Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Εις πολλά έτη σεβασμιώτατε κ. Ευστάθιε

              

                                                                Φωτό: Lakonikos.gr

Προς

Σεβασμιώτατο  

Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης

κ. Ευστάθιο

Μητρόπολη Σπάρτης

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου, 2023


Σεβασμιώτατε πατήρ Ευστάθιε,


Η Εσταυρωμένη αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Θεού Ευσταθίας και μακροθυμίας λόγο και στύλο της Ορθοδοξίας λαμπρό έκτισε εντός σας , και τον κόσμησε με ροδοπέταλα της αγάπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, και τις υπερκόσμιες χάρες του Αγίου Πνεύματος .

Μέσα από τα θεάρεστα έργα σας, και τον έντυπο λόγο σας, είδα το μεγαλείο του πνεύματός σας, και απίθωσα στην ταπεινή μου κεφαλή τούτο το υπερκόσμιο θείο φως της υπέρτατης θυσίας σας, γεμάτη ντροπή και φόβο Θεού, γιατί κάλυμμα δεν έχω για να καλύψω τη γύμνια των πτωχών οφθαλμών μου.

Αφού η αγιότητά σας όρισε , σε σχετική επιστολή σας, ότι οι εκ καρδίας ευχές , με βάση τις διδαχές των Αγίων Πατέρων μας, είναι η απόδειξη της κατά Θεόν αγάπης μας προς τον συνάνθρωπο, σας εύχομαι εκ βάθους καρδίας , και με κατάνυξη ψυχής , Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σας εορτή.

Ο θαυματουργός Άγιος Ευστάθιος, τη χάρη και τις θείες ιδιότητες του οποίου πρεσβεύετε, να σας χαρίζει μακροζωΐα, υγεία, και ανώδυνα τέλη, προκειμένου να συνεχίσετε να μας στηρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Παντελεήμων Τριαδικός Θεός ακμαίο και ενεργό να σας κρατεί σε τούτη την πρόσκαιρη ζωή, για να συνεχίσετε να μας φωτίζετε στις δυσκολίες του βίου μας.

Εγκάρδιες ευχές από όλους τους συγχωριανούς μας Βαλυραίους, εντός και εκτός Ελλάδας, σε Σας, τον ήλιο τον λαμπρό της ιστορικής και όμορφης γενέτειράς μας.


Εις πολλά έτη Δέσποτα!


Ευθυμία Η. Κοντοπούλου

20/9/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου