Γυναικών Βαλύρας. 

                                           Φωτο: κα Ευγενία Δ. Ντουραμάκου

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι οι Γυναίκες της Βαλύρας αγωνίζονται σκληρά, οι στόχοι τους είναι σαφείς και η οικονομική βοήθεια όλων μας είναι σημαντική για την ενίσχυση του έργου τους.

Τράπεζα Πειραιώς

Κατάστημα Μελιγαλά 1345

Σύλλογος Γυναικών Βαλύρας

-Κουτσοσταθοπούλου Ευγενία, Νικολάου

-Αγάπη Συκιωτάκη-Μπουρολιά, Δημητρίου

Αριθμ.Λογ. 6345 010118 858

IBAN.GR 69-0171-3450-0063-4501-0118-858


Ο Θεός μαζί σας!

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

22/1/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου