Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Τα αποτρεπτικά δημιουργήματα των σύγχρονων καιρών

                       

                                                Φωτό: κ. Μαρίνος Γεωργάτος στο FB

 Λυπάμαι το φως των οφθαλμών σας! Ο ίδιος ο Θεός αδυνατεί να αντέξει τη γελιοποίηση της περιβολής του ανθρώπου, λόγω της σατανικής διαβολής και έκπτωσης της κρίσης τού δίχως διάκριση νου των επαρμένων νηπίων του πλανήτη μας, κατά τα άλλα διεθνώς καταξιωμένων μετρ της μόδας. Αποδεικνύουν οι διεθνείς νευροψυχολογικές έρευνες ότι ο μέσος άνθρωπος αξιοποιεί μόνο το 10% των εγκεφαλικών του δυνατοτήτων.... Δυστυχώς, οι δραστήριοι και καλοπληρωμένοι μόδιστροι μάλλον προς την ψύχωση οδεύουν παρά υγιώς πορεύονται….Με πόνο ψυχής, ο λόγιος επιχειρηματίας, κ. Μαρίνος Γεωργάτος, βρίσκει το κουράγιο να επικοινωνήσει μαζί μας ευγενώς, όσον αφορά τον γλωσσικό και ηθικό ξεπεσμό του σημερινού ανθρώπου, καθώς και την απόκλιση της τέχνης από το μέτρο, λόγω "στειρότητος νοός και εμπνεύσεως ψυχής".

Λέγει ο κ. Μαρίνος Γεωργάτος:

«Δεδομένου ότι το γούστο είναι έννοια υποκειμενική και το κακό γούστο από μόνο του δεν είναι μομφή γι’ αυτόν που στερείται γούστου. Δεδομένου δε, ότι το καλό γούστο δεν είναι έμφυτη ικανότητα αλλά αποκτάται με την αγωγή, την παιδεία και τη συνήθεια, τότε το κακό γούστο γίνεται Κιτς όταν συνοδεύεται με το ψέμα και όταν κάποιος φανερά άσχετος άνθρωπος με το αισθητικό γεγονός, επιμένει να έχει στενές σχέσεις με την τέχνη, προσπαθώντας να την πλασάρει ως τέχνη. Στις μέρες μας ο όρος κιτς έχει ξεφύγει από την αισθητική αντίληψη της τέχνης και έχει επεκταθεί γενικότερα στον προσδιορισμό του κακού γούστου στην περίπτωση που είναι γενικά παραδεκτός, γιατί αντικειμενικά ένας τέτοιος προσδιορισμός είναι αδύνατος. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει και ο νεολογισμός «Κιτσαριό» ή και «Καρακιτσαριό» (σε υπερβολικό βαθμό). Το υπερβολικό της ασχήμιας της απογυμνωμένης από την ευαισθητοποίηση που προκαλεί το αισθητικά παραδεκτό συναντάται παντού στις μέρες μας και ο χώρος της μόδας βρίθει από κακογουστιά, ακρότητες, παραλογισμό και ασχημοσύνη.»

Όπλο η Ελληνική γλώσσα μας , το ήθος , οι αρετές , η εν Κυρίω εκλέπτυνση του νου,  ο φωτισμός της ψυχής, η σωστή παιδεία, η καλή αγωγή, η υγιής κοινωνική συμπόρευση, η χαρά της αρμονίας και του μέτρου στη ζωή του ανθρώπου…Γιατί είναι εύκολο να γυρίσεις το τηγάνι ανάποδα και να το απεικονίσεις παραμορφωμένο, ως νεκρή φύση, με το μένος της δυσαρεστημένης ψυχής σου και της αντικοινωνικότητας που σε διακατέχει τη δεδομένη στιγμή και γενικώς, και άλλο να το απαθανατίσεις με αγάπη επάνω στη φωτιά να ετοιμάζει ψάρια για να χορτάσει η πεινασμένη γειτονιά…..Εκεί που απουσιάζει η αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, είναι αδύνατον να υπάρξει υγιής έμπνευση και δημιουργικότητα, μάλλον το κακό εκείνου που τον καταδυναστεύει αντανακλάται στο αποτρεπτικό του δημιούργημα.

Υγιαίνετε!

Ο Θεός μεθ΄ημών,

Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

23-9-2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου