Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους....

        

                                                                    Φωτό: VICE


Άλλο είναι ο άνθρωπος και άλλο είναι ο δαίμονας που κατοικεί εντός του. Ο δαίμονας μια ζωή ζητά να παρασύρει με παραπλανητικούς λογισμούς τον άμοιρο άνθρωπο και να τον οδηγήσει στην απώλεια. Μισάνθρωπος είναι κι αν κάνει ότι δήθεν υπηρετεί τον θνητό και δρα προς το συμφέρον του, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν απατεώνα που δεν αφήνει τον Θεό της εσταυρωμένης αγάπης να φωτίσει τον νου και την ψυχή του ανθρώπου, είπε ο σοφός γέροντας Θεόφιλος και φύτεψε στη γη τη ράβδο του για  να  ανθίσει.

Ούτως συνέβη και στην Κωνσταντινούπολη, παιδί μου , τον Σεπτέμβριο του 1955, όταν μέσα σε εννέα ώρες, το βράδυ της 6ης προς 7ης ημέρας, 100.000 χιλ.  φανατισμένοι Λύκοι από την Πόλη και από τα κέντρα της Μικράς Ασίας, με την υπόσχεση της αμοιβής των 6 δολαρίων που ουδέποτε έλαβαν, με ρόπαλα, λοστούς, αξίνες , σφυριά  και δάδες  κατέστρεψαν τα σπίτια, τις περιουσίες και τη ζωή των Ελλήνων καθώς και αρκετών Εβραίων και Αρμενίων. Προκάλεσαν 300.000.000 εκατ. δολαρίων ζημιά ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόξενος, αλλά κανένας δεν υπολόγισε το ψυχοπνευματικό και σωματικό κόστος αυτής της ανείπωτης βαρβαρότητας.

Από τις αρχές του 1950 κλιμακωνόταν σταδιακά η ένταση   της έχθρας και του μίσους των Τούρκων κατά των Ελλήνων ….των αλλοπίστων γενικώς που ζούσαν στην πόλη. Τα σπίτια και οι περιουσίες τους ήταν μαρκαρισμένα από την κυβέρνηση με το μονόγραμμα G.M.R. ( μη Μουσουλμάνος Ρωμιός). Κάποιες εφημερίδες εισέπρατταν μεγάλα κέρδη γιατί η σατανική προπαγάνδα τούς βοηθούσε αποτελεσματικά στην κατακόρυφη αύξηση της πώλησης των κίτρινων φυλλάδων τους. Τούρκοι και Άγγλοι ήταν μπλεγμένοι σε αυτή την αθέμιτη τακτική, ώσπου μεθοδευμένα φθάσαμε στην αιματηρή νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου που με μελανά γράμματα χαράχτηκε στη μνήμη μας και στην παγκόσμια ιστορία.

Ομάδες φανατισμένων Λυκανθρώπων, με τις ευλογίες της Τουρκικής αστυνομίας και με βάση τα τρία αβάσιμα επιχειρήματά τους, πρώτον ότι δήθεν οι Έλληνες έβαλαν εκρηκτική ύλη και προκάλεσαν καταστροφές στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη , όπως έγραψε η  καταραμένη φυλλάδα  ευρείας κυκλοφορίας Instabul Ekspress δεύτερον ότι υποφέρει η μειονότητα των Τούρκων της Θράκης, τρίτον ότι η Κύπρος είναι Τουρκική και οι Έλληνες Κύπριοι με εμπλεκομένους τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης σφάζουν Τούρκους, τέταρτον  ότι οι Έλληνες χαίρουν προνομίων στην Πόλη, ξέσπασε μία μανιώδης θύελλα και ο αιμοδιψής δαίμονας παγίδεψε τις ψυχές 100.000 χιλ. Τούρκων χαμηλότερα και από τον Τάρταρο του Άδη, τον Θεό οι οφθαλμοί τους να μη  όψονται στον αιώνα, και ως έχιδνες στη γη να σέρνονται, λες και αυτοί οι δυστυχείς έφταιγαν που είχαν  έπεσαν θύματα της κυβέρνησής τους και των κατάπτυστων μεσαζόντων.

Ομάδες 15-50 καταστροφέων διέλυαν ό,τι Ελληνικό συναντούσαν εμπρός τους και στη συνέχεια συνδέονταν με άλλους 5.000 χιλ από γειτονική περιοχή (1). Σκότωσαν αφού βασάνισαν οικτρά σεπτούς Ορθοδόξους  ιερείς, βίασαν 60 μικρά κορίτσια και αρκετά αγόρια,  16 Έλληνες σκοτώθηκαν, 32 τραυματίστηκαν και   άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα που δεν αναφέρονται. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογένειας οι βιασμοί, αν και επισήμως καταγγέλθηκαν μόνο 200 (2).  Αφάνισαν 73 εκκλησίες, 26 σχολεία, 27 φαρμακεία, 11 κλινικές, 3 εφημερίδες, 12 ξενοδοχεία, 21 εργοστάσια, 110 εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία, 5 πολιτιστικούς συλλόγους, 14348 εμπορικά καταστήματα και 1.004 σπίτια των Ελλήνων   σε μία νύχτα, όπως το είχαν προγραμματίσει και μεθόδευσαν (3).

 Μέσα από τα ερείπια και με τα ερείπια θα ορθώσουμε ξανά τα σπίτια και τις περιουσίες μας δήλωσε με φόβο Θεού ο Πατριάρχης. Προσπάθησε ο Ελληνισμός της Πόλης να ορθοποδήσει, αλλά συνεχίστηκε για μία ακόμη δεκαετία ο εκφοβισμός και ο μεθοδευμένος  διωγμός…μόνο άδεια κτίρια έμειναν για να θυμίζουν το μεγαλείο , τον έντιμο αγώνα και την προκοπή των Ελλήνων της Πόλης που στις ημέρες μας ανέρχονται στις 2.000 χιλ.

Παιδί μου, υπάρχουν πολλές θρησκείες επάνω στον πλανήτη, οι περισσότερες εξ αυτών έχουν ειρηνικό χαρακτήρα…Τούτο το τέρας που γέννησε η άγρια έρημος και το λατρεύουν ως Θεό είναι ό,τι πιο χειρότερο είδε η ανθρωπότητα. Είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, η αρνητική κάθοδος του Αγίου Πνεύματος και η μέγιστη παγίδευση συγκινητικά διανθισμένη.

1.     Ο Χριστός είπε αγαπάτε, ο Μωάμεθ πολεμάτε και σκοτώνετε.

2.     Ο Χριστός σταυρώθηκε, ο Μωάμεθ διατάζει να σταυρώνουν.

3.     Ο Χριστός δεν έκανε καμία μάχη, ο Μωάμεθ έκανε 65.

4.     Ο Χριστός μιλά για  ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων, ο Μωάμεθ πώς να μοιραστούν τα λάφυρα του πολέμου.

5.     Ο Χριστός απαγορεύει την αντεκδίκηση, ο Μωάμεθ νομοθετεί την αντεκδίκηση.

6.     Ο Χριστός μακαρίζει τους ειρηνοποιούς, ο Μωάμεθ τους ταραχοποιούς.

7.     Ο Χριστός δεν επιβάλλει την πίστη Του, ο Μωάμεθ επιβάλλει δια παντός μέσου την πίστη του.

8.     Ο Χριστός  μιλά για συγχώρηση των αμαρτωλών , ο Μωάμεθ τους θεωρεί ασυγχώρητους.

9.     Ο Χριστός δεν κόβει τα χέρια των κλεπτών, ο Μωάμεθ  έδωσε εντολή να τα κόβουν.

10.  Ο Χριστός δέχεται τη μετάνοια, ο Μωάμεθ μαστιγώνει και σκοτώνει.

11.  Ο Χριστός πάταξε το πυρ της γεέννης και δεν παντρεύτηκε, αφού έφερε τον Τριαδικό Θεό εντός Του και έπρεπε να είναι κεκαθαρμένος, ο Μωάμεθ διαβολικά αύξησε τη γέεννα  του Άδη και την παρέδωσε στους πιστούς του, παντρεύτηκε πολλές γυναίκες και επαύξησε το προπατορικό αμάρτημα.

12.  Ο Χριστός λέγει ότι δεν παντρεύονται στον Παράδεισο του Θεού, ο Μωάμεθ ότι παντρεύονται στον Παράδεισο του Αλλάχ, κατ΄ επέκταση  όσες ψυχές αθανάτων Μωαμεθανών είναι συνοδοί θνητών  τους οδηγούν στην πολυγαμία και νόμιμη πορνεία.

13.  Ο Χριστός δεν υποτιμά τη γυναίκα έναντι του άνδρα, ο Μωάμεθ την θεωρεί κατώτερη.

14.  Ο Χριστός μιλά για ελεημοσύνη και από το υστέρημα, ο Μωάμεθ από το περίσσευμα.

15.  Ο Χριστός απαγορεύει τη δημοσίευση της ελεημοσύνης, ο Μωάμεθ είναι της επιδείξεως.

Αφού οι Λύκοι της καταστροφής δεν ακολουθούν τον Χριστό της αγάπης και της συγχώρησης και είναι σίγουροι ότι στη ζωή τους είναι δίκαιοι και αναμάρτητοι, με βάση το Κοράνιο θα καταδικαστούν. Όμως τη μάχαιρα της δικαιοσύνης δεν θα την κρατεί ο Μωάμεθ ούτε ο Αλλάχ…θα την κρατεί ο αληθινός Θεός, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών…ο Θεός που δίνει μακρύ σχοινί για να πνιγούν οι υιοί της κακίας και μισανθρωπίας, εκείνοι που δεν απέκτησαν θεία διάκριση για να γνωρίσουν το μέγεθος της Πατρικής αγάπης Του.

 

Βιβλιογραφία

1. https://www.protothema.gr/greece/article/1537475/septemvriana-1955-

2. Σεπτεμβρινά στη Wikipedia

3. https://www.sansimera.gr/articles/169

4. Γρηγορίου Κανάρη (2019).Αρχές Χριστιανικής Διδασκαλίας και Ισλάμ.Αθήνα.

 

Ο Θεός μεθ΄ημών,

 

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

 

7-9-2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου